Přivýdělek na ŽL a RD?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Přivýdělek na ŽL?
Ahoj,
od září začnu pobírat RD, zároveň se mi naskytla příležitost přivýdělku na ŽL, prosím o radu jak je to s placením SP a ZP aj. odvody v tomto případě, když jsem na RD platí přece za mne pojištění stát.
A zda je nějaká hranice výše přivýdělku, aby nebyl ohrožen rodičovský příspěvek (nejsem si jista,zda je výše příjmu neomezena)?
Děkuji.
Katka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
neviem ako u vas, ale mame niektore veci spolocne. u nas je limit prijmu, prijem so ZL sa berie ako osobitny prijem z ktoreho sa plati socialka a ZP z minimalnej mzdy co je skoro 4tis. najlepsie ti povedia na socialnej poistovni, pripadne kukni na ich web str
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Katko,
mám jednu zprávu dobrou a jednu špatnou:
Na RP máš nárok s jakýmkoliv „přivýdělkem“, tj. ztratit ho můžeš pouze, pokud dáš dítko do předškolního zařízení.
SP a ZP se tuším od poloviny roku 2005 platí v plné výši, tudíž počítej nejmíň s „minimálním“ pojistným, které dohromady činí skoro 3.000
, což znamená, že na něj padne téměř celý RP
.
B.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
nebudeš muset platit minimální pojistné, ale příští rok si podáš přehled o příjmech a výdajích a z toho ti del formuláře může vyjít, že nemáš platit, ale taky , že jo. Zavolej si na okresní správu sociálního zabezpečení a nebo na svou zdravotní pojišťovnu a oni ti řeknou.
Ivulka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit