13. plat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
135
17.5.06 19:47

13. plat

Ahoj,

máte někdo, prosím zkušenost s vyplacením 13. platu, který mám uvedený ve smlouvě? Od 1.5. jsem na neschopence a od 1.7. nastupuji na mateřskou dovolenou. Počítá se doma mateřské dovolená jako odpracovaná doba a mám na 13. plat nárok nebo bych měla nárok jen na polovinu, vzhledem k tomu, že od 1.7. budu na mateřské dovolené.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9262
17.5.06 19:53

Ahojky,

mateřská i nemocenská se i počítá jako odpracovaná. A na třináctý plat nárok máš. Já ho dostala automaticky. Naše mzdovka je totiž na rozdíl od personálního super.

Ahoj Iva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2107
17.5.06 19:55

Závisí od formulácie, ako to máš podmienené v zmluve. Ale všeobecne - aj počas MD si stále zamestnancom svojej firmy, takže by si podľa mňa naň mala mať nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.06 19:58

Ahoj,
myslím, že velmi záleží na firmě, ve které děláš a na kolektivní smlouvě. V mnoha firmách se totiž vyplácí 13. plat za určitých podmínek, např. minimální počet odpracovaných dnů v sledovaném období. Nebo se také vyplácí pouze určité % z hrubé mzdy přepočtené na denní průměr. Já být na Tvém místě, tak si přesně zjistím podmínky pro vyplacení 13. platu a podle toho pak postupuju.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.06 20:03

Ahoj,
myslím, že velmi záleží na firmě, ve které děláš a na kolektivní smlouvě. V mnoha firmách se totiž vyplácí 13. plat za určitých podmínek, např. minimální počet odpracovaných dnů v sledovaném období. Nebo se také vyplácí pouze určité % z hrubé mzdy přepočtené na denní průměr. Já být na Tvém místě, tak si přesně zjistím podmínky pro vyplacení 13. platu a podle toho pak postupuju.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
25.5.06 19:03

zalezi presne na tom, jak to mas ve smlouve…
u nas treba kolegyne, co jsou v praci uz nekolik let maji .plat ve vysce normalniho platu, ja po roce jsem mela jen asi procent… a vim, ze kdyz je nekdo dlouhodobeji nemocny, tak se mu snizuje taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PS4
5
1.10.23 14:12

13.-14.plat

Dobrý den, mám prosím dotaz. Přes rok už pracuji v Rakousku, ale šéf nám neplatí 13.-14. plat, dalo by se s tím něco dělat? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41682
1.10.23 14:16
@PS4 píše:
Dobrý den, mám prosím dotaz. Přes rok už pracuji v Rakousku, ale šéf nám neplatí 13.-14. plat, dalo by se s tím něco dělat? Děkuji.

A máte ho uvedený v kolektivní smlouvě? Máte tam podmínky jeho vyplácení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21674
1.10.23 14:18
@PS4 píše:

A rok má 12 měsíců, pokud to nemáte ve smlouvě, tak na 13. a další není nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat