9měsíční holčička špatně prospívá

70
4.3.13 13:16

9.měsíční holčička špatně prospívá

Dobrý den maminky,
chtěla bych se poradit o mé špatně prospívající Anetce.
Anetka měla v 8. měsících 7kg a 70cm, v poradně o měsíc později měla opět jen 7kg. Od 3. měsíce nejsou její váhové přírůstky nijak veliké, ale momentálně nejsou žádné. Ráno mi vypije cca 210ml UM, dopo ovoc. přesnídávka s piškotem, oběd cca 200ml polévky s masem, jíškou, zeleninou nebo lahvička, odpo lipánek, pribiňák, UM, večeře 130ml kaše, spí až do rána. Je ale fakt, že poměrně často kadí, stává se, že je vidět i nestrávená mrkev, apod. Je také pravda, že je velice živá, leze, staví se, všude jí je plno, přes den naspí max. 1,5 - 2 hod. Dnes jsme byli u dr. jelikož má malá virozu a příště máme donést moč. Není na ní vidět, že by jí cokoliv chybělo, je sice drobná, ale není bledá, unavená. Nevím…jestli ji nějak špatně funguje trávení a nebere si vše co potřebuje. UM máme HIPP combiotic, ostatní odmítla. Je veselá, hravá, usměvavá, upovídaná, ale mě už to přece jen trápí, že nemá žádný přírustek. ¨
Měla jste něktrá podobný problém, vlastní zkušenost jak to řešit??
Všem moc děkuji za rady a reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
4.3.13 13:20

Dcera v 8m měla 66cm a 6,9kg. Jedla množství asi jako ta tvoje, taky byla (a je) velmi, velmi živá. Byla spokojená, usměvavá, prostě v pohodě. Stolici mívala tak 3-5 za den, obsah pleny vypadal stejně jako to, co přijmula, prostě to nebylo strávené. Dr. říkala, že prostě rychleji tráví, je hodně aktivní a je malá a hubená. Nikdy jsme na žádném vyšteření nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
4.3.13 13:21

Jen klid, já sice nejsem lékař, ale myslím, že to nemusí nic znamenat… třeba se v 8m vážila „s plným bříškem“ a teď byla prostě jen vyprázdněna :think: Pokud je veselá a spokojená, nedělala bych si s tím těžkou hlavu, teď už ty dětičky přibírají daleko pomaleji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
4.3.13 13:23

@brusinka28 Mě malá také neprospívala, špatně trávila, už od mala. Nakonec jsem v 7 měsících přišla na to, že ji vadí bílkovina a po vysazení se zlepšila. Ale ona je alergik, atopik, astmatik, byla bledonká, hubená, bylo vidět, že je něco špatně…pokud je malá taková, jak píšeš, tak bych řekla, že to prostě vyběhá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
4.3.13 13:26

Já mám obě děti drobné a hubené, dcera má teď (ve 20měsících) necelých 9kg. Taky jsem nad tím mockrát přemýšlela, jestli jim něco nechybí, ptala jsem se dětské doktorky a ta mi řekla, že málokdy vidí tak zdravé děti jako ty moje (oba měli pouze neštovice a jednou střevní virózu, jinak mx. vodová rýma pár dní v zimě).
Odpověz si na otázky:
Roste, i kdyby jen malinko?
Psychomotoricky se vyvíjí?
Je čilá a aktivní? Spokojená a šikovná?
Nevypadá bledě, unaveně, není často nemocná…

a uvidíš, pokud ti odpovědi na všechny tyto otázky přijou jako ukazatel zdravého dítěte, tvoje dcera opravdu zdravá je :hug: Takže zkušenost, jak to řešit, nemám, prostě některé děti jsou drobná a já už si tím vůbec nelámu hlavu, absolutně nic nenasvědčuje tomu, že by cokoliv bylo špatně. prostě mám kapesní děti, které se dobře nosí ;)
:hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
4.3.13 13:28

Kamarádka má taky malé děti :mrgreen: v Roce 7,1 kg a to se narodili jako 3,5kg miminka :mrgreen: Pokud je spokojená a veselá, má chuť k jídlu a je to živé stříbro, tak je prostě jen drobnější a má dobré spalování :mrgreen:
Jinak v tomhle věku už mi děti taky přibírali málo (v 6 měsích 9 ačvrt kila a ve 12 měsících necelých 11kg-takže za půl roku jen 2,5kg a to byl kus dítěte a přibíral hodně :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
4.3.13 13:31

@brusinka28 Vidět nestrávenou mrkev je normální. Můj nejí ani polovinu toho, co tvoje holka. Od půl roka neřibírá, protože moc nejí, ale je spokojený tak to neřešim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
4.3.13 13:35

Nestravena mrkev je uplne normalni, takze klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
4.3.13 13:41

Neřeš to, né všechny děti jsou tučňáčci… je spousta, spousta drobných dětiček a jsou zdravé! Mrkvičkou v plíně a jiné kousky jídla jsou úplně normální. Dětičky mají úplně jiné zažívání a je to dost proměnlivé… Můj syn je taky droboučký a dr. to nikdy neřešila. Je šikovný a šťasný a zatím musím zaťukat i nemarodil (kromě nějaké té páté nemoci co trvá 3dny a pak měl třeba jen trochu rýmu)…
Myslím, že tvoje dcerka baští pěkně a prostě to vysportuje ;) nekoukej na váhy, tabulky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
4.3.13 13:53

Naše emča má ve 2,5 letech cca 11kg, od mala nechtěla jíst, málo přibírala, jinak je také čilá, šikovná, aktivní, prostě nemá tu potřebu tolik jíst, krevní testy měla ok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
4.3.13 15:33
@micelinka píše:
Dcera v 8m měla 66cm a 6,9kg. Jedla množství asi jako ta tvoje, taky byla (a je) velmi, velmi živá. Byla spokojená, usměvavá, prostě v pohodě. Stolici mívala tak 3-5 za den, obsah pleny vypadal stejně jako to, co přijmula, prostě to nebylo strávené. Dr. říkala, že prostě rychleji tráví, je hodně aktivní a je malá a hubená. Nikdy jsme na žádném vyšteření nebyly.

U nás je to úplně stejné. Za 5 dní je bude 8 měsíců, včera vážila 6,5 kg, měří 67 cm. Teď měla trochu průjem, asi střevní chřipka, tak nepřibrala, ale jinak by mohla mít tak těch 6,7 kg. Je spokojená, živá, usměvavá, hodně se plazí a skoro leze, určitě bych neřekla, že neprospívá. Moje neteř to měla velmi podobné.

• Citovat
  • Upravit
4619
4.3.13 20:34

Ahoj, jako bych cetla o svoji dceri.. 7,8 a 9 mesic mela vahu kolem 7 kilo, prevazne par gramu min..6960g, 6800g.. a to mela snad 74 cm.. taky jsem ji davala polevky a bohuzel ji doktorka po odberu krve zjistila camplylobaktera.. nastesti u ni se to neprojevovalo vubec zle, nemela horecky, nebrecela.. ja na ni vubec nic nepozorovala, spis mi prisla hodne ziva a usmevava.. Nijak se to neleci, dokud nema horecky tak se jen delaly kontrolny stery… A pry to lezeni spusobuje ze nepribira, ze se vic namaha.. ted za mesic a pul pribrala kilo :potlesk: a jeste jsem si vsimla ze ma vic stolic kuli bilemu jogurtu, ktery milovala.. tak ji jogurty nedavam..:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí