RP a návrat do zaměstnání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
RP a návrat do zaměstnání
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli některá nevíte, jak je to s prací při pobírání RP. Netýká se to přímo mě, ale řešíme otázku, zda je možné brát RP a přitom být klasicky zaměstnaná. Situace je tato maminka, která v 6m svého dítka dala mrně na hlídání k babičce a nastoupila ( respektive vrátila se ) na své původní místo. Podotýkám, že se jedná o místo státního zaměstnance ( ne soukromník) na plný úvazek s naprosto běžnou smlouvou. Pobírá tedy plat v plné výši a přitom normálně RP. Nechci aby to vypadalo, že se snad o to zajímám z nějakých špatných důvodů, ale spíš proto, že abych v budoucnu věděla, pokud bych se chtěla vrátit do práce ( taktéž ve státním). Zatím to samo nemám v plánu, ale info se hodí. Vím, že je možné si na MD snad neomezeně přivydělat ale je tohle přivýdělek? Říkala jsem manželovi že na e miminu najdu vše, tak uvidím. Dík
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já dělám při mateřské na úvazek 0,75. Dvojčata mají 2,5 roku. Rodičovská se bere až do 4 let, pokud se dítě nědává do školky či jeslí více jak na 4h denně. Dělám 6 h denně a střídáme se s manželem, který dělá na směny a někdy hlídá babička. Dostala jsem nabídku vrátit se zpátky do práce, když měla dvojčata 20 měsíců a nabídku jsem využila.Začínala jsem na menším úvazku a teď jsem si ho o něco rozšířila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě si můžeš vydělat tolik kolik chceš jen musíš splnit podmínku že nepřekročíš danný počet hodin ve školce.
Binky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš mít jakoukoliv smlouvu, vydělat kolik chceš a RP budeš dostávat do 4let věku dítěte pokud ho nebudeš mít ve školce více než 4h denně.
Radka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit