Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, přispívá Vám manžel/partner měsíčně na domácnost, kdo máte 2 děti? Přítel pracuje 2roky v německu a nedává mi ani korunu.Je pravda, že má dluhy, je dost zadluženej…
@Tereza Z píše:
Ahoj, přispívá Vám manžel/partner měsíčně na domácnost, kdo máte 2 děti? Přítel pracuje 2roky v německu a nedává mi ani korunu.Je pravda, že má dluhy, je dost zadluženej…
to ti nedává ani alimenty? Jezdí domů? Navíc bere příspěvek na děti, ne.
@Tereza Z píše:
Hezké.
Takže manžela jsi použila jen na výrobu těch dvou dětí, rozumím správně? ![]()
S manželem máme jeden společný účet, ke kterému máme oba přístup. chodí tam oba naše platy, ze kterých hradíme veškeré výdaje a to včetně výdajů týkajících se dětí. Manžel občas vydělá nějaké peníze bokem a je takřka pravidlem, že mi část těchto peněz dá.
Proč by přispíval, když ty děti nejsou jeho, doma nebydlí, nejí a ta částka taky nesouhlasí.
Proboha ![]()
@Tereza Z píše:
Přítel
Hodně rychle by to přestal být přítel. Předpokládám, že domů jezdí, takže nedávat ani korunu a ty se ještě strachuješ kdy přijdeš o majetek.
Má dluhy a je zadlužen, předpokládám trvalé bydliště má u tebe…
A jinak, domácnost je společná, takže ne přispívaní, ale normální hrazení svého bydliště.. ![]()
Bude Vám lépe bez něj
Na víkendy jezdí domu, v neděli zas zpátky, ale že mu neni blbí, nic nepřispívat. Kindergelty si vyřizuje už jakou dobu a furt ňáký výmluvy. Takže nájem, elektriku, jídlo cáluju já…🥵
@Tereza Z píše:
Na víkendy jezdí domu, v neděli zas zpátky, ale že mu neni blbí, nic nepřispívat. Kindergelty si vyřizuje už jakou dobu a furt ňáký výmluvy. Takže nájem, elektriku, jídlo cáluju já…🥵
Kdyz je nekdo tak blby, ze si se zadluzenym udela dve deti, ac se na chodu rodiny nijak nepodili…co ti na to rict.
@Tereza Z píše:
Kindergeld si můžeš zařádit sama, aby chodil na tvůj účet. Dva roky se obíráš o víc jak 400euro měsíčně ![]()
U nás manžel platí všechno ![]()
@Svetluska55 píše:
Proč by přispíval, když ty děti nejsou jeho, doma nebydlí, nejí a ta částka taky nesouhlasí.
Proboha
@Tereza Z píše:
Ty ses asi někde praštila do hlavy, ne? Kindergelty+alimenty dle tabulek+polovina nákladů na domácnost na tvůj účet nebo ať si příští víkend spí kde chce. Vyměnit zámky a na soud podat žalobu na alimenty. Některým lidem by fakt měli sebrat občanky to není možný. Jak tě vůbec napadlo si dělat děti s někým, kdo má dluhy?
@ontarova.stara píše:
Kdyz je nekdo tak blby, ze si se zadluzenym udela dve deti, ac se na chodu rodiny nijak nepodili…co ti na to rict.
Proč s ním jsi? Ten by již dávno jel, jak namydlený blesk. Ať si somruje jinde.
Dluhy si udělal, až když byly děti. A stejně mi vyčte, že za to můžu já, že do aut na dluh jsem ho uvrtala já. No jo, už to tak dál nejde…
Proč je to ještě přítel?. Takže se nápapa, vykoupe, nemenší čistý i léčení, vyspí a zase jede. Ji a koupě se za tvoje peníze? V podstatě ti přidělává práci a nic do toho života nepřináší? K čemu si tu bytost držíš doma?
No nevím, zkusit bouchnout do stolu a dát si jasna pravidla. No ale jestli je zadluženéj. Bych se bála, že mě stáhne sebou.
![]()
Můj partner přispívá. Praktický fungujeme z jeho výplaty když jsem teď na RD. Ale před tím jsme můj účet brali jako „šetřící“platilo se z něj větší věci do bytu (kuchyň, pračka…) Auto. A fungovalo to
@Tereza Z píše:
Dluhy si udělal, až když byly děti. A stejně mi vyčte, že za to můžu já, že do aut na dluh jsem ho uvrtala já. No jo, už to tak dál nejde…
Tak nejspis si nechat vymerit alimenty a byt stastna, ze ty dluhy nejsou spolecne.