Přivýdělek bez smlouvy.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Přivýdělek bez smlouvy.
Dobrý den.
Ráda bych se zeptala ohledně přivýdělků.
Nemyslím přivýdělek se smlouvou DPP a HPP atd.. ( to mám )
Ale třeba něco na víc - aneb každá Kč se počítá. Tím nemyslím tedy dotazníky - vyzkoušela jsem jich pár a žádná sláva. Pár let dělám MLM ale jen Avon se vyplatil.
Máte ještě s něčím zkušenosti?
Třeba psaní textů pro stránky - časopis? Nebo něco jiného?
(Ráda fotím ale fotobanky bezplatné neznám. Maluji vše možné - plátno, papír atd.. ale prodej bez ŽL je na nic. To samé že dělám dekorace apod.
Ale různé věci co dělám já, jako jsou dekorace, dělá hodně lidí a něco se vážně nevyplatí.
Budu ráda za každou odpověď.
Děkuji
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@SonKa0 píše:
Dobrý den.
Ráda bych se zeptala ohledně přivýdělků.
Nemyslím přivýdělek se smlouvou DPP a HPP atd.. ( to mám )
Ale třeba něco na víc - aneb každá Kč se počítá. Tím nemyslím tedy dotazníky - vyzkoušela jsem jich pár a žádná sláva. Pár let dělám MLM ale jen Avon se vyplatil.
Máte ještě s něčím zkušenosti?
Třeba psaní textů pro stránky - časopis? Nebo něco jiného?
(Ráda fotím ale fotobanky bezplatné neznám. Maluji vše možné - plátno, papír atd.. ale prodej bez ŽL je na nic. To samé že dělám dekorace apod.
Ale různé věci co dělám já, jako jsou dekorace, dělá hodně lidí a něco se vážně nevyplatí.
Budu ráda za každou odpověď.
Děkuji![]()
![]()
A o co ti teda jde, jako práce načerno? Když říkáš, že HPP/DPP už máš a nechceš další a OSVČ zřejmě podle příspěvku neplánuješ? U práce načerno je riziko, že ti prostě nedaj ty slíbený peníze a nebudeš se moct nijak bránit, smlouvu nemáš, nic… A prodávat pak v nějakým větším rozsahu bez OSVČ nebo nějaký jiný ofiko formy je docela risk, jak bys ty příjmy chtěla pak danit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napadlo me - venceni psu, hlidani nachlazenych deti kamaradkam (aby nemusely na očr - ale to jen pokud jsi zodpovedna a ty deti te znaji a maji jako tetu), sekat sousedum travnik, hrabat listi..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlídání dětí, mazlíčků, péče o seniory, nákupy, úklid domácností? Já jsem takhle měla přivýdělek přes hlídačky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Proseccová Děkuji za informaci.
Samozřejmě že práce na černo ne!
Jen třeba další značky jako je Avon a nejsou zatím známé. A nebo různé psaní které nejsou třeba na žádnou smlouvu a žl. Někdo mi i psal, že ohledně malování jsou třeba různé možnosti - § 3 odst. 1 písm b) jasně říká, že „podnikání“ podle autorského zákona není živnost (ale je to podnikání na základě jiných právních předpisů).
Takže bych ráda věděla více informací ohledně různých možností.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SonKa0 podnikání podle autorského zákona sice není živnost a nejsi zapsaná v živnostenském rejstříku, ale veškeré povinnosti a registrace jsou úplně stejné, jako v případě živnosti. Nevýhodou je např. to, že v případě živnosti můžeš v daň. přiznání uplatnit výdaje ve výši 60% z příjmů, u podnikání podle autorského zákona lze pouze 40%.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit