Kolektiv v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kolektiv
Ahoj vsichni, jdu k vám s prosbou …minulý rok jsem nastoupila do nové práce kde je ženský kolektiv ( až na tři mužské výjimky ) a mám pocit ze jsem moc nezapadla. Práce mě baví a snazim se ale každý den není posvícení a občas se stane ze něco tzv. Podělam. Tento rok v květnu by se mi měla končit smlouva a já přemýšlím zdali mám na to aby si mě v práci nechali. Vím ze se to tak na dálku špatně posuzuje ale nechci o tu práci přijít a mám takový pocit ze se me kolegyne chtějí zbavit
Děkuji všem za postřehy a kdyby někdo věděl co dělat tak se ozvěte
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No, jsi tam nová, a nováček má vždycky těžší pozici. Než se zapracuje, než příjde na to, jak to chodí, než zapadne do kolektivu ( rozuměj než mu spolupracovníci začnou svěřovat i osobní věci). Teď záleží na tom, jestli ty pracovní chyby musí pak někdo řešit za tebe, jestli dopadnou na celý kolektiv nebo jestli je to výlučně tvůj problém. Jak se na to tváří tvůj přímý nadřízený? Dal ti něco najevo, jako třeba, že by si tvou práci představoval jinak? Těžko radit. Já jsem kdysi také nastoupila do zaběhnutého kolektivu a můžu říct, že jsem tam dlouhou dobu nezapadla. Prostě tam byly zajeté vztahy, vazby, každý věděl o tom druhém i hodně osobní věci, a tak. Nebylo to příjemné a vlastně se to vyřešilo až poté, co některé spolupracovnice začaly odcházet do důchodu a kolektiv se začal obměňovat. Nakonec jsem byla ráda, že jsem to nevzdala a vydržela jsem tam pak až do svého důchodu. Jediné, co můžu poradit, je být slušná, nebát se požádat o radu, nedělat ze sebe zbytečně „chytrou“. Uvidíš, třeba si to také časem sedne. Ale kdyby ses tam měla cítit opravdu špatně, tak zase je lepší hledat si něco jiného. Přece jen v práci trávíme spoustu času a chodit tam vyloženě se staženým žaludkem, to taky není dobré.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Buba mara no ty chyby mám na mysli to ze třeba něco udělám a měla bych to dělat jinak nebo se třeba stále na něco ptám co bych už třeba měla vědět a tak …nebo udělám něco, cim na tom pracovišti vytvořím zmatek …co se tyče vedení tak jsem nikdy za tu dobu nebyla na koberečku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Píšeš, že jsi tam od loňska. To může být od loňského ledna stejně jako od loňského prosince. Řekla bych, pokud to teda není nějaká mimořádně odborná práce, že by měl být člověk úplně zapracován tak po půl roce. To jest, že by na něj mělo být spolehnutí, měl by pracovat samostatně a neměl by dělat nějaké závažné chyby. Blbé je, pokud ty chyby dopadají na celý kolektiv, no, to potom bude záležet hlavně na vedení, jak se k tomu postaví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Buba mara Od loňského ledna, takže teď už to bude rok a prscuju ve zdravotnictví …ty chyby co dělám nemají vliv na lidi, žádnému člověku tím neublizuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Květa 99 píše:
@Buba mara no ty chyby mám na mysli to ze třeba něco udělám a měla bych to dělat jinak nebo se třeba stále na něco ptám co bych už třeba měla vědět a tak …nebo udělám něco, cim na tom pracovišti vytvořím zmatek …co se tyče vedení tak jsem nikdy za tu dobu nebyla na koberečku
A mela jsi po skončení adaptacniho období nějaký rozhovor se staniční, že byste si rekly co a jak? Takhle jsem to zažila ja, velká nemocnice tedy. A když jsem nastoupila, tak se mi osvědčilo, ptát se na vše a zároveň si vše zapisovat do „blbníčku“, který jsem nosila v kapse. Psala jsem si tam i různé vychytávky, postřehy z praxe zkušenějších kolegyň. Měla jsem se takhle kam podívat, aniž bych se porad ptala na to samé, co se třeba dela porad dokola nebo často. Záleží taky na oddělení. Nekde je tech informaci strašně moc, trvá to, ale po roce uz by ses nemusela snad citit jako vyjukany nováček.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhovor s vrchní jsem měla po zkušební době. Tam mi bylo řečeno ze co se tyce práce tak dobrý, ale ze s tím kolektivem jsem trosku na štíru
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak se cítíš mimo práci?
Vztahy, partnerství, finance? Cítíš se v práci dobře? Jsi sama sebou?
Já měla něco podobného když jsem se paradoxně bála projevit. Když jsem se soustředila na vlastní štěstí, které jsem nepotřebovala zvenčí nebo si to od někoho dokazovat tak mě paradoxně začali víc brát.
Co nejhoršího se může stát? Vyhodí tě? -dostaneš odstupné. Do května je času dost. Já vždycky když byla takto načatá tak se nakonec něco událo že mě to ujistilo v odchodu - například jsem extrémně dlouho dojížděla a byla jsem z toho maximálně frustrovaná, nakonec mi šéf řekl že mi neumožní dřívější odchod kvůli spojům a pak zrušili i ty spoje, takže bylo nemožné se dopravovat dál veřejnou dopravou a autem jsem nemohla ani nechtěla ![]()
- Citovat
- Upravit
Mimo práci se cítím dobře. Nemám problém v tom ze bych se vracela z práce tak psychicky v haji abych zacala přemýšlet o výpovědi nebo tak. O tu práci jsem usilovala hodně dlouho a teď když se mi to konečně splnilo se cítím šťastná a ta práce mě naplňuje. Jsem z jiného kraje takže mám i přízvuk a trosku jiný styl humoru ale nepřijde mi ze bych byla na kolegyne zla. Naopak. Vyjde vstříc když někdo potřebuje prohodit směnu či odejít dříve z práce …jen už nevím co víc mám dělat …navíc jsem koncem minulého roku objednavala dovolenou u moře a pokud mi v květnu neprodlouzi smlouvu, budu muset dovolenou zrušit a přijdu o několik desítek tisíc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- I když jsem vždy měla skvělou práci nebyla bez chybičky. Ono všude je něco, už jsem se setkala snad se všemi různými kombinacemi jako vzdálenost, kolektiv, šéf, náplň práce, vedení,… Navíc kolegové se můžou měnit, nikdy nevíš co se stane

- Pokud ta chybička jsou kolegové, pamatuj že v práci nemusíte být kamarádky, já třeba vyloženě nemám ráda když si kolegy přidávám na instagramu a facebooku, ráda si odděluji soukromí a pracovní život, hlavně od doby co pracuji v kanceláři.
3)Proč bys měla rušit dovolenou? ![]()
Pokud bys byla na ÚP, nahlásíš situaci a mohli by ti vyjít vstříc. Pokud budeš ve zkušebce můžeš si zkusit domluvit neplacené volno - taky jsem to tak udělala a prošlo to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monx13 Jak jsem psala dříve. Nikdy se nestalo ze bych za své chyby sla k vrchní sestre a ta mě seřvala na dvě doby. To se nikdy nestalo. Pokud byl problém, tak mi to řekly kolegyne a vrchní to neřešila. Co se tyče dovolené tak se obavám ze ve zkušební době by mi nikdo deset dni dovolené nedal, jelikož je to v létě ale uvidím …chtěla jsem se vrchní zeptat jak na tom jsem už tento měsíc ale nevím zda to není moc brzy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Květa 99 S tou dovolenou bych to neviděla tak cerne. Když jsem měnila během roku praci, rovnou jsem se při pohovoru zmínila, že mám v lete zařízenou dovolenou a jestli to je velký problém. Vrchní mi tehdy rovnou řekla, že v pořádku a i během zkušebky by mi to umožnili. Ja tam tehdy nakonec celou zkusebku nebyla, nakonec jsem po měsíci odcházela a do nove práce nastoupila déle kvůli té dovolené. I v te další práci s tím byli v pohodě a počkali na mě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V praci fakt kamosky bejt nemusite a ver mi ze nekdy je to lepsi. Takze neres a ono si to casem sedne. A pamatuj ze ne kazdy te bude mit rad. I kdyby jsi se na hlavu stavila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Květa 99 píše:
Rozhovor s vrchní jsem měla po zkušební době. Tam mi bylo řečeno ze co se tyce práce tak dobrý, ale ze s tím kolektivem jsem trosku na štíru
S kolektivem na štíru. Ale proč? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Ronnie123 popravdě těžko říct. Nikdy jsem s kolektivem problém neměla ale většinou to byl kolektiv mladých lidi, tedkom dělám v kolektivu kde jsem nejmladší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit