Finance - 2. dítě do soukromé školky

Anonymní
8.11.13 22:16

Finance - 2. dítě do soukromé školky

Dobrý večer, mám hrozné dilema jak vyřešit tuto situaci: Starší dítě chodí do soukromé anglické školky, se kterou jsme moc spokojeni. Mladší by mohl příští rok začít chodit též, když bychom na to ovšem měli peníze. :? Stále dokola přemýšlím o tom, jak to vyřešit. Buď nechat starší dítě v této školce a mladší prostě půjde do státní (což mi přijde nespravedlivé). Nebo si to vymění, jenže se bojím, že starší zapomene to, za co jsme tolik platili a tudíž by to byly vyhozené peníze.

Vymýšlela jsem už i různé bizardní nápady jako že bychom mohli někde sehnat stipendium atd. Ale to asi pro docházku do školky neexistuje… :mrgreen: Opravdu nevím, co s tím. :nevim: (Prosím o zachování anonymity - rodinné finance považuji za citlivý údaj.)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1754
8.11.13 22:21

Ahoj, zazila jsem rodinu, ze dite kazde bylo dva dny v tydnu v soukrome anglicke skolce a zbyle tri dny v tydnu ve statni skolce. Rodina tak platila jednom jedno skolne. Treba by to pro vas bylo reseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
8.11.13 22:21

Tak s tím ti asi nikdo neporadí. Přemýšlela jsi, co s dětmi, které absolvují školku v angličtině?

• Citovat
  • Upravit
31672
8.11.13 22:23

Buď bych našla levnjší soukromou s angličtinou, nebo bych holt dala oba do státní :think: aneber si to zle, nechci být rýpavá, ale to jste si měli promyslet dřív, když jste něco nadstandartního dopřáli staršímu, jestli si to pak budete moci dovolit dvojmo, tu chvíli nž půjde starší do školy. ale nic ve zlém, neodsuzuju vás, jen jsme řekla svůj názor :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
8.11.13 22:23

Tak to je fakt oříšek :think:. Aby starší dítko nezapomnělo, tak bude muset potom chodit asi i do soukromé anglické školy, takže finančně docela masakr :think:.
Druhé dítě na tom bude potom dost bito :?. Ale my jsme měli ve školce holčičku, která chodila 2 dny v týdnu do soukromé anglické školky a 3 dny do naší, klasické státní. Pokud by u vás byla taková možnost, tak by do anglické školky mohly chodit obě vaše děti ;)

Příspěvek upraven 08.11.13 v 22:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.11.13 22:24

Obě děti jsou tak nadané, že se bez soukromé anglické školky prostě neobejdou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10971
8.11.13 22:26

Ono jde hlavně o to, že pravděpodobně tu angličtinu ve škole moc rozvíjet nebudou, na tyhle školky prostě není ve škole návaznost. To budete muset zařídit vy. Pravděpodobně nějakým jazykovým kroužkem.

Líbí se mi co npsala @lenka_

Vůbec se mi nelíbil nápad, že by jsi tohle dopřála jen jednomu z dětí. To bych potom chtěla vidět, jak to budeš vysvětlovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
8.11.13 22:29

Nevím, jak máš děti daleko věkově od sebe, ale co dát mladšího třeba na rok do státní, pak půjde starší do školy, ubyde placení anglické školky a může jít mladší do anglické školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.11.13 22:32

Tak když rodina neutáhne dvě soukromé školky, asi není jiné řešení, než zvolit pro mladší dítě školku státní. Když bude dítě mít předpoklady, může s angličtinu rozvíjet klidně později, jazyk se naučí stejně dobře. Nerozumím tomu, proč by se nutně obě děti musely vzdělávat na soukromé anglické školce jenom proto, aby měly obě stejné předškolní vzdělání. Copak to děti řeší? Mají také stejné nadání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.13 22:42

Holky, díky. Tahle konkrétní školka má návaznost, akorát školné se stupňuje… Jinak třeba jedna maminka vyřešila návaznost tak, že dítě sice chodí na českou základku, ale objevila, že existuje anglická družina (nevím přesně, jestli je to družina při nějaké angl. škole či co), každopádně ji tam dává na odpoledne. Vlastně pro nás by byla ještě možnost najít pro obě děti třeba na odpoledne chůvu - rodilou mluvčí. Finančně by to asi vyšlo podobně, anglicky by uměly obě děti. Ale mně se i hodně líbí celkově program té školky a myslím si, že chůva jim prostě nedá tolik, pakliže by se nám někoho takového vůbec podařilo sehnat. A vpustit si někoho domů jen tak není také legrace.

