Zaměstnavatel mi nadává

Anonymní
23.1.24 16:59

Zaměstnavatel mi nadává

Dobrý den,
mám na vás dotaz ohledně zaměstnání.
Jsem mladá, je mi skoro 22let a pracuji v projekční kanceláři. Můj šéf mě neustále shazuje nebo naráží na můj vzhled, popř. mě porovnává (aniž by si to uvědomoval) s kolegyní, která má Ing. titul nebo mě shazuje. Nyní ještě ke všemu když chodím do práce schválně dříve na 7-15:30 mi vlastně nadal jak můžu odejít (bylo 16h), když nemám hotové věci (nebylo to nic co by do zítra nepočkalo). Prakticky proč bych měla hned vystřelit domů, prý práce je na 1. místě.

Jaký na to máte názor?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13176
23.1.24 17:08

Jestli jsi ve zkušebce, tak ti nic nebrání odejít :nevim:.
Nejsi konkrétní - v čem to shazování a urážky spočívají, můžeš dát příklad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.1.24 17:18

Jak píše Magical-eyes a i když ve zkušebce nejsi, tak klidně dej výpověď a za 2 měsíce máš klid :) Práce je všude relativně dost, tak by jsi neměla mít problém se jinde uchytit a být spokojená ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
23.1.24 17:30

Dej výpověď a odejdi. Na koko.ty občas narazíš, ale je jen na tobě, jestli jim to budeš trpět.

• Citovat
  • Upravit
65120
23.1.24 17:30
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Jsem mladá, je mi skoro 22let a pracuji v projekční kanceláři. Můj šéf mě neustále shazuje nebo naráží na můj vzhled, popř. mě porovnává (aniž by si to uvědomoval) s kolegyní, která má Ing. titul nebo mě shazuje. Nyní ještě ke všemu když chodím do práce schválně dříve na 7-15:30 mi vlastně nadal jak můžu odejít (bylo 16h), když nemám hotové věci (nebylo to nic co by do zítra nepočkalo). Prakticky proč bych měla hned vystřelit domů, prý práce je na 1. místě.Jaký na to máte názor?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5122
23.1.24 17:35

A co jsi mu rekla? Rekla jsi ‘jsem uz tady pul hodiny prescas, zbytek dodelam zitram’ a sla? Nebo jsi zustala? Hned na zacatku musis dat najevo, ze s sebou nenechas zametat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
23.1.24 17:43
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Jsem mladá, je mi skoro 22let a pracuji v projekční kanceláři. Můj šéf mě neustále shazuje nebo naráží na můj vzhled, popř. mě porovnává (aniž by si to uvědomoval) s kolegyní, která má Ing. titul nebo mě shazuje. Nyní ještě ke všemu když chodím do práce schválně dříve na 7-15:30 mi vlastně nadal jak můžu odejít (bylo 16h), když nemám hotové věci (nebylo to nic co by do zítra nepočkalo). Prakticky proč bych měla hned vystřelit domů, prý práce je na 1. místě.Jaký na to máte názor?

Ahoj,
samozřejmě, že to co popisuješ není v pořádku a není to obvyklé. Myslím, že by neškodilo při příštím takovém jednání šéfovi říct, zda má výhrady k tobě nebo k tvé práci, že pokud k tobě, je to neprofesionální/nevhodné a pokud k tvé práci, že ho prosíš, zda by mohl být konkrétní a věcný, abys svůj výkon zlepšila.
Určitě je pro tebe těžké byť si to jen představit, ale když to dokážeš, sama pro sebe ve svých očích vyrosteš a budeš, pokud by se někdy takové chování vůči tobě opakovalo, připravená reagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
23.1.24 18:00
@Anonymní píše:
Jsem mladá, je mi skoro 22let a pracuji v projekční kanceláři. Můj šéf mě neustále shazuje … Jaký na to máte názor?

Názor mám ten, že jsi nesebevědomá.

Nenech se od něj šikanovat. Pokud má poznámky o odchodu z práce v 15:30, okamžitě se zeptej zda Ti tedy nařizuje práci přesčas a zda si k tomu můžeš vybrat volno v jiný den.

Pokud má poznámky k Tvému vzhledu - to bys ovšem musela přesně napsat co řekl, aby se to dalo nějak zhodnotit. Jsi tajemná jako hrad v Karpatech.

• Citovat
  • Upravit
Janli
23.1.24 18:04

Mě by ještě zajímalo vyjádření toho zaměstnavatele…. 8)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.24 22:45

Je mi taky 25 a vnímám jiné chování od nadřízených ke starším kolegům než ke mě ale taky naopak.
Z mého pohledu:Klíčové je si vymezit hranice, být asertivní ale ne být drzý nebo nezdvořilý. Umět si vyjednat to své, vyhradit se, upozornit. Třeba jak taky už někdo psal - dát dotaz na přesčas a rovnou dohodnout kompenzaci apod,..
Aktuálně si hledám novou práci a ptám se rovnou na pohovorech jak jsou na tom zaměstnanci s přesčasy, jestli jsou i přesčasi nebo ne a jak se kompenzují. Já si takto se šéfkou promluvila a zjistila že to nemá smysl, plýtvat s takovým nadřízeným časem i energií tak jsem podala výpověď a poučila se. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4383
23.1.24 23:43

Práci může vždycky změnit. Asi tak… Ale počítej že blbci jsou všude a jednou se budeš muset ozvat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.24 06:42

Víceméně se pokusím odpovědět na všechno v jednom příspěvku 🙈
Přesčasy sice mám placené, ale asi ne tolik, aby mi to za to stálo. Já se samozřejmě na něj obrátila s tím, že odpracováno mám a že musím domů a udělám to zítra, odvětil že mě nemůže pustit úderem 16h, když jsem nesplnila svoji práci, což prostě není pravda, byl to blbý email který došel par minut predtim než jsem se sbalila. Pry nemá problém abych odchazela 15:30 pokud uvidí výsledek, přijde mi to hloupé, když pracovní doba je 8,5h aby tohle říkal..
A narážky typu například na můj věneček (panenství), jsem hezká tak aspoň toho mám využít, nejsem moc technická ale teda aspoň komunikaci zvladam, kolegyně je nejuzasnejsi když donese cukroví, ale když já tak nic.. je toho víc, vím že takhle to nepůsobí, ale docela mě tohle zraňuje, jsem psychicky na tom hůř a tohle mě dodělává, horší je, že nevím kam bych šla potom..

• Citovat
  • Upravit
4
24.1.24 06:43

@Viky8413 a ve zkušebce nejsem, jsem tam skoro půl roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22013
24.1.24 06:56
@Anonymní píše:
Víceméně se pokusím odpovědět na všechno v jednom příspěvku 🙈
Přesčasy sice mám placené, ale asi ne tolik, aby mi to za to stálo. Já se samozřejmě na něj obrátila s tím, že odpracováno mám a že musím domů a udělám to zítra, odvětil že mě nemůže pustit úderem 16h, když jsem nesplnila svoji práci, což prostě není pravda, byl to blbý email který došel par minut predtim než jsem se sbalila. Pry nemá problém abych odchazela 15:30 pokud uvidí výsledek, přijde mi to hloupé, když pracovní doba je 8,5h aby tohle říkal..
A narážky typu například na můj věneček (panenství), jsem hezká tak aspoň toho mám využít, nejsem moc technická ale teda aspoň komunikaci zvladam, kolegyně je nejuzasnejsi když donese cukroví, ale když já tak nic.. je toho víc, vím že takhle to nepůsobí, ale docela mě tohle zraňuje, jsem psychicky na tom hůř a tohle mě dodělává, horší je, že nevím kam bych šla potom..

A jakou máš vlastně pracovní dobu podle smlouvy? Bylo ti její posunutí vůbec oficiálně (písemně) schváleno nebo jsi o své vůli začala chodit o půl hodiny dřív a předpokládáš, že tím pádem můžeš také o půl hodiny dřív odejít?

Ostatní se těžko posuzuje – bohužel, někteří (zejména starší) muži na pozici nadřízených mají stále tendence jednat s mladou dívkou nekorektně, takže to bych ti klidně věřila. Ale to se bohužel nezmění – pokud nechceš jít do otevřené konfrontace a pravděpodobného následného konfliktu, bylo by lépe změnit práci.

Je ti 22 let, celou perspektivu a celý pracovní život máš před sebou – takže nechápu, z jakého důvodu řešíš, že “nevíš, kam potom”. Možností máš v dnešní době a ve svém věku dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.24 07:20

Ve smlouvě čas nemám, můžu dojít kdykoliv teoreticky.

Tak asi sem nepíšu, protože si vymýšlím..

Já ani nevím, prostě se ode mě hodně očekávalo a já udělalo věci jinak a teď prostě nevím „kam bych patřila“, asi se to těžko popisuje, jsem prostě teď dost v depkách, proto je to pro mě těžké.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat