Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky chci se zeptat 13. prosine jsem zacla brat antikoncepci dala jsem si prvni pilulku vse bylo v poradku 14. jsem si dala druhou a bylo mi po ni nejvic zle co si za svuj zivot pamatuju takhle nechutne mi nebylo nikdy predtim. nicmene po dvou prascich jsem to vysadila ze s tim opravdu nechci mit nic spolecneho. ted je leden a ja mela pred 2 dny dostat menstruaci. stale nedorazila. myslite ze je to normalni? muze za to antikoncepce ze se to trosku zpozdi ikdyz to byly jen dve pilulky? uz jsem mela i krece v podbrisku, jsem naladova, vsezrava - vsechny priznaky ktere normalne mam jsou ale menstruace furt nic. trosku se zacinam bat ![]()
A čeho se bojíš? Moc se stresuješ… Mě se vždy menstruace zpozdila i proto, že jsem byla ve stresu. Nebo snad můžeš být těhotná a proto se stresuješ? Jinak fakt nevidím ke stresu důvod
Moc si nemyslím, že by 2 pilulky mohly takhle ovlivnit cyklus, ale kdoví… Ale vzhledem k tomu, že už máš příznaky přicházející menstruace, byla bych v klidu. Věř trošku svému tělu
Doporučuji hodit se do klidu, nestresovat se s tím, jestli menstruace přišla o den dřív nebo později… Jestli chceš, najdi si na internetu cvyky nebo jógu pro vyvolání menstruace, pak si dej horkou vanu a k tomu červené víno… A dej svému tělu čas. No a kdyby do týdne nic, zajdi na gyndu. Ale rozhodně to nebude nic vážného ![]()
@Barevné klubíčko nevim jako s pritelem jsme spolu parkrat spali bez kondomu ale myslim si ze se nic stat nemohlo proste. spis to davam na tu antinu protoze ja mela jen 2 prasky a je to fakt svinstvo buhvi jak moc mi to ten cyklus rozhodilo. uz meskam 4 dny a proste me to dost znepokojuje fakt nechci byt tehotna v 18ti. dneska jsem hledala nejaky cviky moc toho neni vanu jsem mela a vino nepiju a porad nic. ale v podbrisku chvilema citim neco jako krece nebo nevim ani co to je. neni to nic hroznyho ale jako citim ze se tam neco deje
@fuga511 píše:
@Barevné klubíčko nevim jako s pritelem jsme spolu parkrat spali bez kondomu ale myslim si ze se nic stat nemohlo proste. spis to davam na tu antinu protoze ja mela jen 2 prasky a je to fakt svinstvo buhvi jak moc mi to ten cyklus rozhodilo. uz meskam 4 dny a proste me to dost znepokojuje fakt nechci byt tehotna v 18ti. dneska jsem hledala nejaky cviky moc toho neni vanu jsem mela a vino nepiju a porad nic. ale v podbrisku chvilema citim neco jako krece nebo nevim ani co to je. neni to nic hroznyho ale jako citim ze se tam neco deje
No tak jestli jste spolu občas spali bez kondomu, tak ano, těhotná být klidně můžeš. Jestli vážně meškáš už 4 dny, udělej si test. A budeš vědět, na čem jsi.
Chce to hlavně klid, pak bude i cyklus v pohodě. Jinak u HA se většinou první tři měsíce počítá, že si to bude sedat a nemusí to být úplně procházka růžovou zahradou, pokud jsou ale problémy velké, tak se zkouší jiná značka HA, každá není stejná a každé ženě vyhovuje jiná HA.