Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, můj devíti měsíční syn má záděry na kůži rukou a je to strašnýýýý!!! První záděr mu začal hnisat u nehtového lůžka a teď mu sleze nehet, už drží jen na vlásku!!! je to hrozný, strašně trpím s ním. Doktor nám dal jód a framykoin, jenže je to bezvysledků!!! Začalo se mu to dělat na další ručičce, vypadá to že bude stejný postup, i když to potírám a obvazuji, začíná to hnisat, mám strach, že upadne i tento nehet a k mé hrůze jsem objevila další nový zaděr-už třetí, ten zatím nehnisá. Ale mám strach a nevím, co mám dělat??? Nemáte s tím někdo zkušenosti? Děkuji za rady.
U tak pokročilých záděr neporadím, ale pokud se udělá mně nebo dětem tak jí ustříhnu a promazávám olivovým olejem (z lekárny). Mladší mi přišla z porodnice samá záděra nesměla jsem to v porodce stříhat prý kvůli infekci
a v pohodě.
Jejda, chudacek maly. Synovi (19m) se delaji zadery casto, ale ma to jen takove male, tenke pasky kuze. Ostrihnu nebo opatrne po smeru odtrhnu a dal to nepokracuje. Nikdy se mu to nezanitilo. Ale ptala jsem se dr. a rikala, ze mu muze chybet nejaky vitamin ci mineral a jelikoz byl ted syn 3× nemocny behem 2 mesicu, tak bere vitaminy a sirup na imunitu a pry by to mohlo pomoct i na ty zadery.
Ale tvuj synek je asi na vitaminy jeste maly, vetsinou je to od roka.
Jj. přesně to mi dr. řekla, že mu žádné vitamíny dát nemůže, prý nějaký dologran, ale je až od roka
i když nevím, jestli by to v jeho případě nebylo vhodné už teď…
@amarie tak si zkus zjistit, jaké vitaminy by na to pomohly a třeba bys našla potraviny, které jsou na to bohaté a už by je jíst mohl… jinak nevím, chudák, nedovedu si to ani představit, malá má záděry jen maličké, nikdy se jí to nezanítilo…
@amarie píše:
Jj. přesně to mi dr. řekla, že mu žádné vitamíny dát nemůže, prý nějaký dologran, ale je až od rokai když nevím, jestli by to v jeho případě nebylo vhodné už teď…
ty ještě kojíš? bereš vitamíny ty?
@amarie ahoj, můj syn to měl jako novorozenec, ale pomohl framykoin a za pár dní bylo po záděrách. U takhle vekého mimi bude asi problém ve škrábání se. Zkusila bych pořádně ostříhat nehtíky. U mě na záděry pomáhají B vitaminy, ale nevím, zda je moho miminka ![]()
Tak jsme se právě vratili od kožní.. možná, že to trochu podráždil i ten jod, ale hlavní je to cucání prstů!!! Dostali jsme novou antibiotikovou mast, plus další mast jako prevenci. Snad to pomůže, jsem z toho zoufalá! Jinak už nekojím. a záděry to je asi, že chybí vitamin B? takže bych mu mohla dávat chlebík, a co ještě obsahuje B, co by už mohl jíst, nevíte někdo???
Prosim o radu zitra jdem k doktorce tak se poradím s ní. Ale chtela bych vedet jestli se to stalo i vašemu miminku jestli jsem neco nezanedbala. Stalo se to včera v podvečir hrali jsme si s naší dcerkou (16měsíců) na schovávanou moc jí to baví je to šťastny mimčo. A ted ta ošklivá věc běžela se schovat a nejspiš jak se rika si ukopla palecek i s nehtíčkem a dnes ráno se princezna probudila s pláčem a naříkanim „auví“ a ukazala nam toto… Takže od rana kdyz ji oblikam punčochy obouvam boticky nebo si o to zavadí dotknu se toho kdyz se na to chci podivat tak pláče. Jsem z toho nešťastna.
vubec nevim jestli je to normalni s tema puchýřky Co myslite vy?