Problém s kakáním

Niky7
29.10.13 11:19

Problém s kaděním

Ahoj holky potřebovala bych radu. Mám 2,5 letou dcerku. Od zari nastoupila do skolky. Plenky jsme vyradili pres prazdniny. Curat chodila normalne na nocnik a obcas i kadit i kdyz vetsinou preferovala kalhotky. Od zari zacala mit vetsi problem. Kadi jenom do kalhotek, ale curat chodi normalne na nocnik. Problem je v tom, ze kdyz si jenom prcne hned ma spinave kalhotky. Takze treba ma za den 5× vymenu kalhotek a to jen, ze si prcne. Premyslim jesti nemuze mit neco se strevama. Byla jsem u dr. ale ta mi jen rekla ze to je ze skolky, ze to tak nektere deti maji, to bych chapala kdyby se pokakavala uplne, ale ona si za den 5× uprcne, hned ma spinave kalhotky a pak treba az bobek. Nemate nektere zkusenosti jestli je to v poradku nebo spatne? Mam jit radeji do spitalu nebo verit doktorce??? dekuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
KackaDoup
29.10.13 11:22

Je patrne stejna jako na smaly oddaluje kakani a zastavuje ho…mam stejny problem..je to v hlave, kakani povazuji za neco neprijmeneho…my uz to mame takhle 2 roky…

• Citovat
  • Upravit
Niky7
29.10.13 11:33

@KackaDoup jenze kdyz si uprcne a ma hned spinave kalhotky tak mi neprijde ze by to oddalovala, ptz hned breci, tak nevim :nevim: jsem z toho zoufala

• Citovat
  • Upravit
996
29.10.13 11:33

Stejne jako u nas, my uz s kakanim bojujeme rok a pul :-(
Nejhorsi byly obdobi pred pul rok, kdy nechtel kakat vubec a plakal a my s nim.
Pak se to trochu upravilo a jsme radi i za pokakane slipky. Obcas se povede ho dostat se vykakat na zachod, ale do slipku ukakava denne, furt prevlekame.
Je to bohuzel psychickeho problemu.
Do skolky maly chodi a problem s tim nemaji. Ted uz jen doufat, ze kluk prijde k rozumu a prestane se kakani bat ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
29.10.13 11:44
@Langosinka píše:
Stejne jako u nas, my uz s kakanim bojujeme rok a pul :-(
Nejhorsi byly obdobi pred pul rok, kdy nechtel kakat vubec a plakal a my s nim.
Pak se to trochu upravilo a jsme radi i za pokakane slipky. Obcas se povede ho dostat se vykakat na zachod, ale do slipku ukakava denne, furt prevlekame.
Je to bohuzel psychickeho problemu.
Do skolky maly chodi a problem s tim nemaji. Ted uz jen doufat, ze kluk prijde k rozumu a prestane se kakani bat ;-)
to si stale take opakuji, protoze mit tak dlouho v sobe odpad, telu jsite nesvedci…taky spatne ji malo vlakniny tudiz je to tuzsi nez by mohlo byt…ale nedonutimho opravdu k nicemu…zase sceny nechci stale delat, ikdyz je delam…aby to nebylo jeste horsi a nevedlo to k trvale linemu strevu…kdyby aspon jablka jedl :zed:
  • Citovat
  • Upravit
KackaDoup
29.10.13 11:46
@Niky7 píše:
@KackaDoup jenze kdyz si uprcne a ma hned spinave kalhotky tak mi neprijde ze by to oddalovala, ptz hned breci, tak nevim :nevim: jsem z toho zoufala

nas maly si jeste u toho ucurava,,jakoze ma nutkani, cura mu to ale nekaka…jen uprdne propadne tam ma bobek…hruza des…kdyz je plny tak se i pucura nekolikra za den…ne uplne jen castecne…i tak…prevlikam peru, pomahaji nam glycerinove cipky…ale i tak sedi na nocniku ve 4 letech nekdy i 2 hodiny… :zed:

• Citovat
  • Upravit
Niky7
29.10.13 11:52

@KackaDoup ve skolce se taky uz nekolikrat pokadila, jen me zarazi ze pred chvili si 2× prcla a hned spinavo takove tekute, tak jsem dala plinu azacala uplne pistet ze ji boli zadek a mela tuhy bobek. takze to nic neni? Me prijde jakoby ji to bolelo a ze ze zacatku ma tekute a pak tuhe :roll:

• Citovat
  • Upravit
vetřelec
29.10.13 12:18

@Niky7
My jsme s tím měli taky problém… dcera si vždycky někam zalezla a tam to tak dlouho zadržovala až měla špinavé kalhotky.. trvalo to taky dost dlouho - za každý bobek do záchoda nebo na nočník jsem ji přehnaně chválila a chválila až se to upravilo, prostěě jí bylo kakání nepříjemné… (dodnes - 5 let odmítá kakat ve školce, protože jí tam nikdo neutře zadek…)

• Citovat
  • Upravit
Niky7
29.10.13 12:23

@vetřelec taky ji vychvaluji ale je to prd platne :roll: takze zadny problem se strevama neni?

• Citovat
  • Upravit
vetřelec
29.10.13 12:30
@Niky7 píše:
@vetřelec taky ji vychvaluji ale je to prd platne :roll: takze zadny problem se strevama neni?

Je ještě maličká, tak musíš mít trpělivost, já jsem chválila určitě aspoň rok :lol: a to byla dcera starší. Problémy se střevama bych zatím vzhledem k věku neřešila, jak ji začnou doktoři „zkoumat“ tak by se jí to kakání mohlo znelíbit ještě více… Co zkusit nějaká dětská probiotika pro klid v duši?

• Citovat
  • Upravit
Niky7
29.10.13 12:35

@vetřelec zkusit mohu, me jen zarazi ze kdyz si prcne ma to tekute a po delsi dobe ma pevny bobek a pisti u toho ze ji boli zadek :nevim: asi jsem plasan

• Citovat
  • Upravit
5254
29.10.13 12:47

Zkus probiotika, dceri to hodne pomohlo. Kupuju Biopron Junior, prvni mesic jsem davala denne a zabralo to behem peti dnu, ted davam ob den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vetřelec
29.10.13 12:49

@Niky7 fakt bych řekla, že je jí to kakání nepříjemné, u nás to bylo taky tak… každý bobek v nočníku jsem obdivovala a odměňovala - no úplná šaškárna, ale máme to za sebou :pankac:
Podle mého nározu tyhle malé děti ještě nemají úplně zralý trávicí systém a vyrostou z toho…

• Citovat
  • Upravit
nepř. mišanila
29.10.13 12:53

Špinavé kalhoty několikrát denně značí zácpu, může být psychická, že to sama zadržuje…zatím to může být jen tím, že se bojí kakat ve školce (častý začátek je právě školka), bojí se nočníku, záchodu atd. Větší problém může nastat, když to začne vědomě zadržovt, což už nejspíš dělá, pak má větší a tvrdší stolici, která jí bolí, může si zadělat na trhlinky a je to začarovaný kruh…

Pokud se problém zhorší, může být pak léčba nadlouho. Se synem nám trvalo dostat se zas do jakžtakž normálního vylučování něco přes rok - až 2 roky.
My jsme chodili na dětské gastro, on měl i krev ve stolici, důvodem byla tvrdá stolice.
Je třeba hodně pít, dávat potraviny, které jdou proti zácpě, taky jsme měli laktulozu a nějaké léky, které nakonec zabraly.

Být tebou, tak kdyby se to nelepšilo, tak se poradím u lékaře, kdyby nepomohl, tak pak to gastro. Radili nám kakání v pravidelnou dobu, nejlépe ráno (ale my to máme večer, ráno není čas)sklenici vlažné vody na lačno a pak dítě posadit.

Důležité je, aby to nedržela, ale zbavila se strachu a zvykla si chodit sama…tak vyzkoušetjte nějaké odměny…

• Citovat
  • Upravit
Niky7
29.10.13 14:09

Holky tak moc dekuji vsem moc mi to pomohlo aulevilo se mi dekuji :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení