13. plat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
13. plat
Ahoj,
máte někdo, prosím zkušenost s vyplacením 13. platu, který mám uvedený ve smlouvě? Od 1.5. jsem na neschopence a od 1.7. nastupuji na mateřskou dovolenou. Počítá se doma mateřské dovolená jako odpracovaná doba a mám na 13. plat nárok nebo bych měla nárok jen na polovinu, vzhledem k tomu, že od 1.7. budu na mateřské dovolené.
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky,
mateřská i nemocenská se i počítá jako odpracovaná. A na třináctý plat nárok máš. Já ho dostala automaticky. Naše mzdovka je totiž na rozdíl od personálního super.
Ahoj Iva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Závisí od formulácie, ako to máš podmienené v zmluve. Ale všeobecne - aj počas MD si stále zamestnancom svojej firmy, takže by si podľa mňa naň mala mať nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
myslím, že velmi záleží na firmě, ve které děláš a na kolektivní smlouvě. V mnoha firmách se totiž vyplácí 13. plat za určitých podmínek, např. minimální počet odpracovaných dnů v sledovaném období. Nebo se také vyplácí pouze určité % z hrubé mzdy přepočtené na denní průměr. Já být na Tvém místě, tak si přesně zjistím podmínky pro vyplacení 13. platu a podle toho pak postupuju.
Míša
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
myslím, že velmi záleží na firmě, ve které děláš a na kolektivní smlouvě. V mnoha firmách se totiž vyplácí 13. plat za určitých podmínek, např. minimální počet odpracovaných dnů v sledovaném období. Nebo se také vyplácí pouze určité % z hrubé mzdy přepočtené na denní průměr. Já být na Tvém místě, tak si přesně zjistím podmínky pro vyplacení 13. platu a podle toho pak postupuju.
Míša
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zalezi presne na tom, jak to mas ve smlouve…
u nas treba kolegyne, co jsou v praci uz nekolik let maji .plat ve vysce normalniho platu, ja po roce jsem mela jen asi procent… a vim, ze kdyz je nekdo dlouhodobeji nemocny, tak se mu snizuje taky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
13.-14.plat
Dobrý den, mám prosím dotaz. Přes rok už pracuji v Rakousku, ale šéf nám neplatí 13.-14. plat, dalo by se s tím něco dělat? Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PS4 píše:
Dobrý den, mám prosím dotaz. Přes rok už pracuji v Rakousku, ale šéf nám neplatí 13.-14. plat, dalo by se s tím něco dělat? Děkuji.
A máte ho uvedený v kolektivní smlouvě? Máte tam podmínky jeho vyplácení?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PS4 píše:
A rok má 12 měsíců, pokud to nemáte ve smlouvě, tak na 13. a další není nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit