Účetnictví - chci podnikat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1078
7.5.06 09:59

Účetnictví - chci podnikat

Ahojky,

chtěla bych si vyřídit živnostenský list na vedení účetnictví, ale nevím, kolik si mám říct případným klientům za vední účetnictví či daňové evidence. Nemůžete mi poradit? Děkuji moc.

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
551
7.5.06 10:25

Mam na kline pepiho tak jen kratce, zadala jsem do googlu ucetnictvi a cenik a neco jsem nasla, treba tady http://www.steco.cz/ucetcen.htm , zkus popatrat dal, vim ze uz ses jednou ptala a nikdo neodpovedel.
pa
 verka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
7.5.06 18:56

Obávám se, že je to příliš individuální. Nevím, zda budeš vést ,,účetnictví" dle zákona o účetnictví, nebo zatím jen daňovou evidenci dle zákona o daních z příjmů. Záleží na druhu podnikání, kterým se klient zabývá, truhlář bude mít jistě jednodušší skladovou evidenci, než člověk s obchůdkem. Také nevím, v jakém rozsahu chceš klientům služby poskytovat - zda jim povedeš mzdovou agendu, budeš zajišťovat i prvotní zpracování dokladů, jednat s úřady, vyřizovat platby např. v rámci internetového bankovnictví, zda jim budeš k dispozici i o víkendech apod. Moc jsem Ti asi nepomohla :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
8.5.06 07:59

Ahojky,

já jsem slyšela něco o 3-5 Kč za položku - tzn. za 1 doklad v pokladně, 1 výdejku, 1 fakturu atd.
Přiznání k DPH, k dani z příjmů, silniční dani apod. pak zvlášť, to už nevím.

Já ho dělám známému ze známosti za 3000,–- komplet. Dańová evidence. Knihy jízd si píše sám, já to spočtnu, sepíšu, vyplním.

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
20.6.11 13:48

Holky potřebovala bych poradit, protože veškeré účetnictví jde mimo mě, nikdy jsem se o to nezajímala, ale vyřídila jsem si živnost jako vedlejší činnost a daně bych chtěla platit paušálně, mohla bych nechávat jen paragony za prodej a ne celou fakturu co mám k nákupu? Přivýdělek mi udělá asi 50tis.za rok, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.19 11:58

Kolik si říct za účetnictví jako OSVČ?

Ahojky,

začínám podnikat jako účetní. Nevím si však rady se stanovením ceny. Zjistila jsem, že účetní firmy mají ceny vysoké a účetní jako OSVČ zase někdy dost nízké. Chtěla jsem najít střed a tak jsem zvolila cenu za účtování středně velkého s.r.o., které má 17 zaměstnanců na 15 000,–Kč za měsíc s tím, že účetní firma si za podobné množství účtuje 20 000,–Kč měsíčně. Zdá se Vám to v pohodě a nebo si myslíte, že i těch 15 000,–Kč za měsíc je předražené… Děkuji za názory.

Pája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat