Co napsat do žádosti o příspěvek na bydlení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.10.24 21:45

Příspěvek na bydlení - prosím radu

Dobrý den,
předem mi je jasné, že od někoho dostanu sodu, ale musím to zkusit.
Rozhodli jsme se s manželem, že zkusíme zažádat o příspěvky na bydlení, popřípadě o příspěvek na dítě. Manžel má dvě děti ve své výhradní péči na které nedostává žádné alimenty ani příspěvky. Nyní spolu máme miminko, kdy jsem nyní od října na rodičovské dovolené. Tudíž se nám příjmy výrazně sníží a po propočítání našich uskromněných výdajů stejně nejsme schopni vyjít. Chci jen říct, že jsme normálně slušní pracující lidi, manžel už teď bere nějaké hodiny v práci navíc, ale na úkor rodiny, nějakých koníčků pro kluky, už nemáme na víc ani jeden sílu. Proto jsme se rozhodli zkusit tuto cestu…
Ale upřímně, každý mi radí něco jiného, jak zažádat o příspěvek.
Chci se zeptat, je možné doložit nájemní smlouvu napsanou pouze na mě a mít tam vyspané všechny tři děti? Mají děti napsané v nájemní smlouvě (nejsou výdělečně činné) nějaký vliv na dávky? Manžel má napsaný trvalý pobyt stále někde jinde, tudíž v nájemní smlouvě není. Jde mi spíše o to, zda ty děti mají nějaký vliv na příspěvek na bydlení? Anebo bych tam mohla být uvedena jen já a nikoho už nezajímá kolik členů/dětí se mnou žije?
Dále: zda se mi po tomto příspěvku vyplatí příspěvek na dítě? Moc se omlouvám.. chtěla bych radu někoho nestranného, kdo s tím má zkušenosti, dobře poradí 🙏🏼 My doufáme spíše v lepší budoucnost, kdy nebudeme muset takhle “sockovat”, ale už jsme momentálně bezradní. Najde se tu někdo prosím? 😊

Moc děkuji!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35616
15.10.24 21:50

A proč nedostává manžel žádné alimenty? Začněte tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76281
15.10.24 21:58
@Anonymní píše: Více

zřejmě můžeš požádat o příspěvky na bydlení ty plus tvé dítě s nájemní smlouvou psanou na tebe,
manžel bydlí jinde, tak může zkusit požádat také o příspěvek na bydlení spolu s těmi jeho dvěmi dětmi - ty mají TP kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
15.10.24 22:05

Do příspěvku na bydlení se uvádějí všechny osoby, co v bytě spolu fakticky žijí. Trvalý pobyt už nehraje žádnou roli. Neúplná nájemní smlouva by neměla vadit.
Alimenty začněte řešit přes náhradní výživné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35616
15.10.24 22:09
@stinga píše: Více

Manžel nebydlí jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.24 22:21

@JancaS84 nedostává a ani do budoucna dostávat nebude. Více to rozebírat nebudu, děkuju za pochopení :)

• Citovat
  • Upravit
101537
16.10.24 06:20

No, s nami to nerozebirej, nam je to fuk, ovšem stanovené je urcite ma, takze se budou započítávat jako prijem jeho deti.
A bez ohledu na to, kdo je uveden v najemni smlouvě jeho samozřejmě musis uvest v zadosti o prispevek na bydlení jako osobu, ktera s tebou bydli a dolozit jeho prijem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9277
16.10.24 07:50

Manžela tam stejně uvést musíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
16.10.24 07:57

Pokud s tebou manžel a jeho děti v domácnosti žijí, musíš je do žádosti uvést. Uvádí se složení domácnosti (věk členů), příjem všech členů domácnosti (včetně alimentů, pokud jsou určeny soudně nebo dohodou, musíš je uvést, i kdy je nepobíráš, v tom případě si zažádejte o náhradní výživné, to lze pouze u soudně určených alimentů) a náklady na domácnost (nájem, poplatky). Vše se musí doložit potvrzením o výši příjmu, který vystaví v práci (mateřská a rodičák se nedodává, zjistí si ho sami), nájemní smlouvou (není nutné mít v ní uvedené všechny ososby) a výpisem z účtu, kde je jasně vidět, že nájem a poplatky z účtu odešly. Poplatky musí být rozepsány na jednotlivé položky (elektřina, voda, plyn, odpady, topení) a jejich rozpis podepisuje pronajímatel bytu, který ho tímto schválí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
16.10.24 08:26

U výživného se uvádí skutečně přijaté částky. Ovšem úřad práce tě může při jeho nepobírání tlačit do jeho vymáhání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.24 15:28

@herinkoj Děkuji moc! O takovou odpověď jsem si prosila, vážím si toho.
Jen ještě prosím: my máme jednu částku odcházející z účtu za nájem, elektřinu, vodu… Stačí tedy, že uvidí v nájemní smlouvě, že to rozepsané uvidí v nájemní smlouvě a pak, že je to vše placeno najednou? Ještě jednou děkuji

• Citovat
  • Upravit
2164
16.10.24 17:55

Podle mě musíte napřed vyřídit ty alimenty, popřípadě náhradní výživné, oni možná budou chtít mít podloženo, že jste žádali o tyto peníze všemi možnými způsoby, než Vám budou moci něco dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.24 18:44

@Mariane.B Možná jsem měla tuhle informaci úplně vynechat v tom příspěvku, to je úplně na vedlejší koleji k řešení.

• Citovat
  • Upravit
2164
16.10.24 18:47

Jasně, ale tady jde o to, že ten příspěvek Vám můžou zamítnout jen proto, že jste nevyužili ostatní zdroje…Pokud máte vše vyřízené, podaná tretsní oznámení a vyřízené náhradní výživné, pokud ani tak nikdo neplatí, je to samozřejmě v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.24 18:49

@Mariane.B přesně jak píšete, jen jsem nechtěla něco takového vůbec řešit, protože na to můj příspěvek nesměřoval..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat