Peklo v práci. 2
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Peklo v práci.2
Dobrý den, chtěla bych od někoho poradit, třeba máte zkušenost také. Pracuji jako uklízečka v jedné ZŠ. Nastoupila jsem když byl dceři 1 rok. V té době jsem byla bez práce, můj zaměstnavatel skončil, tak jsem přijala tuto nabídku ihned. Vše bylo v pořádku, dokud nenastoupil nový školník, který mě a mé kolegyni začal dělat v práci peklo. Je to známý z vedlejší vesnice, takže se známe. Ze začátku to byla sama srandička atd… Pak se situace změnila. Začal si na nás vymýšlet lži, že nepracujeme, že ho neposlouchame, každou chvilku já nebo kolegyně na koberečku. Nikdo nám nevěřil, že to tak není. Vyhrotilo se to tak, že kolegyně dala výpověď, další je na prášcích na nervy, další dala výpověď. Já v té době otěhotněla a šla na mateřskou. Byla za mě na zástup mladší holčina, u ní bylo vše v pořádku, dokonce nemusela pracovat tak jak by se mělo, měla od školníka úlevy. Dříve jsem pracovala na jiném úseku ve škole, teď na něm zůstala kolegyně a já šla na úsek jiný. Kde dříve byla pracovní doba od 6-14:30. A patřil k tomu úklid jídelny. Holčina co mě zastupovala si na svou žádost nechala změnit pracovní dobu 6-9; a od 11-16. S výpomocí v kuchyni (tácy, stoly). Úklid jídelny si už více jak 2,5 roku dělají kuchařky samy. Teď jsem se vrátila zpět po RD a začaly zase naschvály… Přišel za mnou školník, že musím uklízet jídelnu, kuchařky to nestíhají prý… Po slečně co byla za mě na záskok to nikdo nechtěl. Žádala jsem zpět pracovní dobu od 6-14:30 z důvodu že mám malé děti, nejdřív to problém nebyl, za 2 dny už to problém byl… Říkají mi, že to prostě dělat budu a hotovo, že to dříve patřilo k tomuto úseku… Já to ale časově nestíhám přijdu do práce v 11 a z toho 2 hodiny pomáhám v kuchyni, pak jdu teprve uklízet svůj úsek. Řekla jsem v klidu, že to prostě nestihnu, ale nikdo neslyší… Nebo nechce. Nevím co s tím. Dříve jsem u těch naschválů byla tak vynervovana že jsem zvracela, nemohla jsem spát a pořád si na mě vymýšlejí nesmysly… Máte někdo radu co s tím udělat? Práce je fajn, nevadí mi úklid, ale ty naschvály a lži…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Lži jsou takové, jako že mám něco udělat - rozhodla to tak zástupkyně, nebo ředitelka… Mě to přišlo kolikrát divné, tak jsem se šla zeptat a nebyla to pravda. Nebo byl na kontrole, jak je uklizeno a kontroloval úsek me kolegyně a myslel si, že je to můj úsek, přišel mi vynadat, že není uklízeno… Když jsem to řekla kolegyni,.že byl u ní na kontrole a že není uklízeno, tak řekl že jsem si to vymyslela… Rozhádal nás na pracovišti, protože každé říkal něco jiného a my jsme pak na sebe koukaly jako trubky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak bych mu řekla, že každý jeho pokyn půjdu konzultovat s ředitelkou. On je tvůj nadřízený? Jestli to kuchařky stíhaly 2,5 roku, tak nevím, proč by to nestíhaly dál. Nenech se od něj terorizovat a jednej s někým vyšším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednala jsem před 3 lety s ředitelkou, smetla to ze stolu. Věřila jemu… Ano, je náš nadřízený. M nás na starost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slavka33 kdo je tvůj přímý nadřízený? Komunikuje jen s ním a pokud někdo jiný chce něco, odkaz jej na něj. Vyřešeno.
Pokud je tvůj přímý nadřízený, tak je to komplikovanější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slavka33 píše:
Jednala jsem před 3 lety s ředitelkou, smetla to ze stolu. Věřila jemu… Ano, je náš nadřízený. M nás na starost.
Tak si asi budeš muset najít jinou práci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě ta práce nevadí, baví mě to. Dokud nepřijde zase s něčím jakože už bys měla začít něco dělat… Za 2 dny jsi nic neuklidnila, nevytrela a ani nezametla… Já vytírám na mokro každý den a všude, zbylé 3 kolegyně nevytiraji každý den ale to nevadí, já musím prostě… A furt s něčím takovým chodí, že já musím ale ostatních si ani nevšimne. Nejsem typ co leze někomu do zadku, udělám si své a chci jít s čistou hlavou domů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Buď jednej s ředitelkou ZŠ nebo se starostou obce (zřizovatel) a nenech se odbít! Jako, že se v dnešní době šikanují i uklízečky! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slavka33 Tak mu řekni, že to není pravda a že se s ním o tom nebudeš bavit. Máš ve smlouvě popis práce, ne? Tak řekni, že děláš co máš a jestli má problém, ať ti to dá písemně, že to budeš řešit jinde. Se necháš šikanovat nebo co? Nebo mu řekni, že to je šikana a obrátíš se na inspektorát práce…nenech si to líbit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkoušela jsem mu normálně vysvětlit, že když je pracovní doba takto rozdělena, že to odpoledne nemůžu stihnout… Nezajímá ho to. Dřív to patřilo k mému úseku a hotovo. A mám pořád 8 h. Ale že od 9-11 jsem doma a klidně bych ti jídelnu mohla vytřít aby to uschlo než půjdou děti na oběd to už slyšet nechtěl… Ta pracovní doba se posunula a tím pádem já nemůžu jít 11 vytírat jídelnu. Nechápe to prostě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slavka33 Tak jdi za ředitelkou a chtěj vrátit tvojí pracovní dobu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spíš se nestarej a neřeš, co dělají nebo nedělají ostatní, co musí nebo nemusí, to není tvoje věc. Zaměř se na svou práci a tu prostě dělej. Pokud ti řekne, že něco není hotové a tys to udělala, běž tam s ním a ukaž mu to. Myslím, že i když je tvůj nadřízený, můžete spolu jednat slušně a slušně spolu vyjít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podívej, jestli chodíš do práce s takovou nechutí, až ti to dělá zdravotní problémy, tak je načase skončit a najít si práci někde jinde. Tohle nemá budoucnost. Pokud si budeš stěžovat, tak možná budeš mít pracovní dobu a náplň práce jako dřív, ale on si jistě najde nějaký jiný způsob, jak ti znepříjemnit život. A ještě budeš za „práskače“. Bohužel, tak to chodí. Já vím, je to těžké s malými dětmi, ale za ty nervy v kýblu to fakt nestojí. A školy mají pořád nedostatek pomocného personálu, určitě něco seženeš, pokud teda nebydlíte úplně někde na vesnici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V mojí poslední práci mě drtila vedoucí a majitelka v jedné osobě. Uvědomila jsem si že se to podepisuje na mém sebevědomí, práci jsem si nosila domů, ubývalo mi dost vlasů a bolíval mě neustále žaludek. Kdysi jsem si řekla: Až tě to už nebude bavit, tak odejdi. Po roce a půl jsem odešla, byla jsem z té práce fyzicky i psychicky vyčerpaná. Dala jsem si měsíc pauzu a rozhlížím se po nové práci. Ono každá tato situace nás má nejspíš něco naučit. Třeba mít sám sebe víc rád.
, nebo si uvědomit co v životě nechceme.
- Citovat
- Upravit