Kdy říct v práci o MD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1311
23.8.05 20:37

Poraďte,prosím.

Ahojky,
jelikož mé březnové těhu nevyšlo a v bývalém zaměstnání jsem měla prac.smlouvu do konce července,byla jsem nucena hledat nové místo(pracuju jako učitelka). Zaměstnání jsem našla na jedné ZŠ a smlouvu jsem podepsala k 1.8. 05., jde o zástup za mateřskou. A ač jsme se s manželem dohodli, že o miminko se začneme snažit až v listopadu( abych dotáhla celý školní rok, tak jsem nyní otěhotněla.
Mám docela strach z reakce ze strany zaměstnavatele a vůbec netuším, kdy bych to měla v práci říct. Poraďte, prosím.
Také bych ráda věděla, zda se některá z vás ocitla ve stejné či podobné situaci?

Děkuji za reakce.
R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
366
23.8.05 21:04

Myslím,že si se ocitla v nepříjemném postavení,jen co se svědomí týče.Pro mě by to přiznám se byla stresující situace,nejsem na takové věci stavěná.
Ale podle mého bys o tom měla říct ihned a pokusit se vše vysvětlit nadřízené(nému) asi i s tou situací co tomu předcházela?!V březnu.No prostě s pravdou ven.Protože jsi těhotná,nemůžou tě vyhodit.Pokus se mu naznačit,že nemáš zaječí úmysly a učit chceš co nejdéle a třeba to potom škola nějak vyřeší,až budeš muset odejít na MD.?
Nevím,jen tě chci povzbudit.Nic není tak horké,jak se to uvaří.Vše je řešitelné :lol: .Hlavně klid.Je to jen o lidech. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
23.8.05 21:23

PRALINKO:
já v tvé věci nevidím vůbec nic tragického a už vůbec nic, nad čím by jsi se měla trápit.
Nejenom jako bývalá učitelka, ale především ze současné praxe tě mohu ubezpečit, že odejit z tvého nového zaměstnání můžeš kdykoli. Státní instituce, jakou ZS je(resp. ředitel), tě nemůže dle zákona propustit. Pochopitelně záleží na pracovní smlouvě a především bodu o zkušební lhůtě. POkud ti to tvůj stav dovolí, pracovala bych dokdy bych cítíla, že je to fajn pro mě i dítě.

ALE to hlavní: ani ze sociálního a už vůbec ne morálního hlediska v tvém případu nevidím ani špetku jakéhokoli problému.

Užívej si svého nádherného tehu a buď šťastná. Všichni ti mohou později jen blahopřát, včetně pana ředitele :! :twisted:
BUď naprosto v klidu, protože není vůbec čeho se obávat a nad čím přemýšlet. Opravdu.

Nejsem sice právník, ale věřím, že v tvém případě opravdu není co řešit :)

A TO NEJDULEŽITĚJŠÍ: ty největší gratulace k tvému tehu :! :D :D Držím palečky a přeji co nejvíce štěstíčka, zdraví a pohodičky tobě i mimískovi :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
23.8.05 21:32

Ahoj.
Dost te chapu, byla jsem v podobne situaci a taky tyhle veci „resim“, i kdyz ostatni nad tim mavnou rukou.
Rada bych ti jen rekla, ze u me nakonec fungovala utecha typu, ze zamestnavatel (muj primy sef) ma na starosti tolik veci, ze me osobe a problemu se mnou urcite nevenoval tolilk casu jako ja ve svych vycitkach. Proste to ber tak, ze to je zivota beh, nikde neni nic jisteho.

Raduj se ze sveho tehotenstvi a bud v pohode!!!

POsilame pohlazeni pro tvou dusicku a s dovolenim i pro tve brisko!!!!

Hromix a ANie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.8.05 22:15

ahoj, přesně jako já: taky bych nad tím přemýšlela, ale opravdu v tom není žádný právní problém-smlouvu máš, vyhodit tě nemohou. V naší firmě pracovaly většinou holky a dost často bylo při výběrovku jasné, že uchazečka hledá práci jen proto, aby se někde upíchla a odešla na MD s dobrými penězi. Samozřejmě, tyto jasné případy jsem hned eliminovala, ale ne vždy jsme je odhalili hned, takže jsme často řešili podobnou situaci: do pár měsíců nám asistentka odešla na MD. Přála jsem jim to, i když mi tím vznikla práce navíc.
I když bychom ji přijaly už těhotnou a ona nám to neřekla, ani tak ji nemůžeme vyhodit.
Přeji pohodové těhotenství a krásné zdravé miminko, užívej si to!

• Citovat
  • Upravit
219
24.8.05 01:47

Ahoj Pralinka- najskor ti chcem pogratulovat,to je skvele,ze sa ti podarilo otehotniet tak rychlo,aj ked necakane a neplanovane,je to maly zazrak,vobec sa so zamestnanim netrap,mozno keby ste to skusali az od septembra vobec by to neslo.

A teraz k praci,pises,ze zmluvu mas,ked tam nie je napisane,ze mas skusobnu dobu 3 mesiace,to znamena,ze ziadnu nemas a oni ta nemozu vyhodit.
Takze ked budes mat normalne tehotenstvo mohla by si kludne ucit az do materskej.Ked budes mat problemy pojdes na neschopenku,
vobec sa s tym netrap a hlavne mysli na seba a na mimi.
Myslim si,ze aj ked by si ty chcela ukoncit pracovny pomer(len preto,ze mas vycitky svedomia),je lepsie ostat zamestnana(platia ti zdravotne poistenie a neschopnost),keby si bola bez prace,musis sa hlasit na urad prace a v pripade,ze by si mala komplikacie,nedostala by si ziadne peniaze za neschopenku.

Urcite sa vsetko vyriesi samo,ja by som pracovala dalej a keby zacalo byt brusko vidiet oznamila by som to zamestnatelovi.
PRAJEM TI KRASNE TEHOTENSTVO. :D Juliska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.8.05 06:43

Ahoj,

díky za názory,
samozřejmě, že mám smlouvu s 3měsíční zkušební dobou.

Mám asi blbou povahu a moc o tom přemýšlím a zatím ani nevím, jestli bude vše v pořádku. U mě je to opravdu hrozně moc o svědomí.

R. :?

• Citovat
  • Upravit
4921
24.8.05 07:58

PRALINKO: Vím, že těhu nabouralo tvoje plány, ale i tak ti moc gratuluju, vyšlo to bez zdlouhavého snažení znovu otěhotnět a určitě to bude dobré i s prací…přijď se podívat do denníčku, musím tě přihodit k těhulkám :lol: Všechno se samo vyřeší, uvidíš. Pa Berun

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
24.8.05 11:40

Pralinko, moc gratuluji… Nicméně k těhu se před koncem zkušební doby nepřiznávej, protože jinak tě klidně vylít můžou , těhotná netěhotná!
Vždyckz můžeš říct, žes to netušila, nebo tak něco :wink: .
Pak je taky otázka: máš smlouvu na dobu neurčitou? Jestli ne, tak zase žádná záruka, že Ti to prodlouží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.8.05 12:49

Berun,Juliska: díky za gratulaci, do deníčku se přijdu podívat,neboj.

Zkušební doba mi končí posledního října,smlouvu mám na dobu určitou - tedy po dobu mateřské paní učitelky, místo které jsem nastoupila. Bohužel ve smlouvě není přesné datum,takže,když se paní učitelka bude chtět vrátit za rok do práce,mám smůlu.

Pralinka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat