Problém s koupáním ve vaně

9
12.9.11 17:22

Problém s koupáním ve vaně

Prosím prosím máme problém. Synovi jsou skoro 3 roky a vůbec ho nemůžeme dostat ani do vany ani do sprchy. Dřív se koupal hrozně rád, ani mytí vlásků mu nevadilo a dnes ho do vany dostaneme jen násilím. Už nevím co mám dělat, do vany ho musíme dotáhnout a držet ho tam násilím,protože jinak z ní leze ven. Nikdy se mu nic ve vaně ani ve vodě nestalo, prostě z ničeho nic takhle otočil. Už je to asi tak měsíc co máme tento problém a už si moc nevím rady :cry: chtěla bych aby se zase koupal rád a abych ho musela přemlouvat aby vylezl z vany a ne ho tam tahat a držet násilím :cry: prosím poraďte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6093
12.9.11 17:29

A jak často koupeš?
Problém by mohl být v tom „tahání a držení násilím“.
Něčím to ale začít muselo, neměl třeba nějaký nepříjemný zážitek v létě u bazénu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.9.11 17:32

Koupeme tak ob dva dny, podle toho jak se venku začunčí. nene právě že se mu nikdy nikde nic nestalo, najednou prostě otočil a vůbec nevíme co s ním. zase když ho nebudeme tahat a držet násilím, tak se nebude koupat vůbec :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
899
12.9.11 17:36

Ahoj, já bych taky řekla, že se mu někde muselo něco přihodit. Já tohle měla jako malá taky. A až po letech se můj strejda přiznal, že když mě měli na hlídání, tak na mě pustil sprchu a trošku mě opařil. No prostě, asi nenařídil vlahou, ale horkou. Od té doby jsem utíkala z vany namydlená, nenamydlená. Mamka ze mě šílela, držela mě tam násilím a pro obě to bylo stresující. Byla jsem maličká, ale tohle si fakt pamatuju. Možná kdyby to strejc řekl hned, tak by to mamka nějak vyřešila, takhle nemohla a trpěly jsme celá rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.9.11 17:40

No teda, s náma se mu nic nestalo a když jsem se ptala, tak mi všichni říkali, že u nich se taky nic nestalo :-( uaaa takže to násilím budeme muset asi zvládat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
12.9.11 18:00

Je docela možné, že se mu něco zdálo… :think: :think: Můj brácha, když mu byly asi tři roky, tak se mu zdálo, že spadl ze skály s autobusem - probudil se pláčem a vyprávěl nám to… Od té doby jsme ho do autobusu nedostali ani „za boha“! :zed: Žádné vysvětlování nepomohlo, násilí už vůbec ne, to si lidi mysleli, že ho snad vraždíme… Samo to odeznělo, ale po dlooouhé době - přesně si nepamatuji, ale tuším +/- 2 roky… Neměl malý nějaký sen v poslední době, kdy třeba plakal? Spinká s Vámi nebo sám? Třeba jste ho neslyšeli… :?:

Ještě dodám, že z ostatních dopravních prostředků žádnou hrůzu neměl… (auto, metro, tramvaj…) Jen ten autobus… :zed: Co zkusit místo vany napustit doma malý bazének? :lol: Já vím, trošku ztřeštěný, ale třeba to pomůže, třeba má strach jen z té vany......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
12.9.11 18:09
Terez85 píše:
Je docela možné, že se mu něco zdálo… :think: :think: Můj brácha, když mu byly asi tři roky, tak se mu zdálo, že spadl ze skály s autobusem - probudil se pláčem a vyprávěl nám to… Od té doby jsme ho do autobusu nedostali ani „za boha“! :zed: Žádné vysvětlování nepomohlo, násilí už vůbec ne, to si lidi mysleli, že ho snad vraždíme… Samo to odeznělo, ale po dlooouhé době - přesně si nepamatuji, ale tuším +/- 2 roky… Neměl malý nějaký sen v poslední době, kdy třeba plakal? Spinká s Vámi nebo sám? Třeba jste ho neslyšeli… :?:Ještě dodám, že z ostatních dopravních prostředků žádnou hrůzu neměl… (auto, metro, tramvaj…) Jen ten autobus… :zed: Co zkusit místo vany napustit doma malý bazének? :lol: Já vím, trošku ztřeštěný, ale třeba to pomůže, třeba má strach jen z té vany......

ten sen mě taky napadl. já se jako malá zas bála nočníku kvůli zlému snu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.9.11 18:14

Děkuju moc. no my to nezjistíme, on nám totiž ještě nechce mluvit tak nic neřekne, ale spí v ložnici s náma (ale na své posteli), takže jen trošku zaječí tak jsem u něj :-( opravdu už nevím co s ním, dneska to zkusíme vymyslet nějak hrou, ale vypadá to, že to budeme muset zkoušet asi každý den si myslím a snad se nám to povede překonat nějak :cry: doufám, soused už na nás chtěl volat sociálku, že ho tu snad vraždíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.9.11 18:20

Bazének…to je nápad, tak to zkusím :-) neumím si totiž představit, že bych ho cca. 2 roky nekoupala :-) tfuj tfuj… no snad nevyplavíme souseda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.9.11 18:29

Ja te uklidnim.Prejde to meli jsme tedka obobi taky.Proste z niceho nic.Pry se to stava.Odeznelo to po nejakem mesici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
12.9.11 18:32
Nosfinka píše:
Prosím prosím máme problém. Synovi jsou skoro 3 roky a vůbec ho nemůžeme dostat ani do vany ani do sprchy. Dřív se koupal hrozně rád, ani mytí vlásků mu nevadilo a dnes ho do vany dostaneme jen násilím. Už nevím co mám dělat, do vany ho musíme dotáhnout a držet ho tam násilím,protože jinak z ní leze ven. Nikdy se mu nic ve vaně ani ve vodě nestalo, prostě z ničeho nic takhle otočil. Už je to asi tak měsíc co máme tento problém a už si moc nevím rady :cry: chtěla bych aby se zase koupal rád a abych ho musela přemlouvat aby vylezl z vany a ne ho tam tahat a držet násilím :cry: prosím poraďte

Náš syn to měl teď taky, pomohlo, když se jeden z rodičů koupal s ním, teď po čase se už zase koupe sám.

• Citovat
  • Upravit
9
12.9.11 18:33

Děkuju moc, snad to opravdu odezní. Zkoušela jsem se koupat i s ním, ale vany prostě vlézt nechtěla a ani se mnou tam být nechtěl :-( tak uvidíme, opravdu doufám, že se to zklindí :-( takhle se trápíme oba dva hrozně moc :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.9.11 18:35

A ten bazenek zkus u nas zabral na chvilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.9.11 18:49

Děkuju za nápad na bazének a rovnou hlásím, malej se koupe - v bazénku v koupelně :-) ale koupe. sice protestoval když jsem ho myla, ale zvládl to bez slzičky, tak asi budeme muset koupit větší bazén :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
12.9.11 20:14
Nosfinka píše:
Děkuju za nápad na bazének a rovnou hlásím, malej se koupe - v bazénku v koupelně :-) ale koupe. sice protestoval když jsem ho myla, ale zvládl to bez slzičky, tak asi budeme muset koupit větší bazén :-D

Jéé, tak to mám radost, že to zabralo! :palec: snad se to brzy zlepší a bude vše jako dřív! :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí