Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@suik Díky moc za srovnání!
Ono se opravdu někdy špatně posuzuje, co se děje ve školce… Navíc tahle nová učitelka není tak komunikativní, jako ta minulá…
@hanka.br. píše:
Pokud plánujete vycestovat, děti se anglicky naučí během dvou měsíců prázdnin bez ohledu na to, do jaké školky chodily.
Teď už to tolik v plánu není a hlavně kdybychom šli jinam, byly by to spíš s velkou pravděpodobností německy mluvící země nebo jiné, než anglicky mluvící…
@Anonymní píše:
Teď už to tolik v plánu není a hlavně kdybychom šli jinam, byly by to spíš s velkou pravděpodobností německy mluvící země nebo jiné, než anglicky mluvící…
Tak potom nechápu tvé starosti ohledně anglické soukromé školky. Jde tedy jen o to, aby obě děti měly tu školku stejnou?
Teď přesně nechápu… Nevím, jak jsi to pochopila.
A o co tu teda jde???
Řešila jsi, že na to nemáš peníze a tahle stránka věci se zčistajasna vytratila. ![]()
@Anonymní píše:
Teď přesně nechápu… Nevím, jak jsi to pochopila.
- Situace je taková, že už zůstaneme nejspíš tady. Manžel si nakonec našel kvůli mně práci tady, která ho hodně baví a zatím konkrétní plány na vycestování nemáme. (Oba jsme Češi.)
- I kdybychom se někam teoreticky stěhovali - např. třena do SRN, jako tady Suik, platí, že stále chci, aby do budoucna uměly hlavně angličtinu. Takže dokud jsme tady, chci, aby chodili do této školky. Mimo jiné je to podle mých zjištění asi nejlepší anglická školka v našem dosahu…
V některém z minulých komentářů jsi psala, že zde nejspíš nezůstanete. Myslela jsem, že se hodláte stěhovat do některé z anglicky mluvících zemí a z toho důvodu je pro tebe angličtina v takto raném věku u dětí tak důležitá. Neber to ve zlém, to vůbec ne, reaguji v diskuzi na téma, které mě zajímá, nic víc. Kdybyste na tom byli finančně dobře, pak je tvoje volba soukromé školky zcela pochopitelná, ale pokud tomu tak není, pak si myslím, že se tím zbytečně trápíš. Státní školky jsou také kvalitní a jakmile se finanční situace rodiny zvedne, můžete do obou svých synů peníze investovat. To je víc než chvályhodné.
@Virginia píše:
A o co tu teda jde???Řešila jsi, že na to nemáš peníze a tahle stránka věci se zčistajasna vytratila.
No aby do té školky chodili, ale postupně. To se nemění. Přála bych si to, ale zatím jsem od včerejška k žádným penězům na 2. školné nepřišla.
Takže tato stránka se nevytratila, jen jsem to už znova nevypisovala s tím, že víte o co jde…
Jinak už se těším, až budou ta naše ňuňátka také trochu větší a budeme mít aspoň trochu toho klídku, co jsi tu zmiňovala. Holt jsme asi měli začít dřív. ![]()
@hanka.br. Aha, už rozumím. Myslíš asi tohle: Navíc (a to vůbec nemyslím tak, že bych to chtěla nějak zdůrazňovat) si myslím, že naše děti pravděpodobně nebudou třeba ani žít v Čechách. Být to jen na manželovi, pracoval by jinde.
Ne, teď tedy v plánu vycestování není. Manžel měl takové nabídky předtím, než nastoupil do současné práce. Ale mně to přišlo v situaci, kdy jsme se rozhodli pro děti, škoda. Máme tady ve stejném městě oboje rodiče i sourozence a často se stýkáme. Myslím, že jak pro mě na mateřské, tak i pro děti je to takový přínos, že by byla škoda se odstěhovat.
Chapu vasi starosti. Kdybych zila v CR urcite bych se snazila o to same. Jelikoz uz 7 let zijeme v zahranici divam se na to jinak. Stehovali jsme se z Prahy. Jednou se vratime do Prahy. Starsi dcera ma 7,5 roku. Chodi do anglicke skoly. Uz ted plynu cte anglicky a soukrome se uci japonsky. Jsme reg. v Praze na ZS a dalkove studuje 2 tridu. Ja sama cesky neumim (nejsem ceska). Ucim ji jak to jde cesky jazyk. Ma mezery a obavam se, ze bude mit vetsi. Vyslovnost je ok ale stejne neni na tom stejne jako deti ktere chodi kazdy den do ceske skoly. Na druhou starnu anglicky jazyk je velice dulezity do buducna. Ja to hodlam resit pri navratu do CR anglicko-ceskou skolou. Myslim si, ze je to dobry kompromis. Pulka predmetu v anglictine a druha pulka v ceskem jazyce. Jsou i skolky dvojjazicne. Neni to zadarmo, plati se skolne. Urcite bych se snazila najit reseni aby starsi mohl pokracovat v anglickem jazyce a zaroven mel i cesky jazyk a to same bych si doprala i mladsimu. Stoji to za to. V CR budu potrebovat cesky jazyk ale bez anglictiny uz to dneska nejde. Vidim jak to funguje ve svete.
@Zor2 Děkuji za reakci. Je to těžké. Doufám, že se to podaří nějak vyřešit a že děti pak půjdou také do nějaké českoanglické…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Děkuji za reakci.
Jsou mezi nimi 2 roky. Odpo jsem psala, proč bych byla ještě ráda, aby od příštího září nastoupil náš prcek. Možná se rozhodnu až podle toho, jak bude mluvit. Přeci jen si myslím, že by starší potřeboval ještě aspoň rok, aby si to upevnil… Chjo. A to je teprve začátek…
P. S.: Koho myslíš? Já jsem si nevšimla a myslela jsem si, že je to nějak pohlídané, aby z 1 IP adresy nemohl někdo založit 2 nicky nebo tak?