Příspěvky samoživitelům
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Příspěvky samoživitelům
Dobrý den, chtěla bych začít přispívat nějaké organizací, která pomáhá samozivitum. Na netu jich ne mne vyjelo dost, mě by zajímalo, zda máte nějakou prověřenou. Chtěla bych, aby ty peníze opravdu šly lidem, co je potřebuji. Příspěvky o tom, koho si predstavuju pod tímto pojmem, jak žádný sanizivitel prakticky neexistuje apod. prosím ani nepište. ( toto se tu v mnozich příspěvcích řeší, ale to není cílem této diskuze). Moc děkuji za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@píďalka0484 píše:
Dobrý den, chtěla bych začít přispívat nějaké organizací, která pomáhá samozivitum. Na netu jich ne mne vyjelo dost, mě by zajímalo, zda máte nějakou prověřenou. Chtěla bych, aby ty peníze opravdu šly lidem, co je potřebuji. Příspěvky o tom, koho si predstavuju pod tímto pojmem, jak žádný sanizivitel prakticky neexistuje apod. prosím ani nepište. ( toto se tu v mnozich příspěvcích řeší, ale to není cílem této diskuze). Moc děkuji za rady.
hm, no já ti nevím, nebylo by lepší, kdyby sis nějakou takovou samoživitelku našla v okolí, ty organizace - no - je to dost nevěrohodné a nevím, jestli tvé finance nepoputují k někomu, komu bys doopravdy nedala ani korunu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga Nechci. Chci přispívat pravidelně a myslím, že i pro ty lidi je schudnejsi dostat dar od „anonymni“ organizace, než když se mají s někým setkat a děkovat mu za dar pár stovek měsíčně. Nehodlám lustrovat lidi v nouzi, zda tu pomoc skutecne potrebuji. Proto hledám duveryhodou organizací, která se tímto zabývá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fandi mámám.
Dobrý Anděl.
Příspěvek upraven 04.11.22 v 23:02
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@píďalka0484 na mě působily vždy důvěryhodně sbírky Nory Fridrichové. Za vybrané peníze se z toho samozivitelum platily nákupy. Líbí se mi, že spolupracují s terénními sociálními pracovníky a prověřenými organizacemi, takže i ti samoživitelé jsou do určité míry prověřeni a mělo by to eliminovat zneužívání. Taky se mi na těchto sbírkách líbí, že se Nora Fridrichová obvykle domluví s nějakým partnerem (např. Rohlík), který dá na nákupy výraznou slevu (u Rohlíku to bylo myslím 50 %).
Za mě to bude dobré využity příspěvek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U spousty neziskovek jdou velké částky z vybraných peněz na provoz té organizace, jen takový tip, pokud je to pro tebe důležité kritérium. Co Patron dětí? Tam si vybereš konkrétně komu chceš pomoci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@píďalka0484 píše:
@stinga Nechci. Chci přispívat pravidelně a myslím, že i pro ty lidi je schudnejsi dostat dar od „anonymni“ organizace, než když se mají s někým setkat a děkovat mu za dar pár stovek měsíčně. Nehodlám lustrovat lidi v nouzi, zda tu pomoc skutecne potrebuji. Proto hledám duveryhodou organizací, která se tímto zabývá.
Neporadim, ale mam velmi podobny postoj.
Sama to resim pres duveryhodnou kamaradku, ktera provozuje neziskovku zamerenou na aktivity pro deti a jaksi navic organizuje podporu pro samozivitelky, ktere ubytoval jeden velmi vstricny majitel nekolika bytu (velka akciovka), nektere jsou v opravdu tezke situaci, napriklad byvaly partner odsouzen na domaci nasili na dotycne (zlomeniny zeber, celisti a jine radosti). Tam presne vim, kam ty penize pujdou, ale nehodlam se s nimi potkavat, aby mi „libaly ruce“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini píše: U spousty neziskovek jdou velké částky z vybraných peněz na provoz té organizace …
To je správná připomínka. Například ta skvělá organizace „Patron dětí“. Stačílo podívat se do veřejného rejstříku: ta právnická osoba porušuje zákony České republiky, protože ve sbírce listin rejstříkového soudu má založeny pouze účetní závěrky z let 2018 a 2019. Chybí účetní závěrka z roku 2020 (a závěrka z roku 2021 taky ještě nebyla zveřejněna).
Podívejme se na finanční výsledky roku 2019 - to jsou poslední čísla která jsou veřejně k dispozici (částky jsou v milionech Kč).
- Mzdové náklady včetně sociálního a zdravotního pojištění 6.016
- IT a vývoj produktu 5.513
- Marketing 3.090
- Ostatní proozní náklady 1.544
- Celkem 16.163
Provoz Patrona dětí tedy stál v roce 2019 16.163 milionu. Tyto peníze získal Patron z největší části od Nadace Sirius (IČ 28418808), která pro Patrona dětí organizuje veřejné sbírky. Z účetní závěrky za rok 2019 se podává, že příspěvek od Nadace Sirius činil 15.804 milionů, zbylých 359 tisic byly příjmy Patrona z prodeje zboží a služeb.
V roce 2019 poskytl „Patron dětí“ podporu potřebným ve výši 14.960 milionů Kč. Můžeme vypočítat efektivitu při nakládání s dárcovskými příspěvky:
14.960 : (15.804 + 14.960) = 48.6 %
Z každých 1000 Kč obdržených darů šlo 486 Kč na podporu potřebným dětem a 514 Kč spotřeboval Patron na svůj vlastní provoz.
Příspěvek upraven 05.11.22 v 08:34
- Citovat
- Upravit
@Tala20 píše:
To je správná připomínka. Například ta skvělá organizace „Patron dětí“. Stačílo podívat se do veřejného rejstříku: ta právnická osoba porušuje zákony České republiky, protože ve sbírce listin rejstříkového soudu má založeny pouze účetní závěrky z let 2018 a 2019. Chybí účetní závěrka z roku 2020 (a závěrka z roku 2021 taky ještě nebyla zveřejněna).Podívejme se na finanční výsledky roku 2019 - to jsou poslední čísla která jsou veřejně k dispozici (částky jsou v milionech Kč).
- Mzdové náklady včetně sociálního a zdravotního pojištění 6.016
- IT a vývoj produktu 5.513
- Marketing 3.090
- Ostatní proozní náklady 1.544
- Celkem 16.163
Provoz Patrona dětí tedy stál v roce 2019 16.163 milionu. Tyto peníze získal Patron z největší části od Nadace Sirius (IČ 28418808), která pro Patrona dětí organizuje veřejné sbírky. Z účetní závěrky za rok 2019 se podává, že Příspěvek od Nadace Sirius činil 15.804 milionů, zbylých 359 tisic byly příjmy Patrona z prodeje zboží a služeb.
V roce 2019 poskytl Patron dětí podporu potřebným ve výši 14.960 milionů Kč. Můžeme vypočítat efektivitu při nakládání s dárcovskými příspěvky:
Z každých 1000 Kč obdržených darů šlo 486 Kč na podporu potřbným dětem a 514 Kč spotřeboal Patron na svůj vlastní provoz.
14.960 : (15.804 + 14.960) = 48.6 %
Přesně tak, a mezinárodní organizace jsou na tom ještě hůř ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych klidně maminkám samoživitelkám (nebo tatínkům samoživitelům) ráda pomohla, ale hrozně mi vadí, že je spousta lidí, kteří se do té situace dostali svou vlastní vinou a nezodpovědností.
Např. jedna známá - chvíli pracovala, pak se na to vykašlala, střídala chlapy, ti jí spolu s její mámou částečně živili a platili nájem. Takhle to šlo několik let. Teď otěhotněla, je v 5. měsíci. Otec dítěte se na ní vykašlal (bude od něj žádat výživné) a máma jí řekla, že už jí dotovat nebude. Ona je teď zoufalá, ubrečená, nemá kam jít, vyhrožuje, že se zabije, a už všemožně shání, na jaké příspěvky a dávky od státu má nárok ![]()
Vím, že chudák to miminko za to nemůže a je mi to strašně líto, ale takovéhle lidi už podporuju ze svých daní a ještě jim něco dávat skrz neziskovky… to fakt ne. A je to škoda, protože samozřejmě je spousta maminek, co se do zoufalé situace dostalo ne vlastní vinou a díky těmto nezodpovědným matkám se jim třeba nedostane takové podpory, jakou by si zasloužily.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No u Fandi mámám nevím, tam to tak anonymní není pokud jde o pravidelné. Dárce komunikuje se samoživitelkou přes mail. Vím to, jednoho takového mám ač to neni každý měsíc. Třeba jednou za půl roku se zeptá, zda něco nepotřebujeme. Minulý rok pomáhal s dárky pod stromeček, pak během roku poslal nákup přes košík…
Pokud chceš něco úplně anonymního, tak momentálně jede vánoční beránek. Můžeš tam přispět či si vybrat dítě samoživitelky a koupit mu dárek pod stromeček a pak mimo vánoce dělá Gratia nějaké sbírky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fiveone ten vánoční beránek se mi docela líbí…tam určitě něco najdu a jak to budu řešit dál nevím…chtěla jsem něco jako dobry anděl…tam přispívat už roky, jen aby to šlo samozivitelum…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Thomassss já si uvedomuju, že se někdy pomůže i vychcankum. I tak si ale myslím, že to má smysl. Přeci kvůli nekterym lidem nestopneme pomoc těm, co to potřebuji…vše se dá zneužít. Ale radši budu pro někoho naiva, než cynik, kterymu je vše jedno…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@píďalka0484 píše:
@Fiveone ten vánoční beránek se mi docela líbí…tam určitě něco najdu a jak to budu řešit dál nevím…chtěla jsem něco jako dobry anděl…tam přispívat už roky, jen aby to šlo samozivitelum…
Můžete se zkusit podívat tady https://nadacnifondgratia.cz/…rych-skutku/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@píďalka0484 píše:
@Thomassss já si uvedomuju, že se někdy pomůže i vychcankum. I tak si ale myslím, že to má smysl. Přeci kvůli nekterym lidem nestopneme pomoc těm, co to potřebuji…vše se dá zneužít. Ale radši budu pro někoho naiva, než cynik, kterymu je vše jedno…
Jenže když si to pak spočítáš, kolik z té tebou darované částky se v rámci neziskovky vůbec dostane k těm potřebným (což už je samo o sobě smutné, jak málo to je), a ještě si uvědomíš, kolik z těch potřebných budou vyžírkové typu té, co jsem popsala, pak to můžou být opravdu zbytečně vyhozené peníze
není proto lepší najít nějakou tu konkrétní maminku?
Protože takhle mi to spíš zní, jako bys chtěla někam poslat peníze, hlavně ať je pošleš, a už je ti v té (jak píšeš) tvojí naivitě vlastně jedno, jak s nimi bude vynaloženo. Samozřejmě si s penězi dělej, co chceš, ale možná je lepší se na tu problematiku koukat i trošku realisticky než jen naivně. A realisticky neznamená, že je člověk cynik, co je mu všechno jedno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!