@hanka.br. Myslím, že alespoň starší asi ano. Tedy neobejdou - obejde se zřejmě každý, že?

@lenka_ @tterka Díky moc, tahle varianta mě vůbec nenapadla!!!

Jinak i dík za zhodnocení situace že si myslíte, že by to nebylo spravedlivé. I když třeba u manžel a jeho bratr měli něco podobného - manželovi zaplatili rodiče několikatýdenní pobyt v Anglii s kurzy angličtiny a mladšímu později jen levnější pobyt v Německu. A ten Němčinu nakonec vůbec nevyužije… Holt život není spravedlivý… :?

• Citovat
  • Upravit
10971
8.11.13 22:43

Tak na jaké úrovni nadání pro jazyk je druhé dítě zatím zakladatelka nenapsala. Také nevíme, zda se zároveň jedná o soukromou anglickou školku.

Děti bych vůbec nepodceňovala, obvykle vyžadují totéž co sourozenec, odlišovat se chtějí později.

Určitě každého věc, ale pokud zakladatelka řeší finance, tak dětem nikdy nebude moci dát rovnoměrně. To asi nikdy nespočítá. Jde o to, že druhé dítě třeba neprojeví jazykový talent, ale pohybový a třeba chlapec bude mít talent rovnou na hokej.

Nechci spekulovat, nicméně zakladatelka finance řeší - je to dokonce její hlavní důvod anonymity. Myslím, že by se měli snažit zajistit dětem rovnoměrný start.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
8.11.13 22:46

Dala bych obě děti do státní školky a za ušetřené peníze jim oběma dopřála učitele angličtiny na doma, který se jim bude věnovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
8.11.13 22:50

Dala bych mladšímu stejný základ i za cenu, že by starší šel na rok, dva do státní školky. Dodnes totiž považuju za nespravedlnost, že bráchovi naši platili jazykovku a mně a ségře ne :mrgreen:. Tak hezky spravedlivě, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.11.13 22:53

@Trojlístek Soukromou anglickou školku zmiňovala zakladatelka v úvodu. Aby měli všichni všechno stejné - to už tady bylo. V životě to tak nechodí. Rodina dvě soukromé školky neutáhne, tak je třeba asi zhodnotit, pro koho má větší efekt. Ještě jsem neslyšela, že by děti nárokovaly stejnou školku. Budou snad staršího syna dávat pryč jen proto, že na dvě soukromé školky nejsou finance? Jak jsi správně uvedla, každé dítě má talent na něco jiného, je možné, že mladší sourozenec může mít úplně jiné nadání, zájmy. Stejný start přece neznamená nutně stejnou soukromou anglickou školku, ale rovnoměrné možnosti rozvíjet své zájmy, záliby, mít stejné zázemí atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
8.11.13 22:54

Tohle je blba situace a taky nevim, jak bych to resila :nevim:. U nas to mozna bude podobne, s tim rozdilem, ze u nas je ta cizojazycna skolka prirozena, ale neni jisty, jestli se nebudeme vracet do cr, to by ten mladsi asi zustal jeste se mnou a starsi bychom se pokusili najit nejakou skolku s Nj, nebo aspon nekoho na hrani a doucovani. Akorat ty skolky jsou docela drahy :think:

no mrzelo by mne, kdyby obe deti nemeli stejne sance.

chuva to opravdu moc nespasi, ale kdyz uz ten starsi ma nejaky intenzivni zaklad, marne by to nebylo. Proc je tezke si nekoho pustit domu? neni?

jak dlouhy by v te skolce byl, nez by nastoupil mladsi? Zacal kdy? ve trech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin