Příspěvky pro studenta

Anonymní
5.6.19 16:52

Příspěvky pro studenta

Ahoj, plánují od září přejít na školu v jiném městě než ve kterém bydlim. Je mi 18 a zároveň se školou bych chtěla změnit i bydliště. Rada bych bydlela sama( doma to nemám zrovna lehke).A tak mě zajímá zda bych jako student, který bydlí sám dostávala nejake příspěvky. Dekuji za odpoved

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
390
5.6.19 17:00

Brigada a alimenty od rodicu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tazvesnice
5.6.19 17:00

Alimenty od rodicu a brigada..

• Citovat
  • Upravit
31302
5.6.19 17:02

Jako kdokoliv jiný máš nárok na příspěvek na bydlení.
Zevrubný propočet si najdeš tady:
 https://www.penize.cz/…k-na-bydleni#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34941
5.6.19 17:04

Dokud studuješ, tak mají vyživovací povinnost rodiče. Když si pronajmeš byt a budeš mít trvalé bydliště a platnou nájemní smlouvu, tak bys asi měla nárok na příspěvek na bydlení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31302
5.6.19 17:04

Když budeš mít příjem 10.000 (brigáda plus alimenty od rodičů třeba) a nájem 7000, tak dostaneš příspěvek cca 3500,– Kč měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2910
5.6.19 17:07

Pokud budeš mít trvalé bydliště v jiném kraji/městě, než sídlí škola (ale každá škola to má trochu jinak), dostaneš ubytovací stipendium. To ti pokryje část výdajů na kolej nebo spolubydleni. Naštěstí stát nezajišťuje být pro jednoho studenta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
5.6.19 17:25

My dostávali ubytovací stipendium i pokud jsme bydleli ve stejném městě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66246
5.6.19 17:28

@Medičkaa @Janee19 tak v 18 by měla studovat ještě na střední, ne? A to teda nevím, jestli některá škola dává příspěvky na bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2910
5.6.19 17:38

@vokishka já pochopila, že jde na VS. Může ji být 19 v létě. A co vím, tak všechny (veřejné) VS stipendia dávají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27073
5.6.19 18:05
@Anonymní píše:
Ahoj, plánují od září přejít na školu v jiném městě než ve kterém bydlim. Je mi 18 a zároveň se školou bych chtěla změnit i bydliště. Rada bych bydlela sama( doma to nemám zrovna lehke).A tak mě zajímá zda bych jako student, který bydlí sám dostávala nejake příspěvky. Dekuji za odpoved

A co na to rikaji rodice? Souhlasi? Anebo se chces stehovat bez jejich souhlasu? Nevime, jak jsou na tom financne, zda by te mohli zivit mimo domov. Ale muzes se zivit sama, kdyz se uz chces osamostatnit. To k tomu totiz patri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat