Varianty antikoncepce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3734
15.1.24 21:31

Jsem spokojená s nehormonalnim tělískem. Nikde nic nepřekáží, není vidět, nedá se na něj zapomenout, nemusí se na něj 5 let myslet a svatý pokoj. Cena velmi slušná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
15.1.24 21:57

Za mě Mirena. S věkem je ta pohodlnost na 1.místě. Bonus je, že ani nevím, že ji mám. Jediná obava je z výměny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
16.1.24 08:34

@AstraG
Akorát to se asi nedoporučuje mladším nebo jak to je?
Je mi teprve 23 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
16.1.24 14:07
@Drahuškaa píše:
@AstraG
Akorát to se asi nedoporučuje mladším nebo jak to je?
Je mi teprve 23 :think:

Asi nejde tak o věk, jako o plánované těhotenství. Zavádí se na 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
16.1.24 15:15

Názory na tělíska jsou velmi rozdílné. Dříve se se nedoporučovala ženám, které ještě nerodily, ale dnes o zkušenostech s nimi píší i 16letá děvčata. Je pravda, že některým ženám působí potíže a píší o nich, ale je řada jiných, které si je pochvalují, ale nemají potřebu o tom psát. – Přerušovanou souloží se chrání řada žen, ale bohužel jsi při ní zcela závislá na partnerovi a nemůžeš ovlivnit, zda ovládne. Přerušování ale můžeš kombinovat s jinými metodami, třeba s kondomem. Zpočátku jde do Tebe partner bez něho a oblékne se až tehdy, když cítí, že se blíží orgazmus. Jiná možnost je využívání neplodného období v okolí menstruace. V prvních dnech menstruace je nebezpečí velmi nízké a otěhotnění je skoro nemožné. Řada zkušených žen to pravidelně využívá a i Ty se to můžeš naučit a dopřávat si při milování vrcholný požitek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qen
78
16.1.24 20:03
@Drahuškaa píše:
Děkuji moc všem.
Když už jsme u toho přerušovaného styku.
Máte tu někdo zkušenosti třeba například s pharmatexem globulemi?
Někde jsem četla že bylo mnoho lidí spokojeno, ale také nevím zda se tomu dá věřit, kdyby byla přerušovaná a ta globule zda bude alespoň trochu větší jistota? :think: :think:

Za mě spolehlivé, ale asi jsem na ni měla alergii, protože mě to trochu potom pálilo a rozvinul se mi chronický zánět močáku. Po vysazení mě přešel. Používám pesar a ten je super. Nasadím si ho někdy i několik hodin před sexem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
16.1.24 20:59

@Qen někde jsem četla že na zakloněnou dělohu nelze užívat. 😌 Tak nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qen
78
17.1.24 16:44

@Drahuškaa jsou různý typy pesarů. Myslím si, ale nevím to jistě, že ten femcap pesar může být při této diagnóze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
18.1.24 23:40

Jsou dva typy pesarů. Cervikální pesar je masivní klobouček, který uzavírá děložní hrdlo. Poševní pesar – diafragma je větší tenká čepice s vyztuženým okrajem, která uzavírá pochvu v okolí děložního hrdla. Oba se užívají spolu s antikoncepčním krémem. Pesary se vyráběly v několika odstupňovaných velikostech, odborník určil, která velikost je pro danou ženu správná a naučil ji pesar zavádět. Jsou to sympatické nástroje, které žena v sobě necítí a nepřekážejí v dokonalém vnímání partnera. Cervikální pesar může být zavedený až tři dny, tedy třeba celý víkend. Dobře padnoucí pesar může oběma partnerům umožňovat vrcholný požitek, jak se zmiňuje @Qen . Dnes bohužel takové pesary nejsou dostupné, a ty co se dají získat, se vyrábějí jako univerzální v jedné nebo dvou velikostech. Není tedy zaručeno, že pesar dělohu neprodyšně uzavře, a sperma nepronikne pod čepici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí