Záděry u dětí

109
3.3.13 19:28

záděry u dětí

Ahoj holky, můj devíti měsíční syn má záděry na kůži rukou a je to strašnýýýý!!! První záděr mu začal hnisat u nehtového lůžka a teď mu sleze nehet, už drží jen na vlásku!!! je to hrozný, strašně trpím s ním. Doktor nám dal jód a framykoin, jenže je to bezvysledků!!! Začalo se mu to dělat na další ručičce, vypadá to že bude stejný postup, i když to potírám a obvazuji, začíná to hnisat, mám strach, že upadne i tento nehet a k mé hrůze jsem objevila další nový zaděr-už třetí, ten zatím nehnisá. Ale mám strach a nevím, co mám dělat??? Nemáte s tím někdo zkušenosti? Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5052
3.3.13 19:57

U tak pokročilých záděr neporadím, ale pokud se udělá mně nebo dětem tak jí ustříhnu a promazávám olivovým olejem (z lekárny). Mladší mi přišla z porodnice samá záděra nesměla jsem to v porodce stříhat prý kvůli infekci :nevim: a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
3.3.13 21:52

Jejda, chudacek maly. Synovi (19m) se delaji zadery casto, ale ma to jen takove male, tenke pasky kuze. Ostrihnu nebo opatrne po smeru odtrhnu a dal to nepokracuje. Nikdy se mu to nezanitilo. Ale ptala jsem se dr. a rikala, ze mu muze chybet nejaky vitamin ci mineral a jelikoz byl ted syn 3× nemocny behem 2 mesicu, tak bere vitaminy a sirup na imunitu a pry by to mohlo pomoct i na ty zadery.
Ale tvuj synek je asi na vitaminy jeste maly, vetsinou je to od roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
4.3.13 07:30

Jj. přesně to mi dr. řekla, že mu žádné vitamíny dát nemůže, prý nějaký dologran, ale je až od roka :( i když nevím, jestli by to v jeho případě nebylo vhodné už teď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
4.3.13 08:06

@amarie tak si zkus zjistit, jaké vitaminy by na to pomohly a třeba bys našla potraviny, které jsou na to bohaté a už by je jíst mohl… jinak nevím, chudák, nedovedu si to ani představit, malá má záděry jen maličké, nikdy se jí to nezanítilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
4.3.13 09:02
@amarie píše:
Jj. přesně to mi dr. řekla, že mu žádné vitamíny dát nemůže, prý nějaký dologran, ale je až od roka :( i když nevím, jestli by to v jeho případě nebylo vhodné už teď…

ty ještě kojíš? bereš vitamíny ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
4.3.13 09:53

@amarie ahoj, můj syn to měl jako novorozenec, ale pomohl framykoin a za pár dní bylo po záděrách. U takhle vekého mimi bude asi problém ve škrábání se. Zkusila bych pořádně ostříhat nehtíky. U mě na záděry pomáhají B vitaminy, ale nevím, zda je moho miminka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
4.3.13 12:30

Tak jsme se právě vratili od kožní.. možná, že to trochu podráždil i ten jod, ale hlavní je to cucání prstů!!! Dostali jsme novou antibiotikovou mast, plus další mast jako prevenci. Snad to pomůže, jsem z toho zoufalá! Jinak už nekojím. a záděry to je asi, že chybí vitamin B? takže bych mu mohla dávat chlebík, a co ještě obsahuje B, co by už mohl jíst, nevíte někdo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
4.3.13 18:33
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.17 20:52

Prosim o radu zitra jdem k doktorce tak se poradím s ní. Ale chtela bych vedet jestli se to stalo i vašemu miminku jestli jsem neco nezanedbala. Stalo se to včera v podvečir hrali jsme si s naší dcerkou (16měsíců) na schovávanou moc jí to baví je to šťastny mimčo. A ted ta ošklivá věc běžela se schovat a nejspiš jak se rika si ukopla palecek i s nehtíčkem a dnes ráno se princezna probudila s pláčem a naříkanim „auví“ a ukazala nam toto… Takže od rana kdyz ji oblikam punčochy obouvam boticky nebo si o to zavadí dotknu se toho kdyz se na to chci podivat tak pláče. Jsem z toho nešťastna. :,( vubec nevim jestli je to normalni s tema puchýřky Co myslite vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí