Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim maminky,
zakladam nove vlakno protoze i po dlouhem hledani jsem nenasla odpoved na mou otazku.
Mame 15 mesicni holcicku, stale kojim a beru Azalii, pri ktere jsem mela Ms naposledy v lednu a to jen pri vynechani prasku.
Prasek jsem mela posledni v patek. A od te doby asi trikrat nechraneny sex. Zajima me jestli probiha ovulace i kdyz neni ms, tudiz jestli je moznost tehotenstvi. A popripade kdy muzu testovat, kdyz se nemuzu ridit Ms, abych zbytecne neplasila ![]()
Dekuji za odpovedi a preji vam krasny den ![]()
Pokud už nebeš HA, těžko říci, kdy přijde první ovulace. Ta totiž menstruaci předchází. Takže z tvého pohledu můžeš otěhotnět i bez menstruace, ovšem fígl je v tom, že kdybys neotěhotněla, tak za cca dva týdny odmenstruuješ. Testovat můžeš ty dva týdny po nechráněném sexu. Každém, protože netušíš, kdy už z toho něco mohlo být.
Menstruaci předchází ovulace, ne naopak, takže otěhotnět jsi samozřejmě mohla
Navíc dost často je po vysazení antikoncepce tělo jako „pohnojené“, může dojít k ovulaci i víc než jednou v daném cyklu, takže tím větší můžou být šance. Co se týče testu, zkusila bych nejdřív 14 od posledního nechráněného styku…
Ja nerekla nic o tom, ze chci testovat zitra
Myslite ze probiha ovulace kazdy mesic kdyz nemam pauzy v pouzivani?
@KackaV1993 píše:
Ja nerekla nic o tom, ze chci testovat zitraMyslite ze probiha ovulace kazdy mesic kdyz nemam pauzy v pouzivani?
Pokud bereš HA, tak není ovulace žádná.
@KackaV1993 píše:
Ja nerekla nic o tom, ze chci testovat zitraMyslite ze probiha ovulace kazdy mesic kdyz nemam pauzy v pouzivani?
při braní antikoncepce ovulace neprobíhá, to je právě ten fígl, jak brání otěhotnění. Nicméně píšeš, že jsi ji vysadila, pokud bys už nenasadila, tak riziko otěhotnětní zkrátka je.
Řeším teď neco podobneho akorat neberu antikoncepci. Omezila jsem kojeni na 4× za den a v noci uz nekojim a ms pořad nikde.na tehotenstvi vubec nespecham. Jen mi jde o tu menstruaci aby vubec pri kojeni dorazila.Je to loterie a tezko rict kdy ovulace nastane, kdyz se neni od ceho odpichnout.
@Martina84 to my zase kojime kazdou chvili, temer jedina tekutina, kterou do ni dostanu a to o noci ani nemluvim
ja po porodu nez zacala brat antikoncepci tak jsem mela ms snad po tydnu… My se mimcu taky nebrani tak az se zadari tak se zadari ![]()
@KackaV1993 mě ms v podstatě nechybí
,měla jsem ji naposledy v dubnu 2014, ale tak za půl roku už by přijít mohla…uvidíme, co nám život přichystá ![]()
@Martina84 to me teda taky ne
jsem spokojena, ale musim uznat, ze trochu ve me hloda, jestli to neni nejak skodlive kdyz tak dlouho neni, z toho duvodu jsem ted prasky vysadila no a kdyz by se miminko zadarilo, tak tim lip:-)
Ale tak koupila jsem si menstruacni kalisek loni a s tim i ten hrozny tyden je brnkacka ![]()
Já si ho koupila taky, ale ten měsíc jsem otěhotněla a nestihla ho ještě vyzkoušet. Jsem zvědavá, jak se s tím naučim
@Martina84 je to boj ze zacatku, nez se na to prijde travila jsem i pul hodiny na zachode, nez se zadarilo ![]()