Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malá má už tři měsíce a všimla jsem si, že když jí dám k oknu tak začne mžourat očima a zavírat je jakoby jí ostré světlo vadilo až bolelo. Dneska je hezky tak jsem jí poprvé vzala ven v nosítku a hned jak jsme vyšli ven začla zase oči zavírat, mžourat.. Bylo vidět, že chce koukat kolem sebe, ale nešlo jí to. Doktorka na to řekla, že je ještě malá, že to je normální. Ale stejně mi to příjde divné, že už má přes tři měsíce a tak moc jí vadí venkovní světlo.. Přitom jsme byly ve stínu a mžourala jako kdyby koukala přímo do slunka.. Máte s tím někdo zkušenost? Přitom od žárovky večer nemůže odtrhnout oči..
Že by jí to vadilo v kombinaci s tím sněhem? Já když vylezu ven kor když teď svítí slunko tak mě taky bolí a pálí oči, v kontrastu se sněhem je to ještě horší. Sluníčko dlouho nesvítilo tak si zase musíme přivyknout? ![]()
Jen spekuluji…
No to by mžoural každej
se koukni z čera do světla a řekni si jak se ti skvěle dívá ![]()
To je asi normální, malý má 5 měsíců, a toho sluníčka zas až tolik neviděl… hold pozdě jsme rodila
ale neboj, je to normální…
@werunkaw123 píše: Že by jí to vadilo v kombinaci s tím sněhem? Já když vylezu ven kor když teď svítí slunko tak mě taky bolí a pálí oči, v kontrastu se sněhem je to ještě horší. Sluníčko dlouho nesvítilo tak si zase musíme přivyknout?
Jen spekuluji…
Také jsem toho názoru.
Mžourám i já když vyjdu ven a hlavně když jsem ráno a dopoledne doma a pak odpoledne vyrazím ven, tak mi chvilku trvá než můžu pořádně otevřít oči a mojí malé dceři také
Pořád si očička zakrývá, třeba až za 10min se může kochat světem kolem sebe ![]()
Já jsem velká
a na slunci a ostrém světle priviram oči pokaždé.
Já jsem se asi nevyjádřila přesně. Ona ty oči měla venku pořád zavřené a když je otevřela tak je hned rychle zavřela. Byly jsme ve stínu, slunce na ní nesvítilo a sníh už tu není. A když jí dám k tomu oknu (nesvítí tam slunce) tak začne mroužat, přivírat oči a hned otáčí hlavu od okna. Venku je zavřela hned jak jsme vyšly a nevydžela je mít otevřené ani na pár vteřin i když to pořád zkoušela..
Ahoj, dětem se to nedoporučuje nosit brýle kvůli tomu, že by mohli být světloplachý. Chodíme na oční, malej (19M) má alergii a když vyleze ještě do toho všeho slunce tak to je hotovo-skloněná hlava, přivírá oči… je mi ho líto. Koupila jsem brýle za 900,– u optika, rovnou polarizační a doktorka mi řekla, že opravdu jen sporadicky nosit. Ale já na to peču, nenechám ho trápit. To bysme museli být pořád doma.
My nasi 5ti mesicni dceri rikame UPIR, protoze svetlo a hlavne nejake to ostrejsi je pro ni jak zabijak… ![]()