Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, prosím o radu, co byste dělali Vy.
dcerka (nyní 2,5 roku) chodí od 17 měsíců na necelé 4hod denně do firemní miniškolky, která je jakoby součást velkého rodinného centra, děti tam mají vyhrazenou třídu, max 12 dětí, 3 tety, takové pohodové rodinné prostředí, malá tam byla vždy moc ráda. mjí 2× týdně cvičení, pořád něco tvoří. mám ji vedle práce. do práce to máme 20km autem, cca 20min.
bydlíme ve velmi malé vsi (300 obyv), ale je tady celkem pěkná školka o cca 14 dětech. venkovské prostředí, děti jsou hodně venku. 2 učitelky se střídají, ani jedna nemá adekvátní vzdělání, byla zde školní inspekce a nedopadla moc dobře. ale zase tam děti zná, chodí tam tři její vrstevníci. mám to u baráku, nemusím malou nikam vozit. tak jsme ji tam před dvěma týdny zkusili dát. první den nám povídala, že ji tam jeden chlapeček bije (byl to fakt), měla i šrám n tváři. řešili jsme to s učitelkami, slíbili, že na ni dají pozor a ohlídají ji víc. pak už si nestěžovala. ale dnes ráno blok a že nechce do nové školky, že ji tam děti schválně bijí…tak jsem se ze zoufalství zeptala, jestli by raději chtěla do staré školky a ona se úplně rozzářila, že jo a sama se oblékla. tak jsem ji zavezla tam ![]()
teď jsme o tom doma spolu mluvili a chce prý chodit do té staré školky.
je fakt, že k té staré školce mám tedy více důvěru, ale myslela jsem si, že jí bude lépe s kamarády od nás a na čerstvém vzduchu.
co byste dělali Vy???
děkuji
Nechala bych ji tam kde se cítí lépe a dobře a jak píšeš, že když nemají učitelky adekvátní vzdělání a inspekce nedopadla nejlépe, tak se divím, že si jí tam dala
Nechala bych jí ve staré školce, malé se tam líbí, ty máš vedle práci, tak bych to nechala při starém.
Dala jsem ji tam hlavně proto, abych ji neizolovala od vrstevníků v obci.
dále abych ji nemusela s sebou pořád vozit a pak stejně by tam jednou šla…ale asi by bylo lepší až bude o něco starší.
@michaela1808 vrátila bych ji do staré školky. Když jí zde bijí, asi to nebude zrovna ok
mmchdm, pokud je v nějakém kolektivu zvyklá, tak proč by měla být izolovaná? děcka ze vsi pozná, až trochu povyroste ![]()
Rozhodně stará školka…pedagogika je „o lidech“…ty nezměníš, bohužel…vrať se tam, kde byla dcera spokojená…
Tak ja davala malou od zari na 2 mesice do soukrome, byly jsme prijati do statni ale cekalo se az ji bude 2,5 let. Mala jeste poradne nemluvi takze si s ni nepokecam tak jako ty se svoji.
Jen na me zkousela podobne to co na tebe. Ze chce jmeno ucitelky kam chodila, a ukazovala v autech tam tam. Jen ja zas mela problem v te soukrome, celkove ponure prostredi, ne sytsme skolky, necistili zoubky, prochazky bez komentare, neposlouchala tam, atd.
Ve stani by melo byt vse tak jak ma a mala je kazde rano nervozni, nechce tam. Ja ale verim ze ji to prejde, je tam nejmensi, deti I ucitelky ji pomahaji. Jen si musi zvyknout na nove prostredi. Kdyz chodila do soukrome nebyla nervozni ted rano uz od strojeni je…sand ji to co nejdriv prejde a nebude to pro ni stresujici. Minuly tyden tri dny rano brecela, ale to pisi I maminky 3 letych…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.