Problém s bradavkami v těhotenství

10
22.3.14 21:52

Problém s bradavkami

Ahoj, potřebovala bych poradit - nikde na netu jsem o tom nic nenašla…asi tak od 10 týdne mám problém s bradavkama (citlivé, bolestivé) a dělají se mi na nich takové jakoby „stroupky“…hnědé, občas světlejší místa…jakoby rozpraskaná bradavka a na ní strup - nevim jak to více popsat :-) myslela jsem, že je to normální, že se prsa mění…ale jsem ve 20 týdnu a řekla bych, že je to horší - sice to nebolí, ale je to citlivé a vypadá to opravdu divně a nevim co s tim… mazal jsem Bepantenem, ale bez výsledku…K doktoru jdu za 10 dní. Jen jsem se chtěla zeptat, jestli nemá někdo podobnou zkušenost??? DĚKUJU ZA KAŽDOU RADU

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
22.3.14 21:54

Ja mam zkusenost stejnou. Vzdycky to oloupu a namazu bpanthenem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
22.3.14 22:10

Vážně oloupat? 8o Mě to přijde, že je to jako „v bradavce“…rozpraskaný…a citlivý…takže si to docela nedovedu představit :-) Nooo, asi budu muset…jen se bojim abych to ještě víc nepoškodila, třeba do krve a nějakej zánět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
22.3.14 22:12

Jestli mame to stejny…podle me jo. Ja to oloupu, protoze se mi to nelibi. Nevim, nikdy to nebolelo a zanet nebyl. I kdyz prijemny to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
22.3.14 22:16

@Sandraaaa myslim, že jsem měla něco podobnýho v prvním těhotenství měla jsem tak citlivý bradavky, že při představě kojení se mi dělalo uplně špatně. Po porodu to, ale přešlo. Já bych teda rozhodně nic neloupala, aby se ti tam ještě nedostala nějaká infekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
22.3.14 22:17

Mela jsem to stejne, gynekolozka mi rekla, ze je to ok, ze se mi vyviji a pripravuju na kolostrum a kojeni… dokonca mi doporucila to nemazat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
22.3.14 22:18

@nadus jo to kolostrum mě taky napadlo teď ty stroupky mívám taky a mám často už i trošičku mokrý tričko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
22.3.14 22:29

@Sandraaaa Jak se bradavky zvětšují, tak prostě ty staré buňky musí odumírat, aby na jejich místo mohly nastoupit nové. Ono se to dějě i normálně, nejen v těhotenství, ale v těhotenství to je o to intenzivnější, předtím jsi to nemusela vůbec zaznamenat, protože se tak dělo pomaleji a po menších kusech.

Po okoupání, kdy je povrch bradavky změkčený, ty staré tvrdé části (vypadají jako malé stroupky) jednoduše nehtem vyšprtnu. Když to samo ještě drží, nechám to být - s největší pravděpodobností to půjde pryče další den. Rozhodně nejdu přes bolest, natož do krve. Ono by to časem vypadlo samo, jsem si tím 100% jistá. Sundávám především proto, že mě to v tom místě svědí.

Jestli mazat, nebo ne, neporadím. Já přes bolest nejdu, zánět tedy nemám, proto není pořeba mazat. Jo a jsem taky v 20tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
22.3.14 22:30

Mě nevadí, že jsou citlivé a bolestivé, jen mě zaráží ty hnědé strupy a když jsem začala hledat po netu a nic jsem nenašla, tak mě to i mírně vyděsilo :-)…ale asi teda počkám na doktora, když se dočítám, že nejsem sama a snad to bude v pořádku…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.14 22:33

Zrovna včera sem to taky měla a už tolik, že jsem to opatrně odstraňovala vat. tampónkem namočeným v dětském olejíčku. Kromě toho, že to vypadá o dost líp, tak mně dnes bradavky nebolely tolik jako obvykle, možná náhoda, ale podle mně pomohla včerejší údržba:-) Jo a jsem v 19.tt

• Citovat
  • Upravit
10
22.3.14 22:33

Květušík - děkuju za vysvětlení, je pravda, že prsa se mi o HODNĚ celkově zvětšily. Díky za uklidnění, asi mám to samé… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
22.3.14 22:51

Já jsem to měla úplně stejně, strupy, celé takové flekaté, citlivé…občas jsem to mázla Bepanthenem ale jinak nic, ani jsem to neloupala, po porodu to zmizelo a bez problémů jsem kojila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
23.3.14 01:59

@Sandraaaa Rádo se stalo :) Těhotenství dokáže dát tělu docela zabrat…jsem ráda, že jsem narazila na emimino, protože tady spousta ženských řeší podobné/stejné problémy jako já. A tím, jak je internet anonymní, se mnohdy řeší líp intimní problémy tady, než s někým v okolí.

Pokud bys chtěla, máme uzavřenou skupinu „Miminka ze srpna 2014“. Tam se řeší aktuální problémy tak, jak přichází, teď třeba velký ultrazvuk ve 20tt, první pohyby atd. Myslím, že by ses tam mohla cítit dobře - ani nevíš, jak člověka dokáže uklidnit, když ten samý problém řeší xy dalších maminek, když s ním není sám na světě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
23.3.14 09:54

Květušík - DĚKUJI MOC, určitě se přidám, protože jak píšeš, je opravdu fajn vědět, že má někdo stejné problémy a že „nejsem sama“ :-) Takže ještě jednou děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí