Pro každé dítě 2 dárky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
gulas.medovy
22.12.20 16:47
@katsha píše:
Já bych řekla, že je to spíš nastavením konkrétního dítěte. My máme tři dcery a panenky-miminka u nás teda nefrčely vůbec nikdy, to mají asi po mně, já taky jako dítě k panenkám a kočárkům netíhla, spíš stavebnice, puzzle, různé skládačky apod. Takže vlastně ani žádné to interaktivní mimino nemáme. Holky měly jen obyčejná plastová mimina a jedno s měkkým tělíčkem z Lidlu (to snad kdysi vydávalo i nějaké zvuky po zmáčknutí bříška, ale žádné speciální funkce nemělo). To dostaly, když jim byly 2-3 roky. A teda žádný velký zájem o tenhle druh hraček nebyl. Paradoxně nejvíc tahal to měkké mimino syn, když měl něco mezi 1-2 lety. :)
Ani barbíny nejsou moc v oblibě, máme normální a různé ty princezny z Disney pohádek (Elsa, Anna, Zvonilka, Vaiana apod.), nejvíc je asi v kurzu mořská panna, protože tu si berou do vany.
U nás asi nejvíc děti bavilo Duplo, a pořád je baví (i tu osmiletou a desetiletou), ač by taky někdo mohl říct, že je to hračka pro předškoláky. :nevim: Ale oni si z toho staví různé domky pro petshopáky, lolky apod. Ale mají rádi i malé lego, toho máme taky hromady, jak ty univerzální kostky, tak různé tematické sady, ale vše je smícháno a originální stavby už nestály pěkně dlouho, protože najít konkrétní kostky je v tom množství nadlidský výkon. A to máme kostky roztříděné podle barev. Já se těším, až děti odrostou, že si to pak budu po večerech stavět. :oops:
Osmiletou a desetiletou ještě celkem baví Playmobil (máme několik vílích sad a pak sady s Bezzubkou) a Schleich (vše kolem koní). Takže teď rozšiřujeme toto.
A pak ještě všechny děti milují stolní hry, těch už máme přes sto a každé narozky a Vánoce přibývají další. Některé bych už chtěla vyřadit, protože už z nich věkově odrostly a i nejmladší šestiletý syn hraje hry 8+, ale nemám šanci, nechtějí se žádné vzdát.

Playmobil je běžně ve věkové kategorii 4 až 10 let, za ten se rozhodně stydět nemusíte. Primárně slouží k přehrávání různých rolí. V cizině byly série z historie, kupříkladu konec Starověkého Egypta a jeho pohlcení Římským impériem, tam je věková kategorie 6 až 12 let. Část setů byla dostupná i u nás, bohužel ne vše. Dělá se i ve verzi junior pro děti mladší čtyř let. Bez německého nápadu na Playmobil by nevznikl ani český Igráček, jejich tvůrci byli přátelé. Taková série Playmobilu z období lovců mamutů je také úžasná. Moje sedmileté dítě tento druh Playmobilu miluje. Mimochodem, kdybyste měl někdo k odprodeji přístřešek z mamutích kostí, tak kompletní a nezničený odkoupím za téměř jakoukoliv cenu. Pyramidu už doma máme, dokonce se mi podařilo sehnat už nesehnatelný set se Sfingou z Gízské nekropole. A vyhrajeme si všichni parádně.

• Citovat
  • Upravit
3236
22.12.20 18:31
@lucenka píše:
A jaké by dítě mělo v 6 letech být? vždyť je to malé dítě, tak je snad normální být dětská. Naopak mi přijdou mimo ty, které si už v tomhle věku nehrají.

Ale já nikde netvrdím, že není normální, když si děti v tomhle věku hrají. Naopak jsem psala, že si myslím, že by s tím děti i v tomhle věku pohraly, jen že si myslím, že by to pro ně nebyla ta úplně top hračka. Je to dítě, tak je samozřejmě normální, že je dětská a hrava. Bylo to myšleno tak, že je asi hravejsi/detstejsi než děti v jejím věku bývají. A znovu opakuji, že na tom nevidím nic špatného, jen to holt trkne do očí. Hry a hračky jsou různé, klasická panenka a kuchyňka mi přijde jako hračka pro mladší děti, se kterou si většina školáků už tolik nevyhraje. To neznamená, že tvrdím, že si nehrají. Jen tvrdím, že v jejich hře převažují jiné hračky a jiné hry. U šestileté holčičky bych čekala, že bude chtít třeba barbinu a k ní nějaké vybavení (nebo některou z těch obdobných panenek), s tou je ta hra už taková komplexnější. Nebo nějakou stavebnici odpovídající věku, společenskou hru, nějakou kreativní sadu. Čekala bych u ní, že i s tou kuchyňkou a klasickou panenkou si občas pohraje, ale že už tahle hračka nebude taková ta topka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
23.12.20 21:17

@gulas.medovy
Však my se nestydíme za žádnou hračku, se kterou se děti hrají, ani za Duplo. Jsem naopak ráda, že jim to tak dlouho vydrželo a že se poměrně velká investice (v Duplu máme min. 20 tis. Kč) vyplatila. Playmobil je super, jen škoda, že je tak drahý, ale já ty vílí sady kupovala z druhé ruky, tak to nebylo tak strašné. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí