Přišla by Vám tato práce OK?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Přišla by Vám tato práce OK?
Zdravím,
zakládám tuto diskuzi, protože by mě zajímal názor na moji práci od někoho dalšího
takže mám Bc. z ekonomické fakulty, dál jsem pokračovat nechtěla. Následně jsem dva měsíce hledala práci, obepisovala různé pozice, hlavně pro absolventy, ale většinou nikdo ani neodpověděl. Nakonec jsem zkusila pozici, ve vedlejším městě, kam mě vzali. Jenže je to úplně mimo můj obor - je to spíš práce grafika.
Myslím, že jsem se tu práci naučila vcelku dobře, jsem tu už přes 3 roky. Ze začátku jsem za tu práci byla šťastná, protože jsem byla ráda, že mě vůbec někam vzali. Jenže…
Peníze jsou nic moc, i když zase žádná hrůza (30k hrubého), nulové odměny, pouze 4 týdny dovolené. Dále máme s kolegyní zakázaný home office, přestože je u nás možný, pouze našemu nadřízenému se to nelíbí (ostatní kolegové mají vesměs jiného nadřízeného a aspoň dvakrát týdně HO mají). Práce je to vcelku náročná, zahrnuje práci s grafickými programy, technické kreslení apod. nejvíc mě ale štve, že se nemám kam posouvat, budu dělat tu stejnou práci X let, pokud neodejdu a že studium bylo k ničemu.
Rodina mi ale říká, že mám být za tuto práci ráda, že tam mám alespoň klid (mám socialni fobii takže dělat někde, kde jsem v kontaktu s cizími lidmi pro mě bylo extrémně stresující…), ale mě se to jako moc dobrá pozice nezdá.
Co myslíte vy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@emihorsen píše:
Zdravím,
zakládám tuto diskuzi, protože by mě zajímal názor na moji práci od někoho dalšíhotakže mám Bc. z ekonomické fakulty, dál jsem pokračovat nechtěla. Následně jsem dva měsíce hledala práci, obepisovala různé pozice, hlavně pro absolventy, ale většinou nikdo ani neodpověděl. Nakonec jsem zkusila pozici, ve vedlejším městě, kam mě vzali. Jenže je to úplně mimo můj obor - je to spíš práce grafika.
Myslím, že jsem se tu práci naučila vcelku dobře, jsem tu už přes 3 roky. Ze začátku jsem za tu práci byla šťastná, protože jsem byla ráda, že mě vůbec někam vzali. Jenže…Peníze jsou nic moc, i když zase žádná hrůza (30k hrubého), nulové odměny, pouze 4 týdny dovolené. Dále máme s kolegyní zakázaný home office, přestože je u nás možný, pouze našemu nadřízenému se to nelíbí (ostatní kolegové mají vesměs jiného nadřízeného a aspoň dvakrát týdně HO mají). Práce je to vcelku náročná, zahrnuje práci s grafickými programy, technické kreslení apod. nejvíc mě ale štve, že se nemám kam posouvat, budu dělat tu stejnou práci X let, pokud neodejdu a že studium bylo k ničemu.
Rodina mi ale říká, že mám být za tuto práci ráda, že tam mám alespoň klid (mám socialni fobii takže dělat někde, kde jsem v kontaktu s cizími lidmi pro mě bylo extrémně stresující…), ale mě se to jako moc dobrá pozice nezdá.
Co myslíte vy?
I jako grafik se můžeš posunout a dělat časem třeba na sebe a pak jsou ty příjmy úplně jinde.
Jestli chceš dělat ve svým oboru tak zkus rozeslat životopisy a uvidíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
3 roky praxe? nejsi spokojená? Nejvyšší čas jít o dům dál. Navíc máš výhodu že práci máš takže prostě hledej. Bude se ti hledat lépe než jako obsolvvent bez jakékoliv praxe.
JInak Já mám stejné vzdělání jako ty a přímo v oboru jsem tedy nepracovala nikdy.
30 dejme tomu startovací práce ale určitě bys mohla mít více… taky teda zálěží na lokalitě. Pokud např budeš hledat třeba v okrese Bruntál tak bohužel 30 hrubého u ženy na tvé pozici je poměrně velký luxus. V Praze pro korporát je to mzda pro poloviční úvazky.
- Citovat
- Upravit
Tak ekonomické vzdělání je celkem všeobecné, s tím toho můžeš dělat hodně. I jako šikovný grafik si můžeš slušně vydělávat, záleží jenom, v jaké oblasti se vyskytuješ - jestli je tam takových firem více, klidně se můžeš zkusit porozhlédnout, tři roky praxe už jsou hezké, už něco umíš. Nebo si pak zkusit promluvit s vedením, že se chystáš odejít a jinde ti nabízejí podmínky mnohem lepší - víc peněz, občasný home office… jestli on s tím něco udělá. Jinak jako mladá holka bez závazků žít připos. aná z toho, abys brala, co máš, a byla vděčná, že tě vůbec někdo chce… hlavu vzhůru, jsi mladá na to, abyses celý život zahrabala někde, kde ti to nevyhovuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Praci mas, jsi mlada a bez zavazku - kdy jindy bude idealni doba na posun v kariéře, aktivně bych zacala se divat po novem miste.
Nepises sice město, ale stejne starý grafik muž se stejnou praxí by za tyto penize nedelal…
navíc zakaz HO, když ti to charakter prace umožňuje? To bych se šéfovi vysmala a v dobe, kdy nejvic hoří terminy tyhle typy spolehlivé vyškolí neschopenka na virozu, zvlast kdyz zminis, ze doma by si s tim fungovat mohla, ale jsi ohleduplná a nechtela si nikoho nakazit v kanclu… ![]()
Nenech si kakat na hlavu, az budete mit rocni hodnoceni tak si na ferovku rekni o přidání platu
- Citovat
- Upravit
Nevím kde žiješ, ale mně to přijde na takovou práci málo a benefity teda nic moc. Asi bych se zamyslela nad tím, co opravdu chci dělat a začala se dívat po nabídkách v oboru, který by mě zajímal, grafiku můžeš dělat i na živnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně jak píše @ludmilaadamkova hledej si práci při zaměstnání. Však to nemusíš nikomu hlásit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych zkusila změnu, kdy jindy než teď do toho šlápnout. Také bych se porozhlédla, jestli bys toho grafika nemohla dělat na IČO, jestli bys dokázala sehnat dostatek zakázek.
Neuvažovala jsi o tom, dodělat si na ekonomce Ing.? Co tak vidím u známých, tak s Bc. ekonomkou mívají problém sehnat rozumnou práci (pokud nechtějí dělat finanční poradce nebo prodeje pojištění).
S tím HO moc neporadím. Zkusila bych to, jak to píše Hanka1, prostě se ti před koncem projektu najednou udělá zle
Třeba tě pak o HO požádá sám (nebo tě vyhodí, ale v tomhle případě spíš dobře pro tebe). Vím od známých, že ti vydobili HO tím, že vyhrožovali ve vhodnou dobu, že z firmy odejdou…Ale to bych osobně nedělala, poruší to důvěru a budeš pak první na ráně. Lepší je prostě nastoupit někam, kde už to standardně mají. Ale full HO se mi teda taky nedaří najít. Takže asi tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejhorší je zabřednout. Doporučuju mít někde v zadu mysli možnost změny. Vytrhnout se z rutiny a zkusit oslovit jiné firmy, ze stejného oboru. Zrovna tento druh práce jde dělat 100% na dálku, takže dělat třeba pro firmu v Praze, s tím, že tam jednou za měsíc dojedete, by mělo jít. Budu držet palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsem expert na pracovní trh,, ani na obor grafiky. Ale řešení vidím jen jedno, postupně se rozhlížet po nové práci, kde to nabídnou zajímavější ohodnocení a vyhoví třeba i s HO. Až budeš mít nějaké nabídky, zajdi za sedem, že uvažujes o změně, že máš nabídky a uvidíš, jestli bude chtít jednat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Být tebou rozhlédnu se na inzeráty v okolí a udělám si nějakou představu. Tady na serveru pracují lidi v Praze a pro ně bude tvoje výplata poloviční co jejich. Já bydlím na jihu Moravy a mzda grafiků se tady tak bohužel pohybuje.
Každopádně já jsem člověk, který má rád změny takže bych do toho šla. Případně bych zkusila projednat náplň práce na současné pozici, ale sama víš jestli chceš zůstávat.
Ono rodina - rodiče, tetičky, strýcové,..jsou většinou dost staromódní ohledně práce. Často mají jednu práci celý život a taky se vždycky spokojili s tím co bylo. Dnešní doba už je jiná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@emihorsen vzhledem k posledním větám to je pro tebe dobrý.
Pro mě by to bylo málo. S titulem z ekonomky bych tohle nedělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit