Problém s kolenem

Anonymní
3.10.20 10:21

Problém s kolenem

Dobrý den :mavam:

Dovoluji si sem přidat otázku o mém problému s kolenem. Vím, že tu asi nikdo není lékař, spíš jsem si říkala, žeby někdo mohl mít podobné zkušenosti nebo o tom něco vědět :lol:

Měla jsem před dvěma roky úraz, kdy mi při výskoku ruplo v koleni. S nohou jsem nemohla ani pohnout, tak jsem šla k lékaři. Bylo to něco s meniskem a vazy a měla jsem jít na operaci. Nakonec jsem nešla. Po dlouhém času jsem začala chodit. Noha byla nestabilní a trvalo dlouho, než se to zlepšilo.

Během roku jsem už tak nesportovala, takže se to sklidnilo. Někdy mě to mírně uhybalo a bolelo nebo při dřepu celé jako by vypadlo :? Ale pak jako už vpohodě, neměla jsem s tím žádný problém.

Posledních pár týdnů jsem měla větší pohyb a začalo to trochu blbnout. Po každém větším pohybu, i když jsem se protáhla, mi to jako by ztuhlo a těžko se mi chodilo, bolest jen malá trochu ze zadu a zepředu uprostřed.

Nevidím žádný otok. Každý den je to nejhorší ráno, nohu táhnu za sebou. Mám to takové stuhlé, hodně mi v tom vrže a bolí mě to teda trochu zezadu až po lýtko, když sedím a při každém kroku mě to trochu zabolí i zepředu uprostřed.

Po delší chůzi to trochu rozejdu a užto nemám tak hodně stuhlé, ale když si na chvíli odpočinu, tak je to zase zpět. Jinak je to takové nestabilní :nevim:

Pokud máte na to nějaký názor nebo radu budu moc ráda. Děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
3.10.20 10:45

Takže si zanedbala léčbu, neprováděla si žádnou rehabilitaci a teď máš nepřekvapivě následky…

Najdi si fyzioterapeuta/ku a začni to koleno rehabilitovat a zejména dodržuj doporučené způsoby cvičení doma. A modli se, ať to jde upravit konzervativně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40423
3.10.20 10:54
@Anonymní píše:
Dobrý den :mavam:

Dovoluji si sem přidat otázku o mém problému s kolenem. Vím, že tu asi nikdo není lékař, spíš jsem si říkala, žeby někdo mohl mít podobné zkušenosti nebo o tom něco vědět :lol:

Měla jsem před dvěma roky úraz, kdy mi při výskoku ruplo v koleni. S nohou jsem nemohla ani pohnout, tak jsem šla k lékaři. Bylo to něco s meniskem a vazy a měla jsem jít na operaci. Nakonec jsem nešla. Po dlouhém času jsem začala chodit. Noha byla nestabilní a trvalo dlouho, než se to zlepšilo.

Během roku jsem už tak nesportovala, takže se to sklidnilo. Někdy mě to mírně uhybalo a bolelo nebo při dřepu celé jako by vypadlo :? Ale pak jako už vpohodě, neměla jsem s tím žádný problém.

Posledních pár týdnů jsem měla větší pohyb a začalo to trochu blbnout. Po každém větším pohybu, i když jsem se protáhla, mi to jako by ztuhlo a těžko se mi chodilo, bolest jen malá trochu ze zadu a zepředu uprostřed.

Nevidím žádný otok. Každý den je to nejhorší ráno, nohu táhnu za sebou. Mám to takové stuhlé, hodně mi v tom vrže a bolí mě to teda trochu zezadu až po lýtko, když sedím a při každém kroku mě to trochu zabolí i zepředu uprostřed.

Po delší chůzi to trochu rozejdu a užto nemám tak hodně stuhlé, ale když si na chvíli odpočinu, tak je to zase zpět. Jinak je to takové nestabilní :nevim:

Pokud máte na to nějaký názor nebo radu budu moc ráda. Děkuji :srdce:

Ahoj, určitě nos na zátěž anebo sport ortézu…

Kdyby se to horšilo, tak jedině zase doktor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
4.11.20 12:11

Z vlastní zkušenosti netřeba lékaře odkládat. Jsou tam na to aby pomohli. I když mně koleno bolelo chvíli raději jsem si zajela na ortopedii. Vím že někde se čeká i měsíce na objednání, já jsem naštěstí měla termín za dva týdny a podle dr na Forme clinic jsem udělala dobře, mohlo to být horší a operace by mě neminula. Teď se to udělalo jenom obstřikem a zatím to pomohlo. I když budu možná ten obstřik opakovat, stále lepší než operace. A zatím mi to pomáha tak jsem ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42504
4.11.20 12:19

Měla jsem podobný problém po pádu na kolečkových bruslích. Byla jsem tehdy s dětmi doma, tak jsem si říkala, že to opatrně a pomalu rozchodim. No, na operaci jsem stejně časem musela, koleno bylo nestabilní a bolelo čím dál víc. Začlo to vodou, otoky, bolestí a pak omezení hybnosti, nedrželo pri došlapu třeba ze schodů. Nakonec jsem se ráda svěřila ortopedum a operace to vyřešila. Moc mi to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí