Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@MisTer píše:
Ahoj holky tak já si včera zavedla tabletu canesten 1den a dneska ráno to vypadá dobře při ranní hygieni po kvasinkách ani uvnitř žádná stopa spíš mám teď výtok s tím jak se uvolnuje ten prášek. Přítele jsem namazala ještě budeme mazat a snad se toho zbavíme. V lékárně mi řekli mazat 4týdny přijde mi to zbytečně dlouho jakou máte zkušenost?
To nevím. Akorát jsem slyšela, že boj s kvasinkama může trvat i 3 měsíce, uuuufff.. ![]()
A čím se má mazat přítel? máte něco ověřeného od doktora? můžou se kvasinky přenést i přesto, že přítel vrcholí mimo mě, tj. nepřijdu do přímého styku se spermatem? děkuji za odpověď ![]()
Já jsem na tohle kdysi také trpěla, v dětství jsem dostala antibiotika, a pak se mi to pěkně rozjelo.
Dneska nemám nic - můj recept:
Můj návod na péči o intimní partie je levný a fakt (na mě) funguje. Probiotika Vám srovnají i zažívání.
Obecně si myslím, že je u nás nabídka kosmetiky a péče o naše intimní partie opravdu málo, a měly bychom samy sebe mít víc rády a pečovat o sebe…
![]()
Pokud někdo zkusíte můj návod, budu moc ráda za zprávu!
Neužíval jste někdo na spravení vaginální mikroflóry Vagiferm, narazila jsem na tenhle přípravek a měl by po antimykotikách apod uvést vše zase do pořádku, nemáte zkušenost jestli zabírá?
Holky, zkoušely jste někdy na pomoc proti vaginalni mykoze jist čerstvé droždí? Ono to zpočátku nedává smysl, že na kvasnice kvasnice… ale myslím v surovém stavu, v kostce, sníst - ne výrobky z toho, tj ne kynuté těsto atd. Já mám takový pocit, že se mi po něm (plus ledová sprcha dolní oblasti) výrazně ulevuje…
máte s tím někdo zkušenost? ![]()
To je naprostá idiocie - jestli vám něco ulevuje, tak ta sprcha. Ta ovšem ale zároveň ještě více ničí přirozené prostředí v pochvě.
Pokud si tam chcete něco strkat, tak probiotické globule z lékárny, které obsahují ty správné bakterie, které posléze zvládnout nastavit zdravé prostředí samy.
Případně k tomu přidat lyzáty candidy - ústně, na zlepšení vlastní obranyschopnosti - třeba FEMIVAXINUM.
Ale - nesmíte je ničím vyplachvoat - pochva se nečistí čistítícmi prostředky či výplachy - to jen ono přirozené, samočistící a samoléčivé prostředí narušuje.
Plus tedy ptořebujete přeléčit partnera - stejnými antimykotiky, které na zákaldě kultivace stěrů napíše gynekolog a do důkladného přeléčení souložit pouze s kondomem. A tedy pokud má partner více sexuálních partenrek, tak se musí přeléčit i ony.
Plus nenosit prádlo z umělých vláken, prádlo důkladně dezinfikovat a nenosit upnuté kalhoty, nepoužívat parfemované vložky, zvážit probiotické tampony.
Ale proboha- necpětě si tam droždí a hlavně se nevyplachujte. Ničím.
Mam chronicke kvasinky a mam si koupit na zavadeni a polikani probiotika. S jakyma mate prosim dobrou zkusenost? Moc dekuji