Delat pro firmu mzdy nebo radsi ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14
14.7.05 18:57

Delat pro firmu mzdy nebo radsi ne?

Ahoj,

smeruji to spis nekomu, kdo pracuje pri mimi z domu, jak to stiha, jesli je ve stresu a tak.
Mne se nabizi delat od pristiho roku mzdy z domu, manzelovi se to moc nelibi, protoze naposledy jsem to delala pred 5lety, ted bych musela absolvovat spousty skoleni a dite bude mit v srpnu 1rok.
Sice jsem ambiciozni, ale nemusi to byt za kazdou cenu. Beru to jako moznost s tim, ze bychom meli financni prostredky ke staveni, kt.se planuje na jare a treba az bude mit malej dva, mozna bzch chtela hned druhy.
Nevim zda si neberu velke sousto. S hlidanim je to horsi, babicky nejsou po ruce, ale kamosky se stejne staryma detma 1tydne pomuzou.

Jsem na vazkach, protoze asi chci mit vsechno, nerada bych ale aby to odnesl malej. Jsem sice dric a nove veci se ucim celkem lehce, jenom zda to bude dobra volba. :?

Zkuste mi poradit, nebo me odradit. Diky

Dzana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50
14.7.05 19:14

Ahoj Dzana,
jasne, ze to zober!! Ja som sice zatial len 24tt, ale uz som dohodnuta vo firme, ze zacnem robit z domu najneskor, ked bude malemu pol roka. Samozrejme, ak bude zdravy..Popri tom si robim doktorat a na domacnost som sama, rodicia aj svokrovci byvaju daleko. Kazda zena potrebuje nejaku sebarealizaciu a korunky sa tiez zidu, tak hura do toho a nech sa ti dari - s rodinkou aj s pracou :wink:
Rysulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
14.7.05 20:34

Ja jsem zacala ucit mesic po porodu a nemuzu si to vynachvalit. Sice je to jina prace nez ta tvoje, ale obcas docela hodne psychicky narocna.Chvilkovy odpocinek od ditete vam obema jen prospeje. Hlidani je docela bojove, ale nakonec se vzdycky nejake reseni naslo. Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.7.05 20:41

Ahoj Dzano,
podle me strasne zalezi jak je prcek hodny a jak ti pomuze partner. Ja mam ted 6 mesicniho chlapecka a obcasnou praci z domu delam uz od jeho tretiho tydne, ale nebyt manzelovy pomoci, tak bych totalne nezvladala. Maly mel od zacatku problemy s bolenim briska, hodne plakal, jednu chvili jsme meli i krizi s kojenim … takze chvilema to byl docela zahul a nemit zakazky uz nasmlouvane, asi bych se na to vykaslala. Babicky mame daleko, takze jsme to museli nejak zvladnout sami.

Ale je pravda, ze zatim nemam predstavu, jak casove „narocne“ je rocni dite :). Pokud Ti aspon trosku spi pres den, myslim si, ze se to v pohode zvladat da. Zalezi taky samozrejme jestli by se jednalo o rutinni praci nebo bys toho musela moc studovat …

Ja to i pres obcasne „padani na usta“ muzu doporucit, hrozne me to bavi a mam pocit, ze se aspon trosku realizuju (samozrejme mimo drobecka:), navic kazda korunka se ted hodi.

Silvie a Honzik

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
14.7.05 21:16

Ahoj,
pracuji jako právník a nikdy jsem nepřestala dělat (ani v šestinedělí). Dokud hodně spal, byla to pohoda, teď začíná lézt a je to horší. Občas si připadám, že jenom makám a běhám okolo prcka. Na sebe nemám čas vůbec, kdy jsem odpočívala, to si nepamatuji. Je ale pravda, že já dělám denně, když spí a nebo když někdo hlídá. Připadá mi, že nežiju aspoň jen mezi plínkama a nezakrním profesně. Navíc se mohu pomalu vracet do práce, plánuji postupně a ne na plný úvazek. Práce z domova je v ČR pořád spíš exotika, ale v cizině je to normální. Nemusíš utíkat od mimča a navíc si vyděláš a procvičíš mozek. Pokud budeš slušně placená, ber to a nic si nevyčítej. Vzdát to můžeš vždy. Ne moc maminek má takovou šanci. Bude se Ti pak líp vracet do práce. Jen dej pozor na chyby a možnou odpovědnost, pokud budeš dělat na ŽL. Ručíš jako fyzická osoba vším, co máš. ..to jsem Tě nechtěla vystrašit, spíš jenom říct, že mzdové účetnictví nesmíš podceňovat. Takže hurá do práce a ať je mimi hodné, když máma maká. Navíc je moc příjemné nežebrat u manžela o peníze a mít na dárky, když jsou vánoce, narozeniny.
Hana + Honzík 6,5 měs

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
14.7.05 21:22

Ahoj,
pracuji jako právník a nikdy jsem nepřestala dělat (ani v šestinedělí). Dokud hodně spal, byla to pohoda, teď začíná lézt a je to horší. Občas si připadám, že jenom makám a běhám okolo prcka. Na sebe nemám čas vůbec, kdy jsem odpočívala, to si nepamatuji. Je ale pravda, že já dělám denně, když spí a nebo když někdo hlídá. Připadá mi, že nežiju aspoň jen mezi plínkama a nezakrním profesně. Navíc se mohu pomalu vracet do práce, plánuji postupně a ne na plný úvazek. Práce z domova je v ČR pořád spíš exotika, ale v cizině je to normální. Nemusíš utíkat od mimča a navíc si vyděláš a procvičíš mozek. Pokud budeš slušně placená, ber to a nic si nevyčítej. Vzdát to můžeš vždy. Ne moc maminek má takovou šanci. Bude se Ti pak líp vracet do práce. Jen dej pozor na chyby a možnou odpovědnost, pokud budeš dělat na ŽL. Ručíš jako fyzická osoba vším, co máš. ..to jsem Tě nechtěla vystrašit, spíš jenom říct, že mzdové účetnictví nesmíš podceňovat. Takže hurá do práce a ať je mimi hodné, když máma maká. Navíc je moc příjemné nežebrat u manžela o peníze a mít na dárky, když jsou vánoce, narozeniny.
Hana + Honzík 6,5 měs

• Citovat
  • Upravit
553
14.7.05 22:45

Ahoj Dzano!
Pracovat z domu při MD - je skoro sebevražda:-)
Lítačka… ale já bych to taky nechtěla jinak:-)
Spíš bych měla obavy z toho nového, které tě čeká, spousty školení a sledování aktualizací a změn v zákonech.
Mám dvě kamarádky na MD účetní, emimino už nestíhájí, píšu skoro za ně.

Rozhodně začni co nejdřív, protože lezoucí mimi je opravdu náročné.
počítej s tím, že budeš dělat jen po večerech, pokud nebudeš mít hlídání a to i při práci z domu. Přes den se jí člověk musí věnovat. Má 9 měsíců a já dělám hned po MD, takže asi od jejích 5,5.
Během dne dělám z domu tak max. hodinu dopoledne, kdy dcerka spí, mezitím ještě vařím, peru, uklízím, žehlím - co je prostě na programu.
Odpoledne neudělám nic a večer se o malou stará manžel, takže já usedám ke kompu a cvakám.
Dvakrát týdně chodím do kanclu pro další práci, když mě jí čeká více, mám paní na hlídání, když méně, chodím s malou.
Paní na hlídání je fantastická, pohlídá i mimořádně, peněz moc nechce:-) a malou zbožňuje.
Bez ní bych to opravdu nezvládla.

Budeš uštvaná, budeš mít pocit, že by ses na to mohla vyprdnout, že by ti bylo lépe na kafíčku s kamarádkami… ale věř, že je to „pocit k nezaplacení“, být samostatná, „soběstačná“ a to stíhám i ty kamarádky, internet a další aktivity.

chce to pomoc (manžela, kamarádek - prarodiče máme taky daleko) a hlavně dobrou organizaci!!!

Držím palce!
A ještě jedna věc - ve stresu budeš hlavně před termíny odevzdání toho či onoho!

mia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bzb
135
15.7.05 09:03

Mzdy

Ahoj Dzano,
rozhodně do toho jdi!!!! Se školením musíš počítat, protože ve mzdách se toho za posledních pět let změnilo opravdu hodně, ale stojí to za to.
Hlídání budete muset pořešit právě na ta školení, ale pak můžeš v klidu pracovat po večerech, bude to v pohodě.
Mám účetní firmu, práci jsem nepřerušila a občas padám „na pusu“ a mám pocit, že už nechci dělat vůbec nic, ale nakonec to vždy dotermínuju a je fajn. A vydělané penízky umím i roztočit :-). Je pravda, že teď tak nestíhám, že mi padla dovolená, ale už jsem ji briskně přesunula o týden později, okamžitě mi odlehlo, že si svoje DéPéHáčka v klidu dodělám a nebudu muset vypínat komp ve dvě ráno a už mi zas ta práce nevadí.
No a internet moc nestíhám, nicméně kamarádky jakž takž, chodíme plavat a navíc mám další dvě děti :-).
Držím palce ať Ti to vyjde a daří se!
 Bzb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.7.05 13:26

Ahoj,

ja jsem zacala opet pracovat dva mesice po porodu. Pracuji na projektu, na plny uvazek, a tolerantni sef me nechava pracovat kde chci, jak chci, kdy chci - dulezite je, ze projekt dobre bezi! :D Pod sebou mam ctyri zamestnance, ktere nechavam pracovat stejnym stylem, jako pracuji ja, a vse funguje perfektne. Do prace jdu jen jednou tydne odpoledne a moc se na to vzdycky tesim. Pracuji, kdyz dcerka (11 mesicu) spi, a v nedeli - to hlida cely den manzel. Mala spi hodne, rano do 10, pres den jeste 3 hodiny, takze pohoda. Hlidaci babicka je moc daleko (pres 300 km), ale prijede, kdyz jedu na konferenci, a hlidaji s manzelem. Domacnost moc nestihame (delime se o ni s manzelem) a je nam to docela jedno :wink: Jednou tydne mame vypomoc v domacnosti. Posledni dobou mam docela cas i na sve konicky. Je to i tim, ze uz jsme se vsichni zabehli a mame vse dobre zorganizovane. A taky se nestresujeme prkotinami jako chaos v kuchyni apod. No a last but not least, nase dite je opravdu bajecne, hodne, bezproblemove, place jen z „vaznych duvodu“, nevzteka se, papa, spinka, proste bezva. Myslim, ze spokojeni jsme vsichni!
 Lemi

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
26.8.05 14:35

Ahoj maminy,
trochu oprasim tohle tema, protoze musim rict, ze to moc obdivuju - pracovat na materske. Ja planuju druhe dite a taky bych se chtela venovat doma jeste necemu dalsimu. Kdyz si vzpomenu na svou prvni materskou (pred 9ti lety) - nazvala bych to „od jednoho jablka s zerve k druhemu“ 8O . Mimi jsem chtela a mela ho rada, ale byt doma na matersky se mi zdalo - reknu to naplno - na palici.
Mam spis jiny problem - rikam si, cemu se venovat. Pracuju v zahranicnim obchode, ve firme, kde ale je nutno byt v kancelari v normalni cas. Ma to ruzne navaznosti a delat tohle z domova by proste neslo. No proste mi pripada, ze nic, co bych mohla delat z domova a co by melo zaroven nejaky smysl a byla za to i slusna odmena - neumim :oops: :)
Mate nekdo zkusenost, ze byste teprve na materske zacaly s necim uplne novym, naucily se to a jeste v tom trebas byly dobre (to uz je tresnicka na dortu, ja vim 8)
Mam stredni ekonomku, a spoustu (15 let) zkusenosti z praxe. Ale jak rikam, nezrikam se ani niceho noveho !!
Diky predem za Vase zkusenosti, pripadne co kdo zna od znamych :lol:
Ahoj
Lenoska

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.12.05 18:10

co dělat z domů

Ahoj,
jsem tady nová. Zaujal mě dotaz ohledně toho, co dělat na MD. Taky jsem před MD dělala v zahraničním obchodu. No a během MD jsem oprášila sv= kontakty a založila pro jednu zahraniční firmu firmu-zastoupení v ČR. Začala jsem vloni v létě, to malé byl 1 rok.
Letos jsem udělali obrat 11 mil, což asi není špatně.
Pracuji 4 hod ráno - v kanceláři, mám hlídací paní.
A potom večer doma ale ne každý den.
Jde to, vyhovuje nám to všem.

• Citovat
  • Upravit
827
31.12.05 08:55

Holky,
moc vám děkuji za tuto diskusi. Taky plánuji pracovat po celou dobu. Už teď, kdy jsem na rizikovém těhotenství, jsem stála úvazek na třetinu a takto by mi to mělo zůstat i po porodu miminka. Všichni mě straší, že nebudu zvládat (ještě dálkově studuji poslední ročník vysoké a mám nějaké dobrovolnické aktivity v jedné sociální organizaci), ale já věřím, že s pomocí manžela to půjde. A právě tato diskuse mi můj pocit potvrdila.
Jste všechny velké šikuly!!!

Tak hodně síly do naší akčnosti a v roce 2006 spoustu radosti a štěstí.

Bebet, 24. tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
1.1.06 20:02

Ahoj.

Myslím si, že pracovat na MD se dá - alespoň v omezené míře. Hodně záleží na miminku - batoleti, na manželovi - či partnerovi, na místě bydliště a hlavně na druhu práce. Asi těžko bude dělat samoživitelka bez hlídacích babiček či paní na střídavé směny. Taky zaměstnavatelé nejsou často nadšení z polovičních a jiných zkrácených úvazků, v řadě zaměstnání to ani nejde - pevná pracovní doba …

V mém povolání je pohyblivá pracovní doma vyloučena - možný je jen nepravidelný přivýdělek. Na hlídací paní nemáme a tak si obvykle vystačíme s manželem. Pracuji mimo domov jedno odpoledne v týdnu a manžel ( s pohyblivými směnami, tzv. kolotoč) si občas musí vyměnit směny. Jsem ale moc ráda, protože pročistím hlavu, promažu mozkové závity, svou práci mám ráda, nevyjdu ze cviku a nějaké penízky se taky hodí.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat