Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den, chtela bych se zeptat. Jsem s partnerem 4 roky. Uz od zacatku mame problem po sexu nebo respektive spise ja. Vzdy se mi projevi kvasinkova infekce. Partner byl na urologii, veskere testy mu byly delane a vsechno u nej vyslo v poradku. Ja jsem si kvuli tomu nasla i jinou gynekolozku a ta mi v tomhle moc nikdy neporadila. Uz mam vyzkousene snad vsechny pripravky od zavadeni, vyplachu, na polikani, masticky a neustale se mi to vraci. Mela jsem i velke urologicke problemy, ty se vyresily autoimunitni vakcinou. Gynekolozka mi rekla, ze mame zkusit pouzit na nejaky cas kondom, aby se to uvnitr srovnalo a obnovila se mikroflora. Pres pul roku jsme to takhle provadeli a stejne pote se to zase vratilo. Tedy partner je v poradku a ja kdyz jdu na kontrolu a udelaji se mi vetsi testy, tak taky v poradku. Ted si partner zacal stezovat, ze jsem uvnitr sucha, pritom na venek to tak neni. Bylo mi receno, ze nam nemusi sedet pH. Je to nejak resitelne? Uz jsme premysleli, ze zajdeme i do spolecne poradny. Dekuji za odpoved
A takto to máte i při přerušované souloži? Kdy partner neejakuluje do Vás? Je možné, že to tak budete mít zkrátka trvale, alespoň co se nechráněné soulože týká. Pochva má kyselé prostředí a ejakulát zase zásadité. V podstate ejakulát by se měl dostat do pochvy pouze za účelem reprodukce, aspoň tak to příroda zamýšlela
a někdo je holt náchylnější na záněty po každém sexualnim kontaktu.Ve vašem případě bych de ale zkrátka ze zdravotních duvodů vyhnula nechráněnému sexu alespoň dočasně a upravila bych si především střevní mikrofloru.Tzn.kvalitní probiotika, ale fakt KVALITNI.Za čas by mělo dojit ke zlepšení
@Cumlicek nechala bych si udělat imunologii vás obou vaše tělo muze vytvářel imunitni obranu