Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem podruhé těhotná, nyní 18tt, od začátku těhu mám pocit, že mimi není v pořádku. Na ultrazvuku jsem byla jen na screeningu v 14tt a tam bylo vše ok, ale stejně… mám pocit že je něco špatně. Mám i špatné sny o mimi, že je nemocné, postižené a tak. Stalo se to někomu taky??? ![]()
@A-dec Taky jsem mela pocit, asi tak do toho 27 tt, ze neco neni ok. A netusim proc.Ja si myslim ze je to normalni, mas o mimi proste obavy
@A-dec jo já se bála celé těhu, že se něco stane..neměla jsem teda pocit, že je něco špatně…jen jsem se pořád bála, celé těhotenství…takže nebud jako já, nekaz si toto krásné období…pokud je dle utz vše v pohodě tak tomu věř a těš se na mimi ![]()
Já jsem měla podobné pocity u prvního. Bála jsem se i pořizovat výbavičku
U druhého jsem byla naopak od začátku přesvědčená, že bude vše v pořádku. Mysli pozitivně!
Ja tento pocit mela muj lekar vse zjednodusoval, na konci tehu jsem odjela jinam do jine nemocnice a tam zjistili ze je mala hypotrofni a nakonec ji museli vyvolat drive-jsem rada ze jsem se nedala odbit a verila svemu pocitu.
Mám docela strach, při prvním těhu mi fungovala intuice 100% teď taky… do třetího měsíce, jsem nevěděla, že jsem těhotná, ale že jsem si nedělala test… jinak jsem to veděla snad hned, že jsem // ![]()
Může to být intuice, ale taky nemusí. Třeba se jen podvědomě bojíš, že druhé mimčo nezvládnete. Je plánované? Tvůj partner dítě chce? Těšíte se? Nebo se bojíte? I lehká pochybnost může způsobit, že máš z těhotenství špatný pocit. Špatně se to rozlišuje.
Já jsem měla blbý pocit a bohužel se ukázalo, že to byla intuice. Radím jen to, aby ses snažila tomu nepodléhat, mysli pozitivně, věř, že je miminko v pořádku. A v případě jakýchkoliv pochybností a obav neváhej a jeď k doktorovi, ať miminko zkontroluje, aby ses nestresovala ještě víc, než je nezbytně nutné.
@A-dec Objednej se třeba do Gennetu nebo kamkoli jinam na co nejpodrobnější UZV, jsou tu, myslím na to i diskuse, na kterého dr se lze obrátit. Nebo to jde i vygooglit. Prostě si vyber dr, kterému věříš a to vyšetření si zaplať. Teď už toho bude vidět víc, než při screeningu a výsledek Tě buď uklidní, nebo aspoň budeš vědět, čemu přesně máš čelit. To je asi nejracionálnější rada, co mě napadá.. Jinak ty pocity, co popisuješ, má hodně maminek a většinou to je pak ok, takže tipuju, že budeš mít krásné zdravé mimi.. ![]()
Zrovna teď mám hrozný strach. Za 2 hodiny jdu na další kontrolu a bojím se, že to dopadne špatne. Podle ultrazvuku jsem dneska 9+3,mam si jít pro průkazku, ale místo toho abych se těšila, tak mám obavy.
Zrovna teď mám hrozný strach. Za 2 hodiny jdu na další kontrolu a bojím se, že to dopadne špatne. Podle ultrazvuku jsem dneska 9+3,mam si jít pro průkazku, ale místo toho abych se těšila, tak mám obavy.
@zabulki Ahoj určitě bude vše ok já jdu zítra a taky mám strach mám ho pokaždé když tam jdu je to asi normální-neboj bude to v pohodě ![]()
@Zacharova kamarádky mi zakazují černé myšlenky, ale to prostě nejde. Jistotu budu mít až u doktora. Už abych to měla za sebou. Ale jsem ráda, že v tom nejsem sama ![]()