Přivýdělek, daně, rodičák

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
186
2.3.13 20:02

přivýdělek, daně, rodičák

Ahoj holky,
prosím o radu, absolutně se v těchto věcech nevyznám.
Moje známá je už v důchodě, přivydělávala si v bramborárně, ale teď jako důchodce kdyby v této práci pokračovala by musela odvádět daně.
Poprosila mě, zda by to nešlo udělat tak, že by její smlouva (či dohoda o práci?)-domluvila by se zaměstnavatelem, byla napsaná na mé jméno. Já jsem na rodičovské dovolené a daně prý odvádět nemusím? Nebudu z toho mít nějaké problémy?
Děkuji za jakékoliv rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
2.3.13 20:28

Pokud bereš jen rodičák, a ne přídavky, apod., tak by to mít vliv nemělo, pokud to bude klasická smlouva, úvazek, tak by e ti to počítalo i na důchod :think: ale snad někdo poradí líp, až tak se v tom nevyznám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
2.3.13 20:32

No kromě rodičáku nic nepobírám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
2.3.13 20:33

Žena pobírající RP platí stejné odvody ze závislé činnosti jako každý jiný, záleží na typu smlouvy.

Absolutně nechápu k čemu by to mělo sloužit, ženská bude dělat na černo (smlouva bude na tebe) a až přijde kontrola z úřadu práce tak dostane zaměstnavatel i ona tučnou pokutu a zaměstnavatel taky může skončit.

A všechny tři vás zavřou, protože jde o podvod 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
2.3.13 20:41

Daně odvádět musíš, ale můžeš si uplatnit odpočet za poplatníka, což jestli se nemýlím teď důchodcům zrušili. Kromě toho, že je to podvod a že z toho můžou být oplétačky, tak čistě teoreticky, pokud by vydělala více jak 68 000 (?) ročně, tak by na Tebe manžel nemohl uplatnit slevu na vyživovanou manželku. Já bych do toho nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
2.3.13 21:28
@magratka píše:
Daně odvádět musíš, ale můžeš si uplatnit odpočet za poplatníka, což jestli se nemýlím teď důchodcům zrušili. Kromě toho, že je to podvod a že z toho můžou být oplétačky, tak čistě teoreticky, pokud by vydělala více jak 68 000 (?) ročně, tak by na Tebe manžel nemohl uplatnit slevu na vyživovanou manželku. Já bych do toho nešla.

přesně jak píše magratka, taky bych do toho nešla, jde určitě o tu slevu na poplatníka a má to návaznost na odečet manželky, zvaž to, než jí na to kývneš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
7.1.18 23:54

Chtěla jsem.sw zeptat… Jsem na rodicaku.. a chci si přivydělat na DPP… Budou mi z hrubé částky strhávat daně? Jestli jo tak kolik? A muzou mi je pak v dubnu pri zuctovani dani vratit? Někdo říká že ne, někdo že jo..
Měsíční příjem bude maximálně do 3tis..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
8.1.18 00:07

@brulinka Kdyz jim podepises „ruzove prohlaseni“, tak ti z takoveho vydelku nic strhavat nebudou. Pokud nepodepises, budou strhavat 15% a muzes si pak v breznu podat sama danove priznani a dan ti bude vracena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
20.2.18 15:28

@histep
a když podepíšu(růžový papír) a strhnout mi daně tak pak co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8501
20.2.18 16:35

Pokud budeš mít DPP 3000,– a podepsané prohlášení, pak ti určitě nic nesrazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
20.2.18 19:06

Mám dpp, vyděláno cca 3200,– a strhli mi daň cca 600,– a papír podepsaný mám.. je to ok? Jak se mám bránit? Tvrdí mi že je to v pořádku..jiným nestrhli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
20.2.18 20:27

@brulinka posli mi do sz fotku vyplatni pasky, bez osobnich udaju, mrknu na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8501
20.2.18 20:41

3200 je hrubá? A DPP začala od 1. v měsíci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
20.2.18 21:11

Ano 3200 je hrubá.. a DPP podepsána cca 9.1

Pošlu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8501
20.2.18 21:30

Tak pokud není DPP od 1. v měsíci, nemá mzdovka jistotu, že jsi už někde neměla příjem a uplatnnou slevu od 1.1 do 8.1., takslevu nedala. Sražená záloha na daň bude vrácena v ročním zúčtování. Ale ještě nevím těch 600 daň, ze 3200 je daň 480,– Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat