Příspěvky samoživitelům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3958
5.11.22 08:15

Jinak pokud by měl někdo tip, kde najít ty konkrétní maminky, tak se budu taky ráda podílet :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
5.11.22 08:18

@Thomassss kdybych chtěla jen tak poslat peníze tak si nezjistuju ukusenosti ostatních. A jak jsem psala…nechci být s obdarovaný vůbec v kontaktu. Jak zde již někdo psal…aby mi „libali“ ruce kvůli pár stovkám měsíčně? To fakt nemám zapotřebí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
5.11.22 08:21

@píďalka0484 já vím, že kdysi fungovala pomoc v rozvojových zemích a tam jsi dotovala konkrétní dítě a přesně jsi vybrala, co mu mají koupit, a pak jsi dostala třeba fotku, jak to dítě tu věc užívá. Tak třeba takhle já bych si tu pomoc představovala, ne tak, že dáš mamince osobně každý měsíc do ruky litr a ona se ti bude klanět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
5.11.22 08:29
@Thomassss píše:
@píďalka0484 já vím, že kdysi fungovala pomoc v rozvojových zemích a tam jsi dotovala konkrétní dítě a přesně jsi vybrala, co mu mají koupit, a pak jsi dostala třeba fotku, jak to dítě tu věc užívá. Tak třeba takhle já bych si tu pomoc představovala, ne tak, že dáš mamince osobně každý měsíc do ruky litr a ona se ti bude klanět ;)

Tak funguje Fandi mámám, posílají se fotky na mail. V našem případě to bylo třeba minulý rok při rozbalování dárků, protože na ty jsme dostali poukázky do hračkářství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
5.11.22 08:30

@Thomassss no to ano…ale chtěla bych aby to bylo pravidelně…představovala jsem si něco jako toho dobrého anděla…měsíčně posilam a jde to potřebným lidem. Akorát aby to byla jiná cilovka než u toho anděla…líbí se mi docela klub svobodných matek…ale aby to nebyla taková kulisarna jako ten patron děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
5.11.22 08:32
@píďalka0484 píše:
já si uvedomuju, že se někdy pomůže i vychcankum. I tak si ale myslím, že to má smysl. Přeci kvůli nekterym lidem nestopneme pomoc těm, co to potřebuji…vše se dá zneužít. Ale radši budu pro někoho naiva, než cynik, kterymu je vše jedno…

Podle toho odkud jsi, jestli z nějakého většího města, tak nech ty peníze v obálce na dětském hřišti místního ghetta.
K příjemci se dostanou napřímo a zkrátíš si cestu přes neziskovku. :palec:

• Citovat
  • Upravit
3958
5.11.22 08:34

@píďalka0484 tak třeba někdo něco poradí :kytka: taky by se mi něco takového líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
5.11.22 08:35

@Fiveone díky, kouknu na to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
5.11.22 08:38
@píďalka0484 píše:
@Thomassss no to ano…ale chtěla bych aby to bylo pravidelně…představovala jsem si něco jako toho dobrého anděla…měsíčně posilam a jde to potřebným lidem. Akorát aby to byla jiná cilovka než u toho anděla…líbí se mi docela klub svobodných matek…ale aby to nebyla taková kulisarna jako ten patron děti…

U Fandi mámám pokud se nestaneš pravidelným dárcem určité maminky, tak s ní tak v kontaktu být nemusíš. Jen si třeba každý měsíc vybrat někoho a vybrat něco ze seznamu(potraviny, drogerie, oblečení, boty,…),tam se maximáně řeší způsob doručení, adresa apod..A klidně si na takové věci můžeš založit anonymní mail, pokud máš mail typu anna. novakova@email…Případně existují organizace(ale nejsou tak velké),které se na samoživitele zaměřují. Třeba v našem kraji je Nádech https://centrumnadech.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9017
5.11.22 08:50
@Tala20 píše:
To je správná připomínka. Například ta skvělá organizace „Patron dětí“. Stačílo podívat se do veřejného rejstříku: ta právnická osoba porušuje zákony České republiky, protože ve sbírce listin rejstříkového soudu má založeny pouze účetní závěrky z let 2018 a 2019. Chybí účetní závěrka z roku 2020 (a závěrka z roku 2021 taky ještě nebyla zveřejněna).

Podívejme se na finanční výsledky roku 2019 - to jsou poslední čísla která jsou veřejně k dispozici (částky jsou v milionech Kč).

• Mzdové náklady včetně sociálního a zdravotního pojištění 6.016
  • IT a vývoj produktu 5.513
  • Marketing 3.090
  • Ostatní proozní náklady 1.544
  • Celkem 16.163

Provoz Patrona dětí tedy stál v roce 2019 16.163 milionu. Tyto peníze získal Patron z největší části od Nadace Sirius (IČ 28418808), která pro Patrona dětí organizuje veřejné sbírky. Z účetní závěrky za rok 2019 se podává, že příspěvek od Nadace Sirius činil 15.804 milionů, zbylých 359 tisic byly příjmy Patrona z prodeje zboží a služeb.

V roce 2019 poskytl „Patron dětí“ podporu potřebným ve výši 14.960 milionů Kč. Můžeme vypočítat efektivitu při nakládání s dárcovskými příspěvky:
14.960 : (15.804 + 14.960) = 48.6 %

Z každých 1000 Kč obdržených darů šlo 486 Kč na podporu potřebným dětem a 514 Kč spotřeboval Patron na svůj vlastní provoz.

Příspěvek upraven 05.11.22 v 08:34

Já to ale vím, že to tak funguje, mě poučovat nemusíš ;). Proto jsem to taky napsala. A vím, že tak funguje i ten Patron dětí, proto taky nikde nepíšu, že oni tak nefungují ;). Zakladatelka chtěla jména nějaké organizace pomáhající samoživitelkám, tak jsem uvedla jméno organizace pomáhající samoživitelkám. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
5.11.22 08:52

@Thomassss napsala jsem fandi mamam, jestli lze pravidelně přispívat, ale anonymně…uvidíme co odepisou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
5.11.22 09:05

@píďalka0484 super, tak dej kdyžtak vědět, co napíšou. Koukám na jejich stránky a je to dělané tak, jak bych si představovala, každá maminka tam uvádí svůj příběh a tak si člověk může vybrat, kdo je mu sympatický nebo něčím blízký a naopak (protože tam vidím třeba případy, kterým bych nepřispěla - alkohol, drogy atd) a naopak, kterým bych přispěla (15leté manželství atd…).

děkuji za tip @Fiveone.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
5.11.22 09:12

Mě přijde, že si na fandí mamam to některé pletou se seznamkou. Dobrý den, kozy ven a pořádně naspulit pusu :roll: ale to je čistě můj dojem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
5.11.22 09:18

@xsaleen Ježíši tak to mě ani nenapadlo resit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
5.11.22 09:47

@píďalka0484 jak říkám, čistě jen můj dojem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!