Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem. Syn má nastoupit v září do první třídy, ale nemám se v Horních Měcholupech koho zeptat na zkušenosti, nejsme tu až tak dlouho - zajímaly by me pro nás nejbližší ZŠ Veronské náměstí, ZŠ Nad Přehradou atd. Jaké máte zkušenosti. Budu ráda za jakékoli poznatky. Fb nemám. Děkuji moc a všem fajn den!
Sice všechny školy znám, ale moc asi stejně neporadím. Která je vaše spádová? Ročníky totiž sice obecně slábnou, ale H. Měcholupy jsou stále více zahuštěné, takže základky mají přetlak dětí, z nespádových se i losuje.
Všechno jsou to klasické státní školy, třeba šikana se nikde moc neřeší. Nad Přehradou jsem měla starší dítě, než odešlo na 8G, na Veronské chodilo mladší do přípravkové třídy, do první šlo raději na Křimickou. Veronské n. se mi líbí ze všech nejméně, ale měla jsem k němu už předem trochu averzi.
První roky stejně závisí hlavně na konkrétním učiteli, kterého dítě dostane, a to je všude loterie.
Ahoj. Děkuju. No to Veronské náměstí právě. V čem je to Veronské náměstí blbé? Proc po přípravce nešlo tam?? Nebo Nad Přehradou, proč dítě muselo přejít? To je hrůza, vůbec nevím, kam jít na ten zápis.
Však klidně zkuste všechny tři školy v dosahu - to není problém. Jen je dobré nevynechat tu spádovou, kdyby na nespádových nebylo místo. Uvidíte i podle atmosféry u zápisu, na každé škole byla úplně jiná. Za těch pár měsíců třeba ještě zjistíte aktuální zprávy, jak to kde vypadá a jak jsou lidi spokojení. Taky jestli dítě chodí do školky tady v okolí, třeba bude chtít do určité školy kvůli kamarádům, kterých tam půjde víc apod. Nemají jeho spolužáci starší sourozence tady na školách? Zkuste i od ostatních rodičů nasát, jak jsou spokojení.
Jinak k otázkám - starší dítě odešlo na gympl, protože je chytré a ZŠ NPr mu nestačila, nudilo se. Nějaká šikana ve třídě probíhala, ale vůči jiným dětem.
Veronské nám. se mi prostě tak nějak neurčitě nelíbí - kombinace zpráv dlouhodobě nespokojených známých, pozorování divných partiček starších dětí kolem školy.. Možná jsem nefér a jiní jsou tam spokojení, jen já je zrovna neznám.
Jeeee super moc děkuji! A máte pravdu, prostě zkusíme dvě tři v okolí a uvidíme, jaké budeme mít pocity, já i syn, třeba se to rozhodne pak. Ani nevím, jestli nás musí vzít v nějaké v okolí? Jakože spádové nejsou všechny z dané Prahy? Jako že to je jen jedna určitá? Promiňte za hloupé dotazy, musím to někde najít. PS a odejít na jinou školu, že je dítě chytré je ta lepší varianta, super, a za druhé taky ty partičky vídám… Děkuji, že jste reagovala!
![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.