Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
opravdu to zbytečně hrotíš, my když bydleli na vesnici, také jsme měli odemčeno, často jsme i kvůli psovi nechávali otevřené dveře, a vrata zamknout ani nešla, byla stará
a když říkáš, že je klika jen z jedný strany, tak to zvenku otevřít nejde ne? já nevím no, na vesnici jsem prožila dětství a sousedi se tak nějak hlídají navzájem, každý, kdo tu nebydlí a potuloval by se tu, by byl podezřelý
Promluvte si o tom v klidu a sděl mu své obavy. Pochopí a polepší se i když to nebude ze dne na den. Alespoň si to myslím.
A to nechává, když jste doma nebo když jste pryč? Taky bydlíme na vesnici, přes den když jsme doma nebo někde okolo máme většinou odemčeno, ale na noc zamykáme. Manžel tedy kroutí hlavou, když na něj volám, aby nezapomněl klíče, ale nemohla bych v klidu spát. A pokud odjíždíme úplně pryč tak taky zamykáme.
Já kolikrát zamknu, ale klíče nechám zvenku ve dveřích
No naštěstí se zatím nikdy nic nestalo. Dveře na terasu taky někdy nezavřu zevnitř, ale nedělám to schválně. V klidu si o tom promluvte, když ti to vadí. ![]()
Já jsem taky zamykací a přítel ne. Je to boj, ale jelikož jsme teď v bytě, nehrotim to. Zamykam se, když jsem sama na noc
. V domě bych se snažila ho to učit. Obzvlášť když je nauceny od rodičů. U tchanovcu se nikdy nezamyka, partner to neumí ![]()
Nehrotila bych to, když vás někdo bude chtít vykrást, tak to udělá bez ohledu na to, zda máte nebo nemáte zamceno.
Já jsme z toho nepochopila, zda to dělá, když jste doma nebo ne.
Nezamykam nikdy, jen kdyz jedeme na dovolenou..
ale mam 3 psy. Za plot by vlezl jen blazen. A pokud by vlezl a zacal ublizovat psum, tak stejne vylezu, i kdybych se zamykala…a u nas fakt neni co odcizit ![]()
Edit: hazelo mi to ??? Misto smajlu
Jestli se „bojí že by ho seřvala máma“, tak ho seřvi taky, asi na nic jinýho nefunguje, a bude.
To bych ho hnala, asi neví jakej má doma poklad. Bejvalej mě vždy zamykal, právě proto aby mu prej poklad neodnesli
![]()
Myslim, ze to moc hrotis, na vesnici je celkem bezne, ze se zamyka na noc nebo pri odjezdu.
Mame psi ale zamykam vrata garaz i dvere kdyz vim ze nepujdeme ven mame zamceno i přes den hlavne v zime kdy je brzo tma ten pocit ze mi nekdo stoji v byte jsem zazila a uz nechci…nezvana návštěva si otevrela a prisla nam az do obyvaku kdy ja byla na wc a deti v obyvaku ten sok z cizi osoby nejde popsat od te doby mam psi pustete nonstop vrata odemykam jen kdyz odchazime..a za me blazen nejsi
A jinak jsme z vesnice nasi nikdy nezamykali a zacali az kdyz vykradli cast vesnice kradli kdyz lidi byli doma ve spanku ale taky jen kdyz jedou pryc a na noc pres den netusim
Ahoj holky, chci se zeptat na Váš názor… Bydlíme teď čerstvě s přítelem v domku se zahradou a přítel se naučil chodit přes terasu. Což znamená, že tam jsou klasicky dveře, kde je klika jen zevnitř a zvenku nejdou nijak zavřít a už vůbec zamknout. Takže tedy máme celý den dveře otevřené, jen zabouchnuté. Dělal to vždycky, že nezamykal. Ale to jsme bydleli v bytě, kde byla z venku koule, ne klika, takže mě to až tolik neštvalo. Přitom když je u rodičů, desetkrát kontroluje, jestli opravdu zamknul, aby nedostal od mámy seřváno. Jak je možný, že u nás doma mu je to fuk? Nebo jsem blázen já a zbytečně to hrotím? Bydlíme na vesnici, kde je bezpečno a nikdy nikoho tady nevykradli. Ale mě to prostě vadí…