Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den,
Máte zkušenost na podporu laktace? Jestli ano dáte mi prosím odkaz co koupit q užívání? Chtěla bych podpořit více MM. I po 6h nemám vůbec nalite prsa. Piju čaje a i meltu, přikládám často a nic moc.
Děkuji
@Simik12 pokud jsi 6 hodin po porodu, tak je vcelku normalni, ze se laktace jeste uplne treba nerozjela. Pockej par dni a pak teprve kdyztak res. Jinak ja uzivam kombinaci fenugreek a blessed thistle od natiosu (2-2-2) a u me to funguje. Ne kazdy sle na bylinky zareaguje.
@Simik12 ahaaa, ja to podle 6h pochopila tak, ze po porodu
tak to pardon. Pokud uz jsi tak daleko, tak pak doporucuju to co jsem psala + jeste doplnit o moringu (taky od natiosu a beru 1-1-0).
@Simik12 píše: Více
A doteď to jinak bylo ok?
Možná začne čas na příkrmy?
No počkej, 7 M po porodu už je ustálená laktace, tzn. prsa už se vůbec nenalívají, mléko se tvoří průběžně. To není problém, to je naopak dobře.
Má miminko nějaké příznaky dehydratace? Mimo časté kojení, to je taktéž normální. Pokud ne, tak nemáš problém.
A doporučuju si to trochu nastudovat, ať tě takovéhle věci nepřekvapují ![]()
@Katy159 oni u toho píšou 2 tobolky 2× denně… A vy to berete 2-2-2?
@Simik12 ano, ja beru trosku vyssi davky, protoze mi to nezabiralo. Ale muzete zkusit doporucene a teprve kdyz nebudete reagovat, tak navysovat. Resila jsem to i s laktacni a rikala, ze to nevadi. Sama pry v jednu chvili brala 5-5-4, kdyz mela laktacni krizi.
@Simik12 Joo, tak to vam uplne nereknu. Jeste kojim, takze vysazovat zatim v planu nemam. Ja na ty bylinky opravdu reaguju dost a kdyz jsem chtela snizit mnozstvi, tak jsem hned poznala pokles tvorby. Takze ja budu brat asi tak dlouho, dokud se nerozhodnu s kojenim seknout ![]()
@Katy159 aha takhle. Já myslela, že je to krátkodobé. A co ricinus comunnis? Máte zkušenost?
@Simik12 zas takovy odbornik nejsem, takze je mozne, ze nekdo to muze treba i vysadit po urcite dobe. Ja na to ale fakt strasne reaguju a vlastne uz mam i docela “strach” to vysadit. S kojenim od zacatku dost bojuju a momentalni stav se mi konecne libi, tak ho chci udrzet co nejdele
ano, homeopatika ricinus jsem taky zkousela. Prislo mi, ze to taky pomohlo, ale u me jen kratkodobe. Takze jsem pak presla na bylinky
ale muzete tim treba zacit a kdyz to nepomuze, tak zkusit taky bylinky ![]()
@Katy159 děkuji za odpověď 🙂 a pošlete mi odkaz kde kupujete a užíváte? 🙂
@Simik12 jeste me napada, ze pokud mate doma treba odsavacku, tak muzete zkusit power pumping. Ten mi teda taky dost pomohl a tam staci jen par dnu s je to bez nakladu
https://www.slaskoukprvnimkruckum.cz/…ower-pumping
Jinak bylinky kupuju na natima.cz a pokud se ptate na ricinus, tak ten jsem kupovala v benu lekarne a uzivala dle doporuceni 5-5-5. 🙂
Ahoj, já to teď beru asi 9 dní. Mám od organika. Jsem 2,5 měsíce po porodu. Obvyklá dávka 3-3-3 u Benediktu a 3-3-3 u pískavice mi nezabrala. Důležitý je kouknout, kolik má balení miligramů. Začala jsem brát 6-6-6 a 5-5-5. Dávkování probírám s laktační. Původně jsem kojila 1/3 dávky a 3/4 um, teď je to 1/2 na půl. Prý je to nejlíp brát po porodu. To jsem nevěděla. Pila jsem zpočátku kojící čaje a ricinnus comunnis brala, ale nepomohlo. Na um jsme už z porodnice, syn se narodil menší, žloutenka, pak problém s přisáváním a neni to žádnej buřtík. Zajímalo by me, zda se podařilo někomu rozkojit ne hned po porodu ![]()