Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj. chtěla bych se zeptat jestli na netu na jízdnim řádu najdu jestli je autobus přístupný pro vozíčkáře či kočárky? Tedy aby byl autobus nízký né ten se schody. Bydlím v Mochově taková vesnička a do autobusu skoro nikdo nenastupuje jen důchodci a ty mi s kočárem moc nepomohou. Když jsem jednou poprosila řidiče, skoro mě odmítl tak nechci aby se mi to stalo znovu. ![]()
Myslim ze v jizdnim radu by mel bejt u casu namalovanej vozicek, to sou bezbarierovy…
Praha to asi má ale tady to není
http://spojeni.dpp.cz/ConnForm.aspx?…
@tynyste - když zadáváš odkud- kam, zaškrtni i nízkopodlažní spoj..ale vypadá to, že na téhle trase nízkopodlažní nejezdí…
@tynyste u nás tam je namalovaný vozíček..
někde ve vysvětlivkách něco podobného taky najdeš.
U vas fakt nizkopodlazni nejezdi
Kdysi jsme planovali bydlet v Kourimi a ja si kvuli tomu delala ridicak a to ma Kourim i nadrazi, protoze ty spoje jednou za hodinu az dve jsou naprd.
Jak stare je dite? Neslo by to resit treba nejakym systemem vajicko+podvozek? Nebo nositko a lehky kocarek, ktery vyrves sama? (nebo jen satek/nositko? Doufam, ze me tu nikdo nebude kamenovat)
Já vždycky zatelefonuji přepravci. Pak se dozvím vše potřebné.
@tynyste Praha to má v těch tištěných jízdních řádech, dají se dohledat i na netu. Když už musím někam cestovat MHD, beru radši krosnu než kočár. V Praze mi obvykle s kočárem pomohli, ale u nás na regionálních spojích je to dost bída a navíc se tam ten kočár často ani nevejde.
Do autobusu jsem vzdycky nosila dite v satku (ci nositku), i v MHD v Praze.
Potřebuji z mochova do čelákovic párkrát jsem už nízkým jela. synovi budou tři měsíce. no musím s kočárem, potřebuji na nákup ![]()
@tynyste píše:
Potřebuji z mochova do čelákovic párkrát jsem už nízkým jela. synovi budou tři měsíce. no musím s kočárem, potřebuji na nákup
satek a taska na koleckach, do tasky se toho vejde vic, lip se to taha do jakehokoli vysokopodlazniho spoje, overeno, vyzkouseno.
Na Idosu jsem jeste nasla v rozsirenych nastavenich moznost zaskrtnout spoj „pro rodice s detmi“. zde
Tak jedine se jit na tyto casy treba jen projit a mrknout, co v tu dobu jezdi. Oak uz zbyva asi jen kontaktovat dopravce.
Nebo jezdit autem, nebo jit pesky, aby byl vycet moznosti komplet. ![]()