Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj ženy,
jsem zoufalá. Popíšu svůj problém od začátku. Do dvou měsíců jsem syna plně kojila. Mléka jsem měla fůru. Odsávala jsem si do uvolnění prsu, protože v porodnici říkali abych neodsávala víc, že se mi pak mléka bude tvořit zbytečně moc. Teď toho popravdě začínám litovat že jsem si neodsávala a tím nenavýšila množství mléka. Kojení byl ze začátku boj, ale pak jsem zjistila, že potřebuje kojit v leze a hned nám to šlo jako po másle. Úplně bez problému, pak jsem dostali oba neštovice v 6 týdnech malého. Semnou to teda zamávalo brutálně 40 horečky a syn boláky v puse a měl problém s jezením, protože ho to bolelo. Tak jsem mu odsávala a přes stříkačku dokrmovala jinak by se nenajedl. Potom jsem hned vnitřně cítila, že se mléka tvoří míň, ale jeli jsme dál. Začal se odtrhávat, ale já to nevzdávala a jela dál. Jednu noc mi brečel 27 hodin už jsem myslela, že se snad nedožijeme rána a lékaře. Hned jsem sním letěla k dr. kde zjistil, že neprosperuje a že má spodní hranici váhy. Myslí si, že jsem o mléko přišla neštovicemi, že tělo bylo vyčerpané tak aby se bránilo tak přestala laktace. Dostali jsme na dokrm umělé hypoalergenní mléko, protože ještě k tomu zjistil alergii na kravskou bílkovinu. Byla jsem už z toho úplně psychicky vyčerpaná. No dostal umělé a úplně vyměněné dítě, spokojené. Pořád jsem, ale přikládala než jsme dali umělé mléko. Hrozně mě to mrzí, byla to chvilka mezi náma a hrozně bych chtěla v kojení pokračovat. Když jsem byla u doktora tak jsem se ptala jestli mám mu dávat mléko přes stříkačku a on mi řekl, že už přes láhev, že je dost velký už. No teď už ode mě nevypije dá se říct nic. Dřív když jsem odsávala tak jsem za dvě minuty odsála 60ml z jednoho prsu a teď odsaji za 20 minut z obou prsou 60 ml a to jen 2× denně jinak ani ťuk. Chtěla jsem ho nechávat u prsu aby si i jen tak dudlal, ale nechce začne hysterák
nahřívala jsem prsa, kojenecké čaje, časté přikládání a odsávání a nic. Už se mi pak začali dělat modřiny na bradavkách. Přemýšlela jsem nad laktační poradkyní. Myslíte, že mi je schopná ještě pomoct když už měsíc ode mě nemá v podstatě nic a rozčiluje se u toho? Mám to vzdát. Manžel říká ať už se na to vykašlu a dávám jen UM. Myslíte, že je ještě vůbec možnost se rozkojit?
Adrenalin blokuje oxytocin. Cim vic na to v hlave tlacis, tim min to muze jit. Zkus u toho odsavani a i u pokusu o kojeni relaxovat. Predstavuj si do detailu naky oblibeny misto. Sex. Cokoliv, co Te uvolni.
Zkusila sis na nahý hrudník dát dítě jen v plence? Používám při každém problému s kojením. ![]()
@Ralzinka88 to jsem taky zkoušela několikrát. Byl protivný a žádný úspěch. @Tarjei No a včera jsem se snažila u odstříkání uvolnit a zase jsem odsála minimum, ale mám pocit že se úplně uvolnit a nesoustředit na to nedokážu. ![]()
@Kristynaaa12 no jasne, ono je to desne tezky..ale fakt to funguje. Chce to pouzit detaily. Treba ja si predstavovala, jak lezim na plazi v siti. A ted zvuk palem ve vetru, zvuk more, vune cerstvyho vzduchu..krik racku..