Těhotná a výpověď
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
vypoved
Katula: Ahoj, ja bych rekla, ze ty jako tehotna mas nejakou pravni ochranu a ze te nemuzou vyhodit. Nevim presne jak to je, zkusim to zjistit nekde na netu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na http://www.aperio.cz/…stnani.shtml muzes najit pomoc.
martina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pepade
Ahoj holky, prosím moc o radu. ![]()
Můžu dát výpověď, když jsem na rodičovské dovolené? ![]()
Mám teda ještě čas, malý má 1,5 roku, ale abych věděla, jestli to jde.
Než jsem otěhotněla, tak jsem dostala výpověď z pracovního poměru v délce 2 měsíců a prac. poměr měl skončit 28. 2. 2014 s dostupným, ale 17.2.2014 jsem onemocněla s krční páteří a v době neschopnosti jsem otěhotněla. ![]()
Do firmy se vracet nechci, jsou tam katastrofa podmínky, hrozne jednání ze strany vedoucích (hlavně, když se Vám něco nelíbí a ozvete se, dají Vám to sežrat),
katastrofa prac. doba, která není finančně ohodnocena, do práce jsem dojížděla 30kč od domova a chodila domů s 9000,–
2,500,– jsem měsíčně projela, a hlavně fizicky i psychicky vyčerpána, a to nesem žádná srajda. ![]()
Prac.doba od 5:00-16:00hod po-pá a v so od 5:00-14:00hod, když jsem chtěla jít se starší dcerou k dr. tak jsem si ty hodiny musela nad dělat.
Takže tohle je důvod, proč chci odejít, i to jejich dostupný si můžou nechat. ![]()
Hlavně, abych se tam nemusela vracet.
Díky moc všem co mi odpoví. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pepade Z jakého důvodu jsi výpověď dostala? Podle mne se její platnost posouvá na první den po třetích narozeninách tvého dítěte a hlavně, mohla bys mít nárok na odstupné - pokud jako důvod nebylo zvlášť hrubé porušení kázně nebo tak něco. nebo pokud jsi neměla smlouvu na dobu určitou a datum už je fuč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pepade proč bys nemohla dát výpověď? Klidně a je jedno z jakého důvodu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emilie píše:
@Pepade Z jakého důvodu jsi výpověď dostala? Podle mne se její platnost posouvá na první den po třetích narozeninách tvého dítěte a hlavně, mohla bys mít nárok na odstupné - pokud jako důvod nebylo zvlášť hrubé porušení kázně nebo tak něco. nebo pokud jsi neměla smlouvu na dobu určitou a datum už je fuč.
Výpověď jsem dostala z důvodu nadbytečnosti, snìžení počtu zaměstnanců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aleba píše:
@Pepade proč bys nemohla dát výpověď? Klidně a je jedno z jakého důvodu…
Já myslela, že můžu dát výpověď, až když mi skončí rodičák, a že jsem v nějaké ochranné lhůtě, ale pokud to jde, tak jsem ráda. Díky moc za odpověď a radu.
![]()
Ulevilo se mi, že se tam nemusím vracet. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsi na rodičáku, výpověď nesmíš dostat, ale můžeš dát. Ale nejsem si jista, jak to je, když jsi mezi tím nastoupila na marození a rodičák. Podle mne jede výpověď, kterou už jsi dostala, a její platnost nabyde po ukončení rodičáku. Ale snad se k tomu ještě někdo vyjádří. Pokud je to tak, jak říkám, pak by byl nárok na odstupné a na to bych si teda počkala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emilie píše:
Pokud jsi na rodičáku, výpověď nesmíš dostat, ale můžeš dát. Ale nejsem si jista, jak to je, když jsi mezi tím nastoupila na marození a rodičák. Podle mne jede výpověď, kterou už jsi dostala, a její platnost nabyde po ukončení rodičáku. Ale snad se k tomu ještě někdo vyjádří. Pokud je to tak, jak říkám, pak by byl nárok na odstupné a na to bych si teda počkala.
Díky moc Emčo ![]()
Zkusím ještě počkat na další reakce.
Teda pokud budou ![]()
Asi stresuju předčasně, ale představa, že bych se tam měla vrátit je hrozná
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit