Šéf mě přehlíží
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahoj všichni, prosím o ponechání anonymu. Přála bych vidět to trochu z druhé strany pohledu a jistě jste tu některé starší a zkušenější. Pracuji ve firmě necelé 2 roky. Je to dobrá práce. Mám výborné podmínky, včetně finančních.
Nadřízený byl od začátku v pohodě; poradil, usmál se, když jsme byli sami dva, tak se bavil a byl na mě i celkem milý. Já jsem spíše tišší. Myslím, že jsem i hodně pracovitá.Čeho si ale všímám, tak poslední dobou mě přehlíží, když máme třeba poradu, ostatním normálně odpovídá, dívá se jim do očí, dokonce se baví. Párkrát jsem si všimla, že když se nedívám, tak na mě kouká, ale jakmile se pohledy střetnou, tam se podívá jinam. Případně o mě sotva zavádí pohledem, pokud něco chci a mluvím na něj.
Jsou to zaměstnanci, kteří jsou tam čerstvé, stejně jako on, čili nějakých 2-3 roky. Navíc je nás celkem 6 lidiček. Z toho jsem jediná žena.
Když něco navrhnu já, tak uhýbá pohledem, odpoví stroze.. Již mě i napadlo, jestli by nechtěl, abych třeba odešla, ale to pro změnu nechci jáJsem už ve fázi, že se mu vyhýbám a řeším s ním až opravdu nejnutnější věci.
Spíš bych řekla, že se mu líbíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsi jediná žena v mužském kolektivu, to chce naučit se být nad věcí a naučit se komunikovat na jejich úrovni, přímočaře a bez okolků. Důvodů může být mnoho možná se mu líbíš, možná má pocit, že se ti líbí a nechce ti dávat naději, možná si ho dobírají ostatní z kolektivu a tím že ty ho přehlížíš to nevyřešíš.
Moje rada ženy, která je zvyklá pracovat v mužském kolektivu zajdi za ním a narovinu se zeptej jestli s tebou má nějaký problém. A běžně - chovej se tak, že sis jeho uhýbání pohledem vůbec nevšimla, nezáleží ti na tom, a trvej na zodpovězení svých otázek.
Buď klidná, nad věcí, přímá a z pohledu ženy i tvrdá a uvidíš že se to zlepší, chlapi mají někdy problém přijmout ženu na své úrovni a komunikovat s ní jako s chlapem, když jim ukážeš, že to umíš a jde to, tak potom obrátí a je klid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To muze být sto duvodu, jak píše @Paradise muzes mu byt sympaticka, ale nechce byt v řečech nebo ti dělat naděje. Muze mit neprijemny pocit, jestli si jedina, případně prvni, zena v tymu, jak se k tobe chovat.
Muze v tom byt samozřejmě i urcity disrespekt, ne ze ne. Nemáte sezení one to one? Tam se zeptej, co psala Paradise, jestli je spokojen s tvou prací, jestli nemas na necem zamakat, klidně, když to vývoj hovoru umožní, se mu řekni, ze mas pocit, ze tve připomínky k veci jsou bez odezvy, ptej se však pracovně. Nedavej ale najevo nejakou ublizenost, to ti nepomuze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Treba se mu libis, treba ti chce dat vypoved a je mu to blby. Tezko rict, do hlavy mu nevidime ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Paradise Neumím kolikrát mluvit řeči jejich kmene
, uznávám, že občas jsem prostě mimo a občas jejich myšlenkový pochody nepobírám ( a asi oni moje ).
Že bych se mu líbila to si nemyslím, za prvé jsem žena a myslím si, že mám na tohle, čuch, za druhé nic tomu dle mého nenasvědčuje a za třetí jsme zadání. A hlavně spíš mám někdy pocit, že ho obtěžuju, či překážím.
Např., před pár dny se stalo, že jsem potřebovala odejít o půl hodinky dřív a samozřejmě jsem se ho musela dovolit. Stačila jsem říct jen, pane… mám prosbu, mohla bych dneska skončit dřív…, nestačila jsem říct, ani o kolik, či proč.
A jen na mě hodil oko, které vrátil zpět na monitor a kyvnul, že ano.
Několikrát se stalo, že za mnou a kolegou přišel do kanceláře a mluvil na kolegů a přitom jsem zahlédla, že kouká na mě. Případně mluví na oba a o mě, ani nezavádí pohledem. Ajá si pak přijdu jak poslední kolo u vozu. Neznám toto chování, měla jsem nad sebou ženu, u které pomalu byl výslech.
Pak se, akorát ukázalo nebo dle mého hodnocení to vypadalo, že jsem ji ani ne moc padla do oka… Ale to je už ji a kapitola.
S ostatními kolegy - chlapy není žádný komunikační, či vztahový ( v chováním ) problém, ale tam jsem já nad nimi, případně jsme na stejné úrovni. Ale toto je nadřízený nás všech.
- Citovat
- Upravit
@Mar__tanka1983 Nedávám najevo ublíženost. Jen se mu už vyhýbám, snažím se minimalizovat kontakt…
- Citovat
- Upravit
Co jste to za firmu? Nemate ve firme pravidelná rocni hodnoceni s pohovorem s nadřízeným nebo minimalne jednou za mesic 1:1 alias one to one schůzky se šéfem, ktery ma s kazdym s kolektivu krom pravidelných týmovych schůzek na alespon tydenni bázi? Predpokladam, ze o agilnim stylu rizeni nemate ani tucha, HR oddeleni mate funkcni nebo Vas nabírají pres agentury?
- Citovat
- Upravit
@Hanka1 Hodnocení jsem měla, píšu, že jsem druhým rokem. Hodnocení jednou za rok mi psala bývalá nadřízená, v té samé firmě, jiné místo.
- Citovat
- Upravit
Pokud nedělá problémy, neřešila bych to a dělala dál svou práci. Komunikovala bych, jako by se nic nedělo. Ty mi přijdeš i hodně úslužná, to mu fakt říkáš pane? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Freeandwild A jak mám asi oslovovat šéfa?,Láďo?,… Běžná věc, pokud si tu podřízený/nadřízený netýkají, což je málokdy, tak pane x, paní x…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Freeandwild A jak mám asi oslovovat šéfa?,Láďo?,… Běžná věc, pokud si tu podřízený/nadřízený netýkají, což je málokdy, tak pane x, paní x…
V práci si většinou říkáme křestním jménem, i když vykáme. Pane/pani by mi po dvou letech vadilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@freeport Také. Ale ne s každým. Když s tím nepřijde sám, tak já asi těžko začnu sama
. Kolega co nastoupil s ním mu začal říkat jménem nedávno… ![]()
Šéf mě nebo nás oslovuje jménem, ale vyká.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Mar__tanka1983 Nedávám najevo ublíženost. Jen se mu už vyhýbám, snažím se minimalizovat kontakt…
Jenže to je právě blbě, tím si nezískáš žádný respekt, naopak.
V mužském světě musíš mít buď ostré lokty a nenechat se zahnat do kouta, nebo aspoň umět používat ženské zbraně
zdá se že nemáš ani jedno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@medvidka S ním ne, ani jedno.
Přiznávám. Prostě mi to nějak nejde - nechci. Ostatní mám dá se říct omotané. Občas je dobré je pochválit, dělat hloupou nebo jít do všeho. A dá se říct, že jsme parta, že mě vzali mezi sebe.
Ale se šéfem od začátku jedeme na vlně; snažil se, byl v pohodě a já byla netykavka, která ho sotva pozdravila. Nevim proč jsem si držela odstup.
Celkové Nová práce, náplň práce a do toho dopady od ex - šéfové a já se chovala jak odtažitý balvan.
A celkově mi přijde i blbé na šéfa používat ženské zbraně a pak akorát nahrát drbnam - že drbů, pomluv tu je, ani já se jim na bývalém místě nevyhla.
- Citovat
- Upravit
Ahoj všichni, prosím o ponechání anonymu. Přála bych vidět to trochu z druhé strany pohledu a jistě jste tu některé starší a zkušenější. Pracuji ve firmě necelé 2 roky. Je to dobrá práce. Mám výborné podmínky, včetně finančních.
Nadřízený byl od začátku v pohodě; poradil, usmál se, když jsme byli sami dva, tak se bavil a byl na mě i celkem milý. Já jsem spíše tišší. Myslím, že jsem i hodně pracovitá.
Čeho si ale všímám, tak poslední dobou mě přehlíží, když máme třeba poradu, ostatním normálně odpovídá, dívá se jim do očí, dokonce se baví. Párkrát jsem si všimla, že když se nedívám, tak na mě kouká, ale jakmile se pohledy střetnou, tam se podívá jinam. Případně o mě sotva zavádí pohledem, pokud něco chci a mluvím na něj.
Jsem už ve fázi, že se mu vyhýbám a řeším s ním až opravdu nejnutnější věci.
Jsou to zaměstnanci, kteří jsou tam čerstvé, stejně jako on, čili nějakých 2-3 roky. Navíc je nás celkem 6 lidiček. Z toho jsem jediná žena.
Když něco navrhnu já, tak uhýbá pohledem, odpoví stroze.. Již mě i napadlo, jestli by nechtěl, abych třeba odešla, ale to pro změnu nechci já