Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem spokojená s nehormonalnim tělískem. Nikde nic nepřekáží, není vidět, nedá se na něj zapomenout, nemusí se na něj 5 let myslet a svatý pokoj. Cena velmi slušná.
Za mě Mirena. S věkem je ta pohodlnost na 1.místě. Bonus je, že ani nevím, že ji mám. Jediná obava je z výměny.
@AstraG
Akorát to se asi nedoporučuje mladším nebo jak to je?
Je mi teprve 23 ![]()
@Drahuškaa píše:
@AstraG
Akorát to se asi nedoporučuje mladším nebo jak to je?
Je mi teprve 23
Asi nejde tak o věk, jako o plánované těhotenství. Zavádí se na 5 let.
Názory na tělíska jsou velmi rozdílné. Dříve se se nedoporučovala ženám, které ještě nerodily, ale dnes o zkušenostech s nimi píší i 16letá děvčata. Je pravda, že některým ženám působí potíže a píší o nich, ale je řada jiných, které si je pochvalují, ale nemají potřebu o tom psát. – Přerušovanou souloží se chrání řada žen, ale bohužel jsi při ní zcela závislá na partnerovi a nemůžeš ovlivnit, zda ovládne. Přerušování ale můžeš kombinovat s jinými metodami, třeba s kondomem. Zpočátku jde do Tebe partner bez něho a oblékne se až tehdy, když cítí, že se blíží orgazmus. Jiná možnost je využívání neplodného období v okolí menstruace. V prvních dnech menstruace je nebezpečí velmi nízké a otěhotnění je skoro nemožné. Řada zkušených žen to pravidelně využívá a i Ty se to můžeš naučit a dopřávat si při milování vrcholný požitek.
@Drahuškaa píše:
Děkuji moc všem.
Když už jsme u toho přerušovaného styku.
Máte tu někdo zkušenosti třeba například s pharmatexem globulemi?
Někde jsem četla že bylo mnoho lidí spokojeno, ale také nevím zda se tomu dá věřit, kdyby byla přerušovaná a ta globule zda bude alespoň trochu větší jistota?![]()
Za mě spolehlivé, ale asi jsem na ni měla alergii, protože mě to trochu potom pálilo a rozvinul se mi chronický zánět močáku. Po vysazení mě přešel. Používám pesar a ten je super. Nasadím si ho někdy i několik hodin před sexem.
@Qen někde jsem četla že na zakloněnou dělohu nelze užívat. 😌 Tak nevim
@Drahuškaa jsou různý typy pesarů. Myslím si, ale nevím to jistě, že ten femcap pesar může být při této diagnóze.
Jsou dva typy pesarů. Cervikální pesar je masivní klobouček, který uzavírá děložní hrdlo. Poševní pesar – diafragma je větší tenká čepice s vyztuženým okrajem, která uzavírá pochvu v okolí děložního hrdla. Oba se užívají spolu s antikoncepčním krémem. Pesary se vyráběly v několika odstupňovaných velikostech, odborník určil, která velikost je pro danou ženu správná a naučil ji pesar zavádět. Jsou to sympatické nástroje, které žena v sobě necítí a nepřekážejí v dokonalém vnímání partnera. Cervikální pesar může být zavedený až tři dny, tedy třeba celý víkend. Dobře padnoucí pesar může oběma partnerům umožňovat vrcholný požitek, jak se zmiňuje @Qen . Dnes bohužel takové pesary nejsou dostupné, a ty co se dají získat, se vyrábějí jako univerzální v jedné nebo dvou velikostech. Není tedy zaručeno, že pesar dělohu neprodyšně uzavře, a sperma nepronikne pod čepici.