Přivýdělek při studiu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Teoreticky musíš. Reálně? Myslíš si, že každá žena na mateřské, která sem tam něco vyrobí, ušije, uhackuje apod. Tak má živnost? Pokud se dostaneš za rok přes 30tis a nebo to budeš někde inzerovat apod. Tak si jej zarid. Jinak bych se na to vyprdnul.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako takhle - pokud si teď založíš živnost, tak jsi první rok osvobozena od všech odvodů a pro tebe to zatím žádná změna nebude. Po roce ale budeš muset odvádět, i když to budeš mít jako vedlejší činnost (hlavní bude studium). Já bych si založila živnost až v momentě, kdy budu mít měsíční výdělky přes deset tisíc a výš. (Tuším, že od 10 tisíc se to musí přiznávat, ale nejsem si 100% částkou jistá.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím
Ráda bych si při studiu přivydělala výrobou z ovčí vlny/malbou obrazů.
Předpokládám, že si během jednoho měsíce nikdy nevydělám více jak 3.000 Kč. Je nutné si kvůli tak malému výdělku dělat ŽL či řešit daně a jiné povinnosti?
Nechci nic dělat na „tajňačku“ a riskovat, že mě někdo nahlásí, lidé jsou různí.Děkuji za odpovědi
Ano musíš. Děláš to opakovaně za účelem zisku, takže naplňuje znaky podnikání. Co se týká daní, dokud budeš mít malé příjmy nic platit nebudeš. Žádná hranice 30tis. neplatí. Co se týká socky, vlezeš se do minima pro vedlejší činnost a těch pár kaček zdravotního tě taky nezruinuje. Jediná investice je 1000 Kč za ten žl, ale máš to napořád a nemusíš řešit případné pokuty. Stačí když půjdeš prodávat výrobky někam na trh a stejně ten ŽL budeš potřebovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cullenova píše:
Jako takhle - pokud si teď založíš živnost, tak jsi první rok osvobozena od všech odvodů a pro tebe to zatím žádná změna nebude. Po roce ale budeš muset odvádět, i když to budeš mít jako vedlejší činnost (hlavní bude studium). Já bych si založila živnost až v momentě, kdy budu mít měsíční výdělky přes deset tisíc a výš. (Tuším, že od 10 tisíc se to musí přiznávat, ale nejsem si 100% částkou jistá.)
No, bude muset odvadet par korun na zdravotní, jinak nic… A zadna mesicni hranice pro priznavani neexistuje, jak je to opakovaně a za účelem zisku, tak je to podnikani i s nulovym vydelkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím
Předpokládám, že si během jednoho měsíce nikdy nevydělám více jak 3.000 Kč. Je nutné si kvůli tak malému výdělku dělat ŽL či řešit daně a jiné povinnosti?
Nechci nic dělat na „tajňačku“ a riskovat, že mě někdo nahlásí, lidé jsou různí.Děkuji za odpovědi
Ano, musíš, protože se jedná o opakovanou činnost za účelem zisku. Žádná hranice 30k není. Živnost by sis nemusela dělat, kdyby jsi jednou za rok něco nakreslila nebo jednou za rok prodala přebytek jablek.
Já jsem živnost při studiu měla - kreslila jsem, za rok jsem si vydělala pouze okolo 30k a platila jsem zdravotní 88 Kč měsíčně. Živnost jsem si dělala hlavně kvůli toho, že jsem se inzerovala na sociálních sítích a člověk nikdy neví, kdo ho napráší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží na tom, jak to prodáváš a inzeruješ. Své použité věci můžeš inzerovat a prodávat bez jakéhokoli omezení. Jestli to ale zveřejňuješ tak, že to děláš pro výdělek a existuje možnost, že to někdo napráská, tak si zařiď živnost. Při uplatnění paušálních výdajů je daňová evidence prostoduchá, částky za zdravotní budou v desetikorunách. Nic jiného platit nebudeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zlatovláska555 Přesně tak, tisicovka za ZL a par korun zdravotního nestoji za případné problémy. Plus obcas některý kupujici chce ofiko fakturu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cullenova píše:
První rok nemusí platit zálohy. Odvody pak samozřejmě musí doplatit podle přehledů. Žádný limit 10 tis měsíčně pro priznavani příjmu není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Práce při studiu
Ahoj, hledáte přivýdělek při studiu? Chcete flexibilní pracovní dobu a možnost práce z domova? Pokud ráda tvoříte a zajímalo by vás si poslechnout jaké jsou možnosti můžeme se sejít online nebo i osobně a vše kolem toho probrat. Napište na email: pracerodicovska@seznam.cz a domluvíme se 👍
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím
Nechci nic dělat na „tajňačku“ a riskovat, že mě někdo nahlásí, lidé jsou různí.
Děkuji za odpovědi