Oznámení těhotenství v zaměstnání

Anonymni
2.3.06 14:13

oznámení těhotenství v zaměstnání

Ahoj všem,

potřebovala bych se s Váma poradit, kdy je třeba oznámit těhotenství v práci. Jsem v 16. týdnu a protože jsem dost hubená, tak už mi bříško docela vykukuje, tak si myslím, že to brzy stejně poznají. Ale nechci nic uspěchat.

Díky za vaše zkušenosti

Misa

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7584
2.3.06 14:21

Ja to oznamovala 1.4. Vsichni mysleli, ze si delam legraci. Byla to ale jen nahoda. Rict jsem to musela brzy, protze pracuju v nemocnici, tak abych nechodila na nektera oddeleni.
To jen pro pobaveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
3.3.06 14:32

Kdy oznámi těhotenství v práci

Ahoj, já jsem ve 14 tt a ještě jsem to v práci neřekla. Zatím nosím volnější svetry, takže nic vidět není, ale chystám se na to příští týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
3.3.06 15:02

V podstatě záleží na tom, jak špatně se za tebe bude hledat náhrada. Já musela s pravdou ven co možná nejdřív, aby se zorganizovalo výběrové řízení. Ale jinak je to tvoje věc. Pokud ti těhotenství nezpůsobu žádné omezení a můžeš pracovat na 100%, nikomu do toho nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.3.06 15:05

Já to říkala v 13.TT, vidět to nebylo, ale protože se u nás dost slaví a pije :-), tak už mi bylo trapně, protože jsem tvrdila, že mám čistící dietu. Dřív jsem to nechtěla říkat, nebyla jsem úplně v pořádku. Koupila jsem šéfovi flašku a dost jsem se klepala, ale vzal to a ostatní měli radost.

M.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.3.06 15:25

Já to musela říct brzy, jsem jediná ve firmě, která dělá mzdy a personalistiku, takže bylo nebezpečí, že jestli budu mít ze začátku problémy a budu muset zůstat doma, tak 250 lidí zůstane bez výplaty :wink: Šéfce jsem to řekla v 7 tt s tím, aby hledali náhradu co nejrychleji.

nepřihlášená NOGGIE

• Citovat
  • Upravit
2518
3.3.06 15:48

Já jsem to řekla hned, protože za mě se musí hledat náhrada. Neumím si představit, že by si ředitel sám vypracoval DPH a následně v termínu odevzdal :lol:
Na PN jsem zůstala skoro hned - hlavně kvůli 50km dojíždění vlakem. Nyní jezdím do práce zaučovat novou sílu a také 1× měsíčně vypracovat daňové přiznání.
Raději bych to oznámila co nejdřív. Pro zaměstnavatele není nic horšího, než když mu zůstane ze dne na den doma zaměstnanec, který je ve firmě důležitý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
3.3.06 16:44

Ahoj.

Kolegyňky se to dozvěděly po návratu ze svatební cesty. Na přímý dotaz byla přímá odpověď ( 7 tt). Spustila jsem těhotenskou lavinu. Vedení jsem to musela říct v okamžiku, kdy mě chtěli zapsat na dlouhodobý cyklus školení cca 10 tt. V 24 tt se mi skutečně nechtělo sedět a školit se, navíc, když by nabyté informace byly v práci stejně nevyužité. V reálu jsem v 25tt skončila s těhu problémy v nemocnici.

Krásné těhu přeje Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
3.3.06 17:13

Ahoj!
Já to musela říct hned, protože dělám práci, kterou jako těhotná nemůžu vykonávat. No, ale počkala jsem asi do 8 tt. Jestli máš ale práci v pohodě, tak bych to tak brzy neříkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
3.3.06 17:26

Ahoj, já to oznámila po 12týdnu - od 13 týdne jsem byla na rizikovém těhotenství, radost z toho určitě neměli ale nedalo se nic dělat. celkem v pohodě sehnali náhradu, spíš mám strach jestli se tam budu moct vrátit. S prací je to v dnešní době těžký. :-)
Být tebou už bych jim to oznámila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
3.3.06 18:20

Ahoj,

já to řekla zhruba ve 20tt - po velkém ultrazvuku… Pořád jsem měla strach, kdyby to třeba nevyšlo, aby mě potom nelitovali… A taky kvůli šéfové - pěkně mi to do té mateřské osladila - takže pokud se za tebe nehledá těžko náhrada, tak klidně ještě počkej…

Zdraví

Gábina + malý Ríša (18m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
3.3.06 19:03

Já to taky musela oznámit brzo, nemohla jsem dělat to co jsem dělala. Asi takv 8 -9 týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
3.3.06 19:26

Jak holky psaly záleží co děláš a jak ti je… ale taky záleží na tom, aby sis na to oznámení vybrala chvíli, kdy bude mít šéf dobrou náladu - já myslela, že dřív porodím, než na to dojde :wink:

Pokud víš, že se tě stejně bude chtít zbavit a už tě zpět nevezmou, tak s tím nespěchej - ať tě zbytečně neprudí nebo nejdeš na nemocenskou jen proto, že se do tebe šéf naváží a ničí tě psychicky.

Pohodové těhu a porod a zdravé mimi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
4.5.08 19:49

Osobně jsem to řekla taky brzo, u nás se dělají noční třináctky (operátor alarm centra), takže bych brzo byla úplně vyřízená. Nicméně teď se cítím líp než před těhotenstvím a práci si vyloženě užívám, takže nadřízená ani neprudí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
7.5.08 12:46

Ahoj,

já jsem teprve v 6tt a mám strach říct šéfové o mém těhotenství. Ve firmě už jsem letos čtvrtá těhule. Kolegyně radši odešly na rizikové. To se mi moc nechce kvůli penězům. Ještě bych si chtěla vydělat něco na mimi než dostanu tu velikou mateřskou. Není v zákoně že to musím oznámit do určité doby? No každopádně vím že mi to pěkně osladí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat