Varianty antikoncepce

31
15.1.24 10:59

Varianty antikoncepce

Dobrý den,
chtěla bych se s Vámi poradit a vidět i názor ostatních.
Sexuálně aktivní jsem už pár let, ale nikdy nebyl problém s ochranou kondomem. Posledních pár styků jsme s partnerem zkusili přerušovaný sex a tedy přiznávám, že je to vážně o hodně lepší.
Byla jsem celý život velký odpůrce Hormonální antikoncepce, ale momentálně si říkám, že nervy z otěhotnění při přerušované souloži mi za to nestojí, protože dítě si s partnerem opravdu momentálně nepřejeme.
Jaké zkušenosti máte vy s antikoncepcí? Prášky, injekce, náplasti? Nebo znáte i nějaké menší svinstvo pro tělo než přímo hormony? :/
Jsem z toho opravdu v rozpacích, a musím nad tím neustále přemýšlet, jak to vymyslet, aby jsme s partnerem měli plnohodnotný požitek ze sexu, ale zároveň aby mi ty léky spíše neublížili než by pomohli.

Moc všem děkuji za rady a tipy. Už teď jsem Vám vděčná za každou možnou variantu.

Hezký den všem. :* :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
15.1.24 11:22

@Drahuškaa Proč jsi celý život velký odpůrce hormonální antikoncepce?
Já bych do ní šla. Pokud žiješ aktivní sexuální život, a ne že jednou za 14 dní na to skočíte, tak všechny pesary, globule, počítání plodných dnů atd. jsou jen opruz a podle mě celkem hazard (natož přerušovaná soulož). Ještě je varianta nehormonálního tělíska, ale mě osobně je z představy něčeho takového (i teda hormonálního tělíska) uvnitř mě nedobře. HA je super věc, mě naopak jako vedlejší účinek pomohla vyřešit spousty zdravotních neduhů :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
15.1.24 11:35

@unuděná Nemyslím si, že by to pro tělo bylo úplně dobré.
Ze zkušenosti okolo mě, pak když chtěli vysadit tak měli velké problémy :/ nebo pak nemohli počít.
Moc děkuji za názor a zase jiný úhel pohledu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.24 11:35

Já brala HA 7 let a už se k ní nikdy vracet nebudu (v době braní se mi postupně téměř úplně vytratila chuť na sex). S početím naštěstí problém nebyl - ba naopak pár měsíců po vysazení jsem byla těhotná s dvojčaty :lol:. Osobně mi přijde nejlepší kombinace symptotermální metody a kondomů v rizikovém období. Tělísko jsem u sebe zavrhla, protože představa „cizího tělesa“ v těle mně děsí.
My s manželem už léta úspěšně používáme přerušovanou soulož, ale počítáme i s variantou případného těhotenství. Nebyl by to u nás neřešitelný problém.

• Citovat
  • Upravit
53190
15.1.24 11:39
@Drahuškaa píše:
Ze zkušenosti okolo mě, pak když chtěli vysadit tak měli velké problémy :/ nebo pak nemohli počít.
Moc děkuji za názor a zase jiný úhel pohledu. :kytka:

To záleží, s kým se bavíš. Já počala hned první cyklus po vysazení, s druhým dítětem ten druhý po vysazení. Kamarádky kolem mě taky neměly problém. A naopak co znám dvě holky, co se jim nedaří, tak HA vůbec nebraly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.1.24 11:40

A s tou chutí na sex, to říká víc lidí, já osobně to mám naopak. Nebojím se otěhotnění - sex si užívám mnohem víc. A každopádně se to dá vyzkoušet a kdyžtak vysadit, kdyby nedělala dobře ;)
Po porodu druhého dítěte mi nějak žádná nesedla a po určitou dobu jsem byla bez ní a byl to opruz. Už aby protlačili na trh tu HA pro muže :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
15.1.24 11:42

Právě i toho, že by ta chuť na sex zmizela se děsím.
Celkově i partner je spíše na tom, že nic brat nemám, že je to velký zásah do těla, ještě když jsem to brát nikdy nechtěla.
Ale nemohu si pomoci nepřemýšlet nad tím, chtěla bych aby i on si to plně užil a samozřejmě i já :?
Děkuji i za Váš pohled. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.24 11:57

My tedy mame plnohodnotny zazitek i s kondomem, uz pres 10 let :D nijak nas to neomezuje. HA jsem brala jen rok, po prvnim porodu, nedelalo mi to dobre, zkusila jsem 2 ruzne a nesedly, tak jsem se na to vykaslala a pouzivame kondomy (a pak kdyz vim ze uz probehla ovulace, tak 2-3 dny pred MS klidne i bez).
Hormony nechci brat v zadne forme a nehormonalni telisko pro mne neni vhodne protoze jsem prodelala mimodelozni tehotenstvi.

• Citovat
  • Upravit
2287
15.1.24 12:09

@Drahuškaa Je to vaše volba, zda HA a případná rizika s tím spojená a nebo si vzájemně důvěřovat v přerušovaném sexu. Prakticky žádný syntetický hormon není zcela bezpečný a jelikož je každý člověk unikát, tedy na každého může mít jiný vliv. Největší problém HA je, že vám zastaví ovulaci, tedy netvoří se žluté tělísko, to neprodukuje progesteron a dlohodobě vám vzniká deficit progesteronu, progestiny obsažené v HA ho nahradit neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
15.1.24 12:11
@Drahuškaa píše:
Moc děkuji za názor a zase jiný úhel pohledu. :kytka:

moje zkušenost je, že poté, co se našla HA, která mi vyhovovala, je všechno OK, včetně vysazení, těhotnět jsem nezkoušela
pokud mám s HA sníženou chuť na sex, tak teda nechci řešit, co bych dělala bez HA ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.1.24 12:14

@LadaSva Že se dá při přerušované souloži otěhotnět i když si partneři věří a včas ho vytáhnou, snad víš. Někteří muži mají běžně sperma v preejakulátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
15.1.24 12:24

Děkuji moc všem.
Když už jsme u toho přerušovaného styku.
Máte tu někdo zkušenosti třeba například s pharmatexem globulemi?
Někde jsem četla že bylo mnoho lidí spokojeno, ale také nevím zda se tomu dá věřit, kdyby byla přerušovaná a ta globule zda bude alespoň trochu větší jistota? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
15.1.24 12:32
@unuděná píše:
@LadaSva Že se dá při přerušované souloži otěhotnět i když si partneři věří a včas ho vytáhnou, snad víš. Někteří muži mají běžně sperma v preejakulátu.

My jsme s tím vydrželi celý život a máme dvě chtěné děti. Co více dodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.1.24 12:37
@LadaSva píše:
My jsme s tím vydrželi celý život a máme dvě chtěné děti. Co více dodat.

Snad jen to, že máš štěstí, že tvůj muž sperma v preejakulátu nemívá. Rozhodně to není ale univerzální pravda. Kdo je ochotný to riskovat a řešit případné otěhotnění, tak prosím. Kdo ne, neměl by se na to spoléhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.24 12:37

Já se taky snažím přijít na vhodnou antikoncepci už nějakou dobu. HA jsem brala přes deset let, už ji brát nechci, vysazovala jsem ji na třikrát, totální peklo, vracet se k ní určitě nechci. Mám dvě děti, druhé bylo neplánované, z přerušovaného styku, asi nějaká chybka nevím. Od ty doby se děsím otěhotnění, třetí dítě po sobě bych nedala, interupci bych nešla strašně špatně. Kondom nám jednou praskl, musela jsem si vzít postinor, měsíc migrény z toho. Nehormonalni tělísko fungovalo tak, že kvůli neustálým vytokum žádná chuť na sex. Takže kondom a spermicidní gely, ale když praskne, stejně tomu nevěřím a radši sem ten postinor vzala, zatím se stalo jednou…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1