Problém s kojením u 3 měsíčního miminka

432
7.1.25 15:29

Problém s kojením u 3 měsíčního miminka

Ahoj ženy,
jsem zoufalá. Popíšu svůj problém od začátku. Do dvou měsíců jsem syna plně kojila. Mléka jsem měla fůru. Odsávala jsem si do uvolnění prsu, protože v porodnici říkali abych neodsávala víc, že se mi pak mléka bude tvořit zbytečně moc. Teď toho popravdě začínám litovat že jsem si neodsávala a tím nenavýšila množství mléka. Kojení byl ze začátku boj, ale pak jsem zjistila, že potřebuje kojit v leze a hned nám to šlo jako po másle. Úplně bez problému, pak jsem dostali oba neštovice v 6 týdnech malého. Semnou to teda zamávalo brutálně 40 horečky a syn boláky v puse a měl problém s jezením, protože ho to bolelo. Tak jsem mu odsávala a přes stříkačku dokrmovala jinak by se nenajedl. Potom jsem hned vnitřně cítila, že se mléka tvoří míň, ale jeli jsme dál. Začal se odtrhávat, ale já to nevzdávala a jela dál. Jednu noc mi brečel 27 hodin už jsem myslela, že se snad nedožijeme rána a lékaře. Hned jsem sním letěla k dr. kde zjistil, že neprosperuje a že má spodní hranici váhy. Myslí si, že jsem o mléko přišla neštovicemi, že tělo bylo vyčerpané tak aby se bránilo tak přestala laktace. Dostali jsme na dokrm umělé hypoalergenní mléko, protože ještě k tomu zjistil alergii na kravskou bílkovinu. Byla jsem už z toho úplně psychicky vyčerpaná. No dostal umělé a úplně vyměněné dítě, spokojené. Pořád jsem, ale přikládala než jsme dali umělé mléko. Hrozně mě to mrzí, byla to chvilka mezi náma a hrozně bych chtěla v kojení pokračovat. Když jsem byla u doktora tak jsem se ptala jestli mám mu dávat mléko přes stříkačku a on mi řekl, že už přes láhev, že je dost velký už. No teď už ode mě nevypije dá se říct nic. Dřív když jsem odsávala tak jsem za dvě minuty odsála 60ml z jednoho prsu a teď odsaji za 20 minut z obou prsou 60 ml a to jen 2× denně jinak ani ťuk. Chtěla jsem ho nechávat u prsu aby si i jen tak dudlal, ale nechce začne hysterák :roll: nahřívala jsem prsa, kojenecké čaje, časté přikládání a odsávání a nic. Už se mi pak začali dělat modřiny na bradavkách. Přemýšlela jsem nad laktační poradkyní. Myslíte, že mi je schopná ještě pomoct když už měsíc ode mě nemá v podstatě nic a rozčiluje se u toho? Mám to vzdát. Manžel říká ať už se na to vykašlu a dávám jen UM. Myslíte, že je ještě vůbec možnost se rozkojit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
7.1.25 16:05

Adrenalin blokuje oxytocin. Cim vic na to v hlave tlacis, tim min to muze jit. Zkus u toho odsavani a i u pokusu o kojeni relaxovat. Predstavuj si do detailu naky oblibeny misto. Sex. Cokoliv, co Te uvolni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
7.1.25 16:20

@Tarjei dobře zkusím děkuji za typ. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
7.1.25 16:22

@Kristynaaa12 snad to pomuze. Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
8.1.25 13:59

Zkusila sis na nahý hrudník dát dítě jen v plence? Používám při každém problému s kojením. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
8.1.25 14:59

@Ralzinka88 to jsem taky zkoušela několikrát. Byl protivný a žádný úspěch. @Tarjei No a včera jsem se snažila u odstříkání uvolnit a zase jsem odsála minimum, ale mám pocit že se úplně uvolnit a nesoustředit na to nedokážu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
8.1.25 16:23

@Kristynaaa12 no jasne, ono je to desne tezky..ale fakt to funguje. Chce to pouzit detaily. Treba ja si predstavovala, jak lezim na plazi v siti. A ted zvuk palem ve vetru, zvuk more, vune cerstvyho vzduchu..krik racku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová