Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dobrý den. Chtěla bych Vás poprosit o radu 🙂, mám 15 měsíčního syna který začíná chodit. A teď k problému 🙂 tchýně (mého syna babička) bydlí v bytovce v 1 patře a pod ní je garáž která není zateplená. Vytápění je na plyn a všude na zemi je plovoucí podlaha.🙂 Při dnešních cenách plynu 😂 bude v zimě topit na max 18°C. Co dát dítěti na nohy stačí jen ponožky nebo i capáčky, koupit zateplené boty vůbec nevím co mu dát. 🙄 Díky za odpověď
Dej mu ponožky a capáčky a nevysiluj.
Máme studené podlahy, já a manžel bez pantoflí ani ránu a nase děti tu celoročně lítají od malá na boso.
Dávala jsem kožené capacky, nebo hrubé ponožky s protiskluzem
2× ponožky. Vrchní pletené. Do dávám místo bot teď když je večer chladno. Máme ji dvoje plyšový capáčky s hlavama. Určitě se dají někde sehnat.
Kup mu k babičce bačkůrky, ne? Ale zbytečně to hrotíš. Máme starý kamenný dům, v přízemí všude dlažbu nebo plovoučku a děti se mi s bídou daří donutit, aby si vzaly ponožky. Bačkůrky jsou sprostý slovo…
A uber prosím tě ty smajlíky, dostává mě, kolik matek bez nich neumí napsat souvislý text. To je hroznej mor… ![]()
U nás máme studené podlahy a jsme s manželem docela zvyklý na studený odchov. Dceři, která začíná chodit, tak plánují dávat ponožky a kožené capáčky nebo teplejší ponožky. Prostě podle situace, nehrotila bych to.
V zimě máme studené podlahy, dcera po nich celou zimu chodila jen v punčocháčích a nebyla ani jednou nastydlá. Děti jsou asi v tomto ohledu odolné. Jinak pro takovéhle prtě bych nekupovala klasické bačkory, když se teprve učí chodit. Např. v HMku prodávají bačkůrky s měkkou podrážkou, ty jsou docela fajn.
Já plánují dávat takové ty tlusté ponozky, které mají vevnitř froté, a na to nějaké zateplene capacky. Ale syn má zvláštní zálibu v nošení bot, a sam je doma často vyžaduje mít na nozkach, tak se bez těch capacky vlastně asi i obejdem a vystačí si s teniskama ![]()
Ježíšmarjá, dvoje sněhule. Do 18 stupňů.
Teď je 18 stupňů, připadá ti, že všichni umírají zimou?
Ponožky myslím bohatě postačí.
Holky, jestli tam je plovoučka, tak jen ponožky fakt ne. Ponožky na plovoučce jsou pomalu nejčastější důvod dětských úrazů. Chce to něco protiskluzovýho.
@Nezadaloval Záleží, v čem to dítě vyrůstá. Pokud máte doma 25°C a podlahové topení, tak asi něco teplejšího. My bydlíme ve starém domě v přízemí, pod námi studené sklepy, na 18°C topíme standardně a nejen, že našim dětem za boha nevnutím žádné boty ani ponožky, ale kolikrát ani dlouhý rukáv nebo silnější tepláky.