Pomoc, výdelěk na MD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Pomoc, výdelěk na MD
PROSÍM, PROSÍM. PORAĎTE.
NUTNĚ POTŘEBUJU NĚJAKÝ PŘIVÝDĚLEK. MÁM SKORO 5 MĚSÍČNÍ HOLČIČKU. STRAŠNĚ MI RVA SRDCE PŘI POMYŠLENÍ NA TO, ŽE JÍ NECHÁM BABIČCE A PŮJDU DO PRÁCE, ALE JINAK TO BOHUŽEL NEJDE ![]()
PROSÍM, NEVÍTE, O NĚJAKÉM ZAMĚSTNÁNÍ PŘI MD ???
JE TO OPRAVDU DOST NUTNÉ
PŘIJMU TŘEBA I ÚKLID, COKOLIV.
DÍKY, DÍKY.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahoj, můžeš to třeba blíž specifikovat? odkud jsi? co umíš? jak časově?
takhle ti těžko asi někdo odpoví..
zkus si také projít starší diskuze, už to tu několikrát bylo-zrovna nedávno jsem četla tipy: třeba sběr bylin, přepisování textů..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a hlavně hlídání dětí!!!
Je to dost velký problem,sama budu shánět někoho na hlídaní(studuju, takže budu muset na dopoledne pryč už od hoodně malýho mimi
) ale když koukam na nabídky hlídání, je to hrůza
.Buď jsou to nedůvěryhosný lidi, nebo můžou jen odpoledne(studentky)
Maminka s vlastním mimi, která i k tomu přibere hlídaní je dost rarita a hned je „zadaná“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja si myslim, ze to hlidani neni spatny napad…Obcas jsem taky hlidala, akorat ted se dvema detma to uz moc nejde…
Zalezi na tom odkud vubec jsi a co umis…
Terik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mozna si to maluju ruzove, ale ja se chysam davat soukrome hodiny jazyka. Nechci si samozrejme pustit do bytu kazdeho, ale tak 3hod/tydne jsou podle me s jistym okruhem lidi mozne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
v rakousich je „denni mama“ docela normalni, jsou skolene, normalne placene, berou tak do peti deti, podle veku.
u vetsich fungujou misto druziny, to neni takovy nahul jak pet malousku, ale urcite bych deti dala radsi takove tete s vlastnima detma nez cizim bezdetnym
zas dira v nabidce… nechcete nekdo zalozit agenturu? (tedy v ramci md
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
boro, už jsem o tom uvažovala. Multifunkční alternativní jesle, s řadou služeb, které jinde nikdo nenabízí, mám vymyšleno všechno do detailu, beru podle sebe, co bych potřebovala. A překvapivě i v okolí jsem se setkala jen s pozitivní odezvou.
Ale hlavní problém jsou money, money money…
Jako žena na MD s příjmem cca 3500 Kč nemám nárok, pokud požádám o půjčku, tak se mi všude vysmějou. Uvažovala jsem o grantu z EU, jenže tam se musíš podílet určitou částkou už na začátku nebo splácet půjčku za pochodu… Jen tak předem ti nikdo nic nedá. Alespoň podle mých dosavadních informací. Musela bych k současné práci ještě obíhat úřady, spolupracovat s místní Hospodářskou komorou, sestavit projekt, a čekat, jestli mi ho schválí. Běh na dlouhou trať a pro silné nervy. A pak žádat o grant a řešit splácení, zaměstnance,prostory…
Beroun je opravdu město
ne vesnice s 500 obyvateli - a hlídání žádné. Musíš docházet a účastnit se programu zdejšího mateřského klubu, pak ti dítě za 50Kč pohlídají. Ale já pravidelně a na čas docházet nikam nemůžu. Pokud mamince v Berouně nezbývá nic jiného, než odejít od třeba ročního prcka do práce, je nahraná. Předpokládám, že to tu maminky řeší tím, že zaplatí hříšné peníze za soukromé jesle v Praze. Nebo nevim.
Člověk i když má nápad a dobrou vůli, tak to nestačí.
Je to boj.
hodně zdaru!
Nenicka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holčiny, jak řešíte, když nemáte hlídání a musíte odejít od dětí do práce?
Případně, vyplatí se přivýdělek-přepis textu, úklid, hlídání , nebo to musí být plná pracovní doba v původním zaměstnání, aby se to všechno vyplatilo?
Je to peklo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit