Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, potřebuju poradit s dcerou… Včera z ničeho nic začala mít nutkání na malou. Pořád. Vždycky při utírání měla na papíru krev plus řezání při močení.. Na radu doktorky jsem koupila Uroval, který celkem zabral.. Dneska ráno jí mudra nasadila antibiotika, jelikož podle testu vyšel zánět. To řezání celkem přestalo, ale krev po domočení a nutkání přetrvává. Dcera je taková cíťa a celej den je z toho na prášky. Měsíčky ještě neměla, tak právě spekuluju jestli to nebude ono.. Ale zase si říkám že když to má jen po tom domočení, tak to bude patřit k tomu zánětu. Máte s tímto někdo zkušenosti? Stěžuje si i na bolest v oblasti močáku
Děkuji za případné info
Asi zánět močovýho měchýře. Uleví se jí, až začnou zabírat antibiotika.
@lilitko Zanet mocaku, musi zabrat antibiotika, urcite to bude trvat nejmene 24h, at hodne pije.. na bolest jsem dostavala algifen.
Viditelná krev je při takovém zánětu ještě tak 2 dny od začátku braní ATB. Jo a je to poměrně bolestivé
Ten algifen mi doporučila i mudra. Dám ho, snad se jí uleví. Ona je drobná, tak i doktorka říkala, že měsíčky by to neměli být
@lilitko Ta krev pri tom zanetu je fakt bezna. Je to opravdu hrozne neprijemne, bolestive, opravdu hodne tekutin (prodava se i bylinkovy urologicky caj), zitra uz bude snad lip.
Musíte vydržet, než zaberou atb, hodně pít, aby moč nebyla koncentrovaná a nebolelo to ještě víc.
A rozhodně algifen, než to zabere.
Ještě k tomu přidám nekonzumovat nic ostrého, očesnekovaného atd. Dráždí to močovou trubici.
@lilitko dejte tomu ještě 24-48 hodin a ustane i to neustálé nutkání na močení..
Krev při akutním zánětu močáku je běžná, ustane, jak začnou zabírat antibiotika. Hodně tekutin a neprochladnout. Je to dost nepříjemné, ale bude to dobré. Pozor v budoucnu na recidivu, rádo se to vrací.
Ja driv mivala zanety casto, nejrychleji mi vzdy zabralo sedet na zachode, pit a vlastne kontinualne curat.
A taky bych doporučila zabalit břicho do teplé deky (mě to zabírá).
Mě ATB zabraly až čtvrtý den…to řezání a pálení je děsný…už nikdy víc…zkuste brusinky, urologický čaj (hnus), ale pomáhá to…a hodně pít…i když nebude chtít, aby nemusela čůrat…musí pít…musí to naředit, aby to tak nepálilo…