Dárek pro devítiletého kluka z USA

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
27.1.10 09:48

pro 9 kluka z USA

ahoj,
příteli po 12 letech přijede sestra z USA s manželem a 9-letým synem.
Potřebovala bych poradit nějaký dárek pro kluka. Nějak mě nic nenapadá.
Myslíte, že je něco, co v NY nemají a my ano? Všichni mi radí nějaké „české“ sladkosti… ale co k tomu?

Díky za jakýkoliv tip
J

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27.1.10 09:52

Ahioj
v Liberci dělají pěkný boby s volantem. ale to by asi užil jen tady.. naši kluci jsou tím nadšení a bobují o sto šest..

David - 8let/ Maxík -9let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
27.1.10 10:22

Co třeba stavebnice Merkur? Myslím, že to v NY nemají. Jen netuším, jestli si devítiletý kluk ještě hraje se stavebnicí :nevim: Snad poradí někdo, kdo má kluka, já mám holky a navíc ještě dost malé.
Přeju šťasný výběr.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
27.1.10 10:26

Ahoj, chtělo by to asi něco menšího, aby to pak mohli vzít zase zpátky letadlem. Teda aspoň odhaduju podle naší zkušenosti, když létáme za babičkou do Ameriky. Co nějaké lego? To je oblíbené asi všude. Nějak mě nenapadá nic vhodného, co je jen tady a v USA ne. Jedině snad škubánky - jak říká můj manžel, ty zaručeně v Americe nemají. :-D :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
27.1.10 10:34

A co nějakou dřevěnou hračku? Loutku nebo krtečka? Třeba německý děti to mají moc rády :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
27.1.10 10:48

Měla jsem tu v podstatě stejný dotaz před půl rokem… Těžko radit. Našeho Tommyho nejvíc zaujala „škoda fejvrit“ :-) takže jsme koupili model od abrexu, pak se mu taky líbila „babi's škoda“, takže jsme zakoupili model stodvacítky :-) ostatní věci typu krtek, rákosníček, to úspěch nemělo. Děti tyhle postavičky znaly z knížek, zajímaly je jejich příběhy, když jsem jim je vyprávěla, ale na dvd už je vidět ani nechtěly…
Po zkušenosti myslím, že ani nemá smysl jim něco našeho pořizovat. Oni ty samé hry a hračky mají v USA taky, jen na pozadí vlastních postaviček… My si do toho promítáme vlastní dětství a nechápeme, proč nejsou unešení z krtka nebo jů a hele. Ale já taky neznám historii Elma a tudíž mě až tak neuchvátí :-)
Nakonec jsme dětem pořídili puzzle s českými krtky a podobně, maňáskové divadlo (princeznu, krále, kašpárka, trojhlavého draka…), zmiňovaná auta, nějaké vystřihovánky, velký úspěch u neteře (5) měla vystřihovací panenka se spoustou oblečků (papírová)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
27.1.10 12:19

K té stavebnici MERKUR - ve třicátých letech měli v USA stavebnici EREKTOR; český MERKUR je ale za těch 80 let propracovanější. Spíš bych mu nabídl nějaký zážitek - vzal bych ho někam, kde se dá vidět něco unikátního a přitom poočku sledoval jeho reakce. Z toho by se mohl nějaký vhodný dárek vyklubat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
27.1.10 12:20
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
27.1.10 12:33

Anebo ještě jinak: zkuste se mailem (po dohodě se sestřenicí) jeho rodiny zeptat, co by ho tak mohlo zaujmout. E-mail není dopis, aby tam dorazil až za několik dní. Anebo to prodebatovat přes skype, pokud ho obě strany mají… Tohle mě připadne jako nejrychlejší cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
27.1.10 21:36

Knihu v češtině od Čecha pro děti: Karel Čapek - Povídání o pejskovi a kočičce. Pokud malý amík není česky gramotný, tak to existuje i na CD, další perly českého jazyka, literatury a filmové tvorby pro děti na DVD např. Pane, pojďte si hrát; Zahrada; Fimfárum; Spejbl a Hurvínek…
A co máte rádi vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
27.1.10 21:44

Jenom škoda že nepřijede v létě - to bych mu nabídl takových asi 200 originálních českých atrakcí, jednu zajímavější než druhou… Osobně bych mohl provést třeba po některých místech, kam se návštěvníci běžně nepouštějí… Byl třeba na opuštěném vojenském letišti Varšavské smlouvy? Nebo v protiatomovém bunkru, upraveném pro československého předsedu vlády pro případ atomové války?

Napadá mě to hlavně proto, že jsem slyšel o některých zážitkových agenturách ve Spojených státech. A některé z nich se specializují i na děti do 15 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
31.1.10 21:24

No já nevím, mně přijde devítiletý kluk na krtka i na pejska a kočičku už velký - to je tak třetí třída max. (a to jen kvůli pejskovi a kočičce, krtek je tak pro předškoláky) - ony ty děti dneska dospívají o cosi rychleji :lol:

Nejrozumnější se mi jeví se o tom pobavit s jeho rodiči a zjistit, jaké má třeba zájmy. Může mít třeba rád hokej, tak by mě napadl třeba český reprezentační dres, který si přidá do sbírky. Nebo lístek na zápas. Nebo třeba má rád nějaký druh hudby, tak CD nějaké naší kapely, co hraje ten styl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný