Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Takže si zanedbala léčbu, neprováděla si žádnou rehabilitaci a teď máš nepřekvapivě následky…
Najdi si fyzioterapeuta/ku a začni to koleno rehabilitovat a zejména dodržuj doporučené způsoby cvičení doma. A modli se, ať to jde upravit konzervativně.
@Anonymní píše:
Dobrý den![]()
Dovoluji si sem přidat otázku o mém problému s kolenem. Vím, že tu asi nikdo není lékař, spíš jsem si říkala, žeby někdo mohl mít podobné zkušenosti nebo o tom něco vědět
Měla jsem před dvěma roky úraz, kdy mi při výskoku ruplo v koleni. S nohou jsem nemohla ani pohnout, tak jsem šla k lékaři. Bylo to něco s meniskem a vazy a měla jsem jít na operaci. Nakonec jsem nešla. Po dlouhém času jsem začala chodit. Noha byla nestabilní a trvalo dlouho, než se to zlepšilo.
Během roku jsem už tak nesportovala, takže se to sklidnilo. Někdy mě to mírně uhybalo a bolelo nebo při dřepu celé jako by vypadlo
Ale pak jako už vpohodě, neměla jsem s tím žádný problém.
Posledních pár týdnů jsem měla větší pohyb a začalo to trochu blbnout. Po každém větším pohybu, i když jsem se protáhla, mi to jako by ztuhlo a těžko se mi chodilo, bolest jen malá trochu ze zadu a zepředu uprostřed.
Nevidím žádný otok. Každý den je to nejhorší ráno, nohu táhnu za sebou. Mám to takové stuhlé, hodně mi v tom vrže a bolí mě to teda trochu zezadu až po lýtko, když sedím a při každém kroku mě to trochu zabolí i zepředu uprostřed.
Po delší chůzi to trochu rozejdu a užto nemám tak hodně stuhlé, ale když si na chvíli odpočinu, tak je to zase zpět. Jinak je to takové nestabilní
Pokud máte na to nějaký názor nebo radu budu moc ráda. Děkuji
Ahoj, určitě nos na zátěž anebo sport ortézu…
Kdyby se to horšilo, tak jedině zase doktor…
Z vlastní zkušenosti netřeba lékaře odkládat. Jsou tam na to aby pomohli. I když mně koleno bolelo chvíli raději jsem si zajela na ortopedii. Vím že někde se čeká i měsíce na objednání, já jsem naštěstí měla termín za dva týdny a podle dr na Forme clinic jsem udělala dobře, mohlo to být horší a operace by mě neminula. Teď se to udělalo jenom obstřikem a zatím to pomohlo. I když budu možná ten obstřik opakovat, stále lepší než operace. A zatím mi to pomáha tak jsem ráda.
Měla jsem podobný problém po pádu na kolečkových bruslích. Byla jsem tehdy s dětmi doma, tak jsem si říkala, že to opatrně a pomalu rozchodim. No, na operaci jsem stejně časem musela, koleno bylo nestabilní a bolelo čím dál víc. Začlo to vodou, otoky, bolestí a pak omezení hybnosti, nedrželo pri došlapu třeba ze schodů. Nakonec jsem se ráda svěřila ortopedum a operace to vyřešila. Moc mi to pomohlo.
Dobrý den
Dovoluji si sem přidat otázku o mém problému s kolenem. Vím, že tu asi nikdo není lékař, spíš jsem si říkala, žeby někdo mohl mít podobné zkušenosti nebo o tom něco vědět
Měla jsem před dvěma roky úraz, kdy mi při výskoku ruplo v koleni. S nohou jsem nemohla ani pohnout, tak jsem šla k lékaři. Bylo to něco s meniskem a vazy a měla jsem jít na operaci. Nakonec jsem nešla. Po dlouhém času jsem začala chodit. Noha byla nestabilní a trvalo dlouho, než se to zlepšilo.
Během roku jsem už tak nesportovala, takže se to sklidnilo. Někdy mě to mírně uhybalo a bolelo nebo při dřepu celé jako by vypadlo
Ale pak jako už vpohodě, neměla jsem s tím žádný problém.
Posledních pár týdnů jsem měla větší pohyb a začalo to trochu blbnout. Po každém větším pohybu, i když jsem se protáhla, mi to jako by ztuhlo a těžko se mi chodilo, bolest jen malá trochu ze zadu a zepředu uprostřed.
Nevidím žádný otok. Každý den je to nejhorší ráno, nohu táhnu za sebou. Mám to takové stuhlé, hodně mi v tom vrže a bolí mě to teda trochu zezadu až po lýtko, když sedím a při každém kroku mě to trochu zabolí i zepředu uprostřed.
Po delší chůzi to trochu rozejdu a užto nemám tak hodně stuhlé, ale když si na chvíli odpočinu, tak je to zase zpět. Jinak je to takové nestabilní
Pokud máte na to nějaký názor nebo radu budu moc ráda. Děkuji