Finance - 2. dítě do soukromé školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.11.13 22:55
@Ivtcha píše:
Dala bych obě děti do státní školky a za ušetřené peníze jim oběma dopřála učitele angličtiny na doma, který se jim bude věnovat :palec:

Ano, to je také možnost. Co si ale myslím je to, že jim možná dá z hlediska jazyka víc např. střídavá docházka do školky typu pár let jedno dítě, pár let druhé. Myslím, že ve školce je jednak mnohem širší spektrum situací, v nichž se naučí orientovat a vyjadřovat se k nim, jednak že je velice cenné, že děti začaly v druhém pololetí už mluvit anglicky i mezi sebou a to ještě násobí tu intenzitu učení. :think:

Jinak jsou od sebe 2 roky a jestli má mladší nadání nebo nemá nemohu v jeho věku posoudit. Starší je hodně chytrý, oba k tomu mají předpoklady v celé rodině. Na druhou stranu pokud chodí do školky, kde jsou jenom rodilí mluvčí, je tam právě ta výhoda, že se prostě naučí i kdyby takové předpoklady neměli. Musím přiznat, že to je pro mě snad větší motivace jim proto angličtinu dopřát, než uspokojit jejich nadání.

• Citovat
  • Upravit
10971
8.11.13 22:55

Tak pokud se to nějak stupňuje a má to vývoj, tak by asi byla škoda nepokračovat. A pokoušela jsi se zjistit, zda nějaké stipendium existuje? Syn je opravdu tak nadaný, že by jej mohl získat?

Je to fakt oříšek, poněvadž jak víte, že mladší by neměl větší talent na jazyk? Vím, že s tím pořád prudím, ale mně to prostě nepřijde správné protěžovat starší dítě a ještě to srovnat se situací manžela. Jeden měl pobyt s intenzivními kurzy a druhý cosi očesaného. Zašlapte mě do země, ale fakt mi to nepřijde dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
8.11.13 22:57
@Ivtcha píše:
Dala bych obě děti do státní školky a za ušetřené peníze jim oběma dopřála učitele angličtiny na doma, který se jim bude věnovat :palec:

Ucitelem na doma nikdy nedosahnes urovne jazyka, ktere deti dostanou v jazykove skolce. A pokud ano, tak za daleko vetsi penize, musel by se jim venovat nekolik hodin denne.

Mam dve deti, kter prosli anglickou skolkou. Jsem za to hrozne rada, obe se tam naucili plynule mluvit anglicky. Po skolce pokracuji se soukromym lektorem 1× tydne po skole, ktery je uci gramatiku a psani, atd..Dost casu je doucuji i ja, protoze ta jedna hodina tydne proste nestaci. Mluvi i pisou na urovni rodileho mluvciho. A hlavne se ten jazyk naucili, aniz by meli poct, ze se uci.

Starsi dcera ma ted anglictinu uz i ve skole. Chodi na normalni ceskou skolu. Jsem strasne rada za rozumnou ucitelku, kterou ma. Vzala takove dite ve tride jako vyhodu a umi toho ve vyuce vyuzit a dcera tak nevycniva. A dceri tim padem vubec nevadi, ze ostatni deti s anglictinou teprve zacinaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10971
8.11.13 23:00

@hanka.br. Ano, omlouvám se, zakladatelka hned v nadpisu uvedla, že se jedná o soukromou školku.

Fakt jí to nezávidím, jde vidět, že to dost řeší, že jí to není jedno. Ale já ten hokej uvedla úmyslně. Mohl by to být klidně i tenis. Nebo motokros. To je velmi drahý koníček, ale v budoucnu by se tím klidně mohl živit.

Pokud to nebylo pochopeno, tak jsem to myslela tak, že mladší by poté neměl šanci? Poněvadž staršímu se platí anglická soukromá školka a následně škola?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.11.13 23:01

Zakladatelko - pokud je to tak, že opravdu nemáte na dvě soukromé školky - nebylo by řešením dát mladšího do státní a nechat ho prostě žít, vyprofilovat, ať se prostě projeví jeho předpoklady? Vždyť na tom, aby děti uměly v první třídě anglicky líp než česky jejich štěstí taky nestojí. Staršího bych v žádném případě nedávala pryč, to by byla škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.13 23:03

@opinka ;) Budu se snažit! @suik
@suik Začal ve 2,5 letech. Teď chodí druhým rokem. Mladší by ho mohl vystřídat teď - tedy v jeho 2 letech (pořád mě láká ten brzký start/setkání s jazykem, kdy by to bylo ještě přirozenější). Nebo bychom tam staršího mohli nechat ještě 3. rok, malej by byl doma a vystřídali by se pak.

Když o tom tak přemýšlím, starší dítě mluvilo hodně dobře česky - po roce a půl zhruba ve větách. Mladší začíná mluvit a slova hrozně komolí - místo žirafa - „fafa“ atd. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.13 23:11

@Trojlístek Já si tvého názoru vážím, jde mi o spravedlnost. Díky za tvé úvahy!

@lenka_ Díky moc za konkrétní zkušenost! Já jsem ani nedoufala, že by se angličtina mohla takhle udržet na základě školky! To je skvělá zpráva! Možná by to mohlo pro mě znamenat, že bychom si (já nevím) třeba mohli půjčit, aby tedy zvládli tu školku s vědomím, že pak nebudeme muset tolik investovat dál…

Jinak co se týče stipendia a třeba zjišťování nadání staršího, jsme ve fázi zjišťování.

• Citovat
  • Upravit
74217
8.11.13 23:13

Co dát obě děti do státní školky a za ušetřené peníze jim zaplatit paní, která je bude učit angličtinu doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.11.13 23:16
@Ivtcha píše:

aha vidím, že je nás víc, se stejným nápadem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.13 23:16

@lenka_ Ty jo, to je tedy ta učitelka dobrá! Jak to dělá???

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.13 23:20

@Kelsey Ano, díky. To je také možnost. Nejsem si jistá, ale myslím si z výše uvedených důvodů, že se možná i tak naučí ve školce víc když se vystřídají, než když budou mít soukromou učitelku.

• Citovat
  • Upravit
30408
8.11.13 23:21

@lenka_ Lenko, sice děti doučuješ anglicky, ale co se češtiny týče - píšeš podmět „děti“ přísudek s měkkým i…Tohle neber jako rejpání ohledně pravopisu, které je tady tak často kritizované. Běžně mi to vůbec nepřijde, ale tady je to stavění angličtiny nad náš rodný jazyk. Jen se nad tím zamysli. Není tady něco špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.11.13 23:22
@Anonymní píše:
@Kelsey Ano, díky. To je také možnost. Nejsem si jistá, ale myslím si z výše uvedených důvodů, že se možná i tak naučí ve školce víc když se vystřídají, než když budou mít soukromou učitelku.

mi to prostě příjde pro ty děti nespravedlivé :nevim: vystřídat je nebo že jen jeden má možnost se tak rozvíjet v jazyku a druhý ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.13 23:24

@Kelsey Jak to myslíš, co je nespravedlivého na tom, aby se vystřídali?

• Citovat
  • Upravit
74217
8.11.13 23:27
@Anonymní píše:
@Kelsey Jak to myslíš, co je nespravedlivého na tom, aby se vystřídali?

No nespravedlivé, že jeden by byl v soukromé s AJ a druhý ve státní školce :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin