Problém s karpálním tunelem

Jančakecalka
20.7.12 11:32

Problém s karpálním

Zdravím všechny.
Mám dotaz ohledně karpálních tunelů.
Lékař mi řekl, že pokud mi už nepomůže ani terapie laserem, tak budu muset jí na operaci.Pak ale dodal, že se to určité době vrací a také mi řekl, že nebývá výjimka, že člověk pak musí do invalidního důchodu. Je to pravda? Mám s tím problémy už na obou rukách a na pravé ruce mě to kolikrát už bolí i v loktu a taky mám na obou rukách zkrácené šlachy do prstů, s tím by mě asi též čekala operace. Léčím se s tím už několik let a už to začíná být dost nepříjemné a mám strach pak řídit i auto, protože v rukách nemám cit a navíc se mi už i často stává, že my vypadávaj věci z rukou.
Jestli je tu někdo, kdo s tím má jakoukoliv zkušenost, tak prosím písněte, moc mi to pomůže. Také se chci zeptat, jaká je doba rekonvalescence a jestli je to opravdu dost bolestivé, jak mě straší lékař a zda je to pravda s tím inv. důchodem. Děkuji. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
118
20.7.12 11:51

Zdravím, zkoušela jsi už rehabilitaci? Nemyslím laser, magnet apod., ale protahování a uvolňování u fyzioterapeuta/ky. Já jsem právě fyzioterapeutka a někdy mě štve, že doktoři hned viděj jako jediný možný řešení operaci, ale z praxe vím, že někdy, záleži na stupni nálezu se to dá cvičením, masáží a různými uvolňovacími technikami zlepšit. Zkus si třeba jakoby hodně do hloubky masírovat oblast kořene dlaně a dlaň v místech, kde cítíš jakoby ztuhlý místa. Pokud už si ale u rehabky byla a zkoušeli i tohle, asi nezbývá nic jiného než ta operace. Rekonvalesce se bohužel hodně liší pacient od pacienta a s tím důchodem záleží, co máš za práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
20.7.12 12:18

Mamka to byla vyoperovat a ma svatej klid. Urcite to neni na invalidni duchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
20.7.12 12:23

Asi tě chtěl velmi poctivě informovat o tom, co může následovat. Ale mám mamku po té operaci a moc jí pomohla, a kamarádka něco kolem 35let má zoperované obě ruce, po pár týdenní rekonvalescenci to má taky ok. A myslím že moje šéfka z práce - starší paní - karpály měla zoperované a pak nebylo vidět, že by měla problémy (natož důchod).
Rizika jsou, to asi u každé operace, ale že by až takový neúspěch hrozil? Co říkali mamce bylo, ať tu ruku po operaci nezatěžuje, jen to nějak procvičovala, ale nesmí se žeprej začít brzy s manuální prací, ať se to nepokazí. Nejsem odborník.
Takže když rehabilitace (různého druhu) nepomůže :nevim: stejně ti nic jiného asi nezbude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
20.7.12 14:34

@Petia Ahoj,no, já právě už byla na tom laseru, magnetech i perličková lázen a masáže, ale vždycky mi to pomohlo jenom na chvíli a pak se to zase vrátilo. Já jsem momentálně tři roky doma na rodičovské a ještě rok mi zbývá, ale chtěla bych jít už aspon na poloviční úvazek někam dělat. Jenže s těma rukama teda nevim. Před narozením dcerky jsem pracovala v bižuterce s korálkama a skleněné figurky navíjené u kahanu a taky jsem dělala konrolorku v automobilovém průmyslu.
Právě si myslím, že bych šla snad raději na tu operaci už ted v době kdy jsem ještě na rodičáku, abych to pak měla aspon v cajku a mohla jít zase do práce. No, uvidíme, co na to můj doktor, v srpnu k němu musim na kontrolu. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
20.7.12 14:38

@Tamaris Já vím, mě se to taky zdálo přitažené za vlasy s tím důchodem, příde mi to jako zbytečný. Já osobně nikoho neznám, kdo by to měl, ale na netu jsem se něco málo dočetla a tam teda taky nějaký doktor psal, že ty těžší případy končí inval. důchodem, ale co je to ten těžší případ už tam nenapsal, ale každopádně si myslím, že by mi ta operace pomohla, tak až půjdu na kontrolu, tak se asi už domluvím s doktorem co a jak. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2528
20.7.12 17:33

Nezávidím mě to čeká přiští měsíc na levé ruce nepomohlo na to nic. Necítím už 4 prsty a pořad se to zhoršuje, už nezmáčknu ani kolík na prádlo, jen se zatím nedohodli jestli to je karpál nebo něco jiného. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrustice
21.7.12 13:53

Ahoj, u mě se karpály objevily v těhotenství. V červnu jsem byla poprvé na neurologii a už v červenci jsem měla po operaci pravé ruky. Na levé se to samoáčasem zlepšilo, ale tu pravou jsem musela řešit, abzch se mohla vrátit do práce. Učím, a mít zvednutou rukou s křídou, to prostě nešlo. Už je to víc jak rok, o ruku se nemůžu pořádně opřít, když píšu ve škole na tabuli, musím mít ortézu, o nějakém navlékání korálků si můžu nechta jen zdát :(. Ta operace mi tedy pomohla od bolesti, ale ruka dodnes není v pořádku. Ona ta operace nemusí být stoprocentně úspěšná, asi jako všechno. Ptala jsem si i po rehabilataci, podle dr bych ale tu ruku spíš měla šetřit a ne s ní cvičit. Přitom sousedka po operaci rehabilitace dostala. :nevim:
Po operaci mi to nepřipadlo nijak bolestivé, vzala jsem si první dva dny ibalgin a pak to bylo v pohodě. Ale ta rekonvalescence, hm, jak jsem psala, je to víc jak rok, a nejsem a asi už nikdy nebudu v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
22.7.12 12:21

@zrustice Ahoj,tak to jsi mě teda vážně moc nepotěšila :roll: Podle toho, jak to popisuješ, jsem na nějaké podobné věci narazila včera i na netu v různých diskuzích.
Taky jsem četla aslyšela názor, že by se ta ruka pak měla co nejvíce šetřit, ale to si teda nějak nedovedu představit :nevim:
Každopádně děkuji za příspěvek :mavam:
A at ruka nezlobí :palec:

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
22.7.12 12:24

@zikado Ahoj,s tím kolíčkem mám skoro už něco podobného. Taky už ani nemůžu vymáchat v ruce hadr, bolí to jak čert. Když chytám za kliku a chci otevřít dveře, tak je to to samé a nebo, když vetu golfky, to je taky děs.
Přeju hodně štěstí a děkuji za příspěvek :mavam:

• Citovat
  • Upravit
25007
22.7.12 12:26

@Jančakecalka
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
alespoň za pokus to stojí ;)
zkušenost s tím nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
22.7.12 12:28

@eshta Děkuju,určo vyzkouším :mavam:

• Citovat
  • Upravit
47759
22.7.12 12:38

Ono dost záleží na tom co máš za práci. Moje kolegyně s tím má hodně velké problémy, zafacovane obě ruce, půjde na operací jen čekají na nahromadeni nějaké tekutiny v karpalnim tunelu. Jestliže se potom vrátí ke stejné práci, hrozí ji, že se to vrátí zpátky a opravdu s tím může skončit v invalidním duchodu. Na karpaly je manuální a drobná práce tím nejhorším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
22.7.12 12:43

@ivana-domca Ahoj,no, právě toto řeším také. Zatím jsem teda ještě rok rodičáku, ale pak bych měla jít do práce Bižuterní výroba, to pro mě znamená, že zase budu dělat pinzetou a nebo jinou manuální drobnou práci v tomto oboru, což mě děsí už tedka. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
47759
22.7.12 12:45
@Jančakecalka píše:
@ivana-domca Ahoj,no, právě toto řeším také. Zatím jsem teda ještě rok rodičáku, ale pak bych měla jít do práce Bižuterní výroba, to pro mě znamená, že zase budu dělat pinzetou a nebo jinou manuální drobnou práci v tomto oboru, což mě děsí už tedka. :mavam:

no to nejsou moc dobré vyhlídky, bych se bála, že se to časem opravdu vrátí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